konu dönüp dolaşıp yine benzin pahalılıgına geliyor arkadaşlar. bu ülkede benzin pahalı olmasa kimse binmez bu elektirklilere.
bu elektirkli bisikletlerde plaka ruhsat trafik sigortası olmadıgından karşı tarafa verilen hasarlar kimden karşılanacak. elemanlara bişe olsaydı vay geldi araç sürücüsünün başına. bunlara plaka ruhsat çıkarma zorunlulugu getirseler çok iyi olacak.
Ucuz atlatmışlar..
Avrupa ve dünyanın gelişmiş bir çok ülkesinde ferdi sigortalar mecburi.
yani, cadde ve parklarda oynama yaşına gelmiş çocuktan 70 yaşındaki (7 den 70'e) herkes sigortalı olmak zorunda. çocuk oynarken komşunun camını mı kırdı..sigorta öder,çocuk ya da her kimse kazaya sebebiyet mi verdi..sigorta öder..çocuk araba ya da motosikletin boyasına zarar mı verdi sigorta öder...hasar ne olursa olsun sigortalar karşılıyor.
Küçük bir örnek. 2006 yılında çocuğun biri patlak topa vuruyor ve bu top benim ön tekerimin altına girmesi sonucu ön teker yerden kesildi...kontrol kaybı ve düşüş...motossiklet korumalarında aşınma ve kıyafetimde aşınmalar...hasar yaklaşı 400,-€ Polis geldi..çocuğun babası geldi...Abi davacı olma ben hasarı ödeyeceğim dedi....pek inanmadım ama acınacak bir hali vardı..tamam dedim. Hala ödeyecek sözüm yabana. Çocuğun sigortası olsaydı paşalar gibi alırdım paramı.
uzun oldu kusura bakmayı ama olması gereken bu.