Kırmızı ışıkda geçme

Merhaba biraz önce yolda giderken ışık yeşil yanıyordu biraz mesafeliydim gaza bastım geçerim diye Tam ışığın ora gelirken sarı yandı ve kırmızı yandı 1saniye sonra geçtim durma ihtimalim yoktu hızlıydım kamera vardı o bölgede ceza gelir mi sizce

Kamera varsa ceza gelir.
Ama itiraz edin. Sarı yandığında duracak mesafe olmadığını, mevzuata göre sarı yandığında durma mesafesi yoksa geçileceğini hatırlatın. Kayıtların incelenmesini, sarı yandığında duracak mesafe olup olmadığının incelenmesini isteyin.
Tabii incelediklerinde "tamam, sarıda durmanız için mesafe yoktu geçmişsiniz ama hızınız da kavşak yaklaşma hızında olsaydı durabilirdiniz" de diyebilirler.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Plakanı okuyabildiyse gelme ihtimali var. Bu cezalar direk e devletten gözükebiliyor olması lazım. Bi kontrol edin.

Valla hızım da 90 100 vardı dursaydım motor lastik kitler kaza yapardım aslında kırmızıda geçtim de sağ tarafa cektim motoru tekrar o yola yeşil yanınca yürüdüm bi anda gelişti olay bende çözemedim

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Buradan ne anlıyoruz ışıklara geldiğimizde süratimizi ayarlıyoruz. Umarım bu sefer gelmez ceza

Kırmızı yandikdan sonra 1 saniye gibi bir süre veriliyor ve o sürede geçebiliyorsunuz, duramayalar için.

Mevzuatta süre yok. Durmak mümkünse durulur, mümkün değilse devam edilir diyor.
Ama kavşağa 100 ile girmek kesin suç.

ışığa yaklaşırken isterse yeni yeşil ışık yanmış olsun yavaşlamak lazım
eğer ceza gelirse itiraz etme derim. hem hız sınırı hem trafik kuralı derken işin yaş

E devlete aynı gün geliyor oradan takip edebilirsin. Ben arabada telefonla görüştüm kapadıktan 10 dakika sonra e devletten bildirim geldi 277 TL

Ben ışıkta 50'ye (hız sınırı 70 olan yerlerde) inerim, daha da aşağı inmem ki itiraz ederken haksız duruma düşmeyeyim.

bu arada ben sürekli hem arabada hem motosiklette bu şekilde ışıklardan geçiyorum. hatta bariz kırmızıyken geçmişliğim de çok oldu. hiç ceza gelmedi

Kamera varsa ceza gelir.
Ama itiraz edin. Sarı yandığında duracak mesafe olmadığını, mevzuata göre sarı yandığında durma mesafesi yoksa geçileceğini hatırlatın. Kayıtların incelenmesini, sarı yandığında duracak mesafe olup olmadığının incelenmesini isteyin.
Tabii incelediklerinde "tamam, sarıda durmanız için mesafe yoktu geçmişsiniz ama hızınız da kavşak yaklaşma hızında olsaydı durabilirdiniz" de diyebilirler.

Bana ceza geldi gittim tabelanın resmini çektim. Bakın hata yapmamışım diye. Dediler haklısın sulh bilmem ne mahkemesine git dava aç iptal ettir git defterdarlıktan paranı al. Kısacası cezayı ödemek daha karlı. Kimse kayıtları falan incelemez yok sarıydı yok kırmızıydı. Tek söyleçekleri git derdini marko paşaya anlat.

Kamera varsa ceza gelir.

Adam 90-100le gidiyormuş o hızda yeşilde geçmek bile ceza sebebi neye itiraz ediyor

Motosikleti
D400
Adam 90-100le gidiyormuş o hızda yeşilde geçmek bile ceza sebebi neye itiraz ediyor

hakkaten kimse bunu düşünmemiş :queen:

hız sınırını aşıp "duracak mesafem yoktu" diye itiraz edince mahkeme ekstra bir de bundan ceza yazar herhalde :queen:

Motosikleti
Tracer 7
yaklaşık 6 yıldır kırmızı yandıktan hemen sonra geçiş yaptığım durumlardan dolayı hiç ceza yemedim şans mıdır saniyelik bir durum mu vardır bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar