Kış ayında yaz lastiği

Motosikleti
RK125S
kış ayında yaz lastiği kullanıp deneyimlemiş olan var mı aranızda yaz lastiği kullanacağım bu kış olduğum yerde kar yok yağmur çok yağmıyor adanadayım cbs olduğu için illa cbs olup da yaz lastiği ile kışı geçiren vardır aranızda deneyimlerinizi anlatır mısınız

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kışın yaz lastiği kullanmak pek doğru değil. Adana koşullarında pek risk olmasa da, yine de zeminin soğuk veya ıslak olduğu durumlarda motorunuzu kullanmamanızı öneririm.

Motosikleti
Ns200 15"
eğer bahsettiğimiz lastik Anlas Winter Grip ise problem olmaz, sadece çabuk biter.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Duramazsınız, dönemezsiniz. Kışın "kış" gibi olduğu şehirlerde yaz lastiği kullanmamanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
yok:(
iyi tutunan çabuk ısınan bir yaz lastiği ise çok problem yok fakat orta kalite bir lastikse geç ısınıyorsa yere yabışma ihtimalin yüksek gezersin

Motosikleti
Voge 250RR
Motorun cbs ise muhtemelen fabrika çıkış lastiği yaz lastiği olmasının üstüne bir de kötü bir yaz lastigidir. Durabilirsin de belki, dönebilirsin de ama içinde o kadar korku oluşur ki her seferinde, vereceğin parayla kıyas bile yapılmaz.

Motorunun şuanki lastiğini ve motor modeli bilmediğimden kendi scooterımdan örnek vereceğim. Ben yağışlı havada sürsem de düşmem fakat tercih etmememe yetecek kadar sıkıntı çıkarıyor, ben yolda süzülüyorum doğal olarak normalde sürdüğümden çok çok farklı, çok yavas sürmem gerekiyor ben de hiç surmuyorum.

YANİ HER TÜRLÜ AL KIŞ LASTİĞİ
konusasim varmış ya

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben naylon yazlık lastikler ile karda sürdüm daha doğrusu mahsur kaldım.
Tcs var o mu kurtarıyor benim elim mi alıştı emin değilim kaymaya başladığı an da gaz kesiyorum bu şekilde düşmemek için bir çok kez kuryelik yaparken düştüm.
En iyisi lastik almak

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Adana'da kış lastiği gerekmez; ben İstanbul'da bile kış lastiği kullanmadım yani. (Ama hep premium touring lastikleri - Pilot Road 4, Road 5, Roadtec 01 SE vs. - kullanıyordum motorumda, onu da belirtmek gerekir. Sizin motorun lastikleri bu kalibrede değilse iş değişir...)

Hava sıcaklığı 7C altına düşmüyorsa soğuk havada normal kullanıma geçmeden önce biraz daha fazla beklemek, daha dikkatli kullanmak yetecektir. Kafa rahat olsun diyorsanız Anlas Wintergrip yapıştırın geçin.

Çin malı dandik bir kış lastiği kullanacağıma kaliteli yaz lastiği kullanırım. Hele ki Adana gibi bir şehirde. Yerinizde olsam markalı kaliteli bir yaz lastiği alır onu takardım. Adanada kış lastiğine ihtiyacınız olan gün sayısı çok sınırlı zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar