Kırılan Jantlar, Şaseler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlamıyorum Hala çin Malı Motorları öve öve Bitiremeyenleri..yok Mobilet Bile 1000 Ytl Ymiş Yok Parçası Bolmuş 1500 E Alınırmış Mış..siz Hiç Jantı Yolda Taşa Gidince Kırılan Mobilet Gördünüzmü,ya Da şasisi Kırılan?? Ama Ben şasisi 5 Yerden Kırılıp Kaynaklanan çinli Crooss Mototru Gördüm!! Taşa Vurup Ta Göbeğinden Kırılan 250cc Lik Koca Makine De Gördüm!!!belki Yawaş Gidersiniz Ama Hayatınızı Riske Atmamış Olursunuz Dümdüz Giderkenn..insan Hayatı Bukadar Ucuz Değil..3 5 Fazla Werin Ve Tek Parça Halinde Ilerlemeyi Başarabilen Motorlara Ilgi Gösterin,allaha Emanet Yürüyen Adi çinlilere Değill...
(pahalı Parça Kendini Telafi Ediyo Zamanla.çinlinin ömrü 1 Se Avrupanın 5..aradaki Tek Fark Yarı Yolda Kalan Insanların çokluğu Ve Sıkı Sık Gidilen Tamirciler Oluyoo)

Anlamıyorum Hala çin Malı Motorları öve öve Bitiremeyenleri..yok Mobilet Bile 1000 Ytl Ymiş Yok Parçası Bolmuş 1500 E Alınırmış Mış..siz Hiç Jantı Yolda Taşa Gidince Kırılan Mobilet Gördünüzmü,ya Da şasisi Kırılan?? Ama Ben şasisi 5 Yerden Kırılıp Kaynaklanan çinli Crooss Mototru Gördüm!! Taşa Vurup Ta Göbeğinden Kırılan 250cc Lik Koca Makine De Gördüm!!!belki Yawaş Gidersiniz Ama Hayatınızı Riske Atmamış Olursunuz Dümdüz Giderkenn..insan Hayatı Bukadar Ucuz Değil..3 5 Fazla Werin Ve Tek Parça Halinde Ilerlemeyi Başarabilen Motorlara Ilgi Gösterin,allaha Emanet Yürüyen Adi çinlilere Değill...
(pahalı Parça Kendini Telafi Ediyo Zamanla.çinlinin ömrü 1 Se Avrupanın 5..aradaki Tek Fark Yarı Yolda Kalan Insanların çokluğu Ve Sıkı Sık Gidilen Tamirciler Oluyoo)

Çin malı motorları öve öve bitiremeyen kimseye rastlamadım (satıcılar hariç) ..

Kimlerden bahsettiğini anlayamadımda.. :silent:

Çinli motorlar piyasaya girmeden önce o aradığın İtalyan motorların Türkiye'ye geliş fiyatlarından haberin var mı?

Madem bu kadar aydınlanmış bir arkadaşımızsın neden İtalyandan önce Çinliye para yatırdın?..

Buluşmalara gelen ve şu foruma üye olan insanların %70 inin çin malı motora bindiğini biliyormusun?

Memlekette motor motor diye yanıp tutuşan ama ucuz Çinliye bile 6 ay para biriktirerek sahip olan arkadaşın oldumu hiç?

Canın sıkıldıkça "onu anlamıyorum bunu anlamıyorum" diye başlıklar açmaya devam edecek misin?

Herkesi herşeyi anlamak zorunda mısın?

Saygılar... :rendeer:

altındakinin ne olduğunu bileceksin ona göre davranacaksın.

şimdi yazmışsında çok güldüm. Evet dediğin durumlar olmuş olabilir. ama matematikte bir oran vardır. yüzde oranı ona baktın mı acaba yüzde kaç olmuş. istatistik bilimi bu yüzden var. Bende yolda giderken ön fren diski kırılan 600 rr gördüm. buna ne diyeceksin.

Kardeşim kimse çinlileri övüp göklere çıkartmıyor. Ama ülkemiz şartlarında belli bütçelerle motosiklete binmek isteyen kardeşlerimizde benim gibi çinli tercih ediyor. 2006 mart ayından beri keeway superlight150 ye biniyorum ve plastik parçaları dışında kırılan dökülen bir yeri olmadı. başka markalarda da.

Amaç boş konuşmak değil, paylaşmak

şimdi yazmışsında çok güldüm. Evet dediğin durumlar olmuş olabilir. ama matematikte bir oran vardır. yüzde oranı ona baktın mı acaba yüzde kaç olmuş. istatistik bilimi bu yüzden var. Bende yolda giderken ön fren diski kırılan 600 rr gördüm. buna ne diyeceksin.

Kardeşim kimse çinlileri övüp göklere çıkartmıyor. Ama ülkemiz şartlarında belli bütçelerle motosiklete binmek isteyen kardeşlerimizde benim gibi çinli tercih ediyor. 2006 mart ayından beri keeway superlight150 ye biniyorum ve plastik parçaları dışında kırılan dökülen bir yeri olmadı. başka markalarda da.

KATILIYORUM size ve ekliyorum;
abi ben çinlileri övüyorum.daha bu gün şahit olduğum olayı anlatayım.2005 model honda activa sattık daha bugün.18 bin km de makina.manetler pert.direksiyon bilyası dağılmış.şimdi ben bu motorun nasıl kullandığına şahitim.diyebilirmiyiz ki honda kötü...yine karşı dükkanda bi arkadaşımızda 30 binde çelik marka motor var.buna ne diyeceğiz.önemli olan kullanım.bakın heceliyorum KUL-LAN-IM.....

ya arkadaslar bende suan cbr 125 sahıbıyım ondan once bı alacak karsılıgı 150 cc bı sucuter almıstım benı mahvettı sıfır motorun yagı bıtermı yagını degıstırmeye gıttım yag yok içinde okadar nazık ve guzel kullanmama karsın egzozu sılınderden kopmakmı krank kırmakmı mars motorunun yanması mı akunun bozulmasımı dahaa neler neler aman allah korusun ama malum herkez japona bınemıyor hayat sartları ... herkez haklı ama ben gercekten cok korktum

abi ben çinlileri övüyorum.daha bu gün şahit olduğum olayı anlatayım.2005 model honda activa sattık daha bugün.18 bin km de makina.manetler pert.direksiyon bilyası dağılmış.şimdi ben bu motorun nasıl kullandığına şahitim.diyebilirmiyiz ki honda kötü...yine karşı dükkanda bi arkadaşımızda 30 binde çelik marka motor var.buna ne diyeceğiz.önemli olan kullanım.bakın heceliyorum KUL-LAN-IM.....

tamamıyle katılıyorum ve eklemek ıstedıgım bısey daha varkı cınlıler kalıte kalıte mal yapıyorlar adamdan bısey yapmasını ıstıyosun 1 dolarada yaparım 10 dolarada dıyolar senın secımıne gore degısır kalıtede yapıyolar onlarında haklarını yemıyelım:):):)

:rendeer:

ya arkadaslar bende suan cbr 125 sahıbıyım ondan once bı alacak karsılıgı 150 cc bı sucuter almıstım benı mahvettı sıfır motorun yagı bıtermı yagını degıstırmeye gıttım yag yok içinde okadar nazık ve guzel kullanmama karsın egzozu sılınderden kopmakmı krank kırmakmı mars motorunun yanması mı akunun bozulmasımı dahaa neler neler aman allah korusun ama malum herkez japona bınemıyor hayat sartları ... herkez haklı ama ben gercekten cok korktum

sıfır motorlara yağ koymazlar başlangıçta alınca sahibi yağı konulur aküleri bağlanır.

yanlışınız var düzelteyim heman:p

kul-la-nım:queen:

yok arkadasım aldıgımda motor 1700 kmde ve yagı vardı okadar bılıncsız degılım 13 senedır motor kullnıyorum ama aynı zamanda aman arkadaslar

peki şunu hiç düşündünüzmü neden her il ve ilçede ençok satılan motorlar çin malı demekki insanlar alıyor.arz talep meselesi bu arada kalitesiz oldukları doğru ama bide şurdan bakmak lazım en çok çin malı satılıyor bütün çinden gelen markalar bu isim altında toplanıyor yani o kadar çok marka var ki ille birinden birinde sorun çıkıyor şöyle söyliyeyim nasıl efes pilsen in gazetede ki reklamlarında küçük bir yazı şeklinde LÜTFEN BİLİNÇLİ TÜKETİNİZ yazıyorsa şunuda bilelim çin malı motorlara LÜTFEN BİLİNÇLİ BİNELİM Ümmet abi mondial scooterla türkiye turuna çıktı demekki kullanmasını biliyordu motora başka bir amaçla binersen ortadan da kırılır yoldayken de dökülür.Bunları göz önünde bulundurupta çin malı motor alın...
saygılar.

benım cok samımı bı arkadasım motor tamırcısı 4 gun once bı cın malı motora sılındır takmak ıcın sılındırı acmıs pıton sılındıre gırmıor ona ne demelı bende cınlerı kotulemek ıcın yazmıorum gercekten kotu olanları da var ıyı olanlarıda

nasıl efes pilsen in gazetede ki reklamlarında küçük bir yazı şeklinde LÜTFEN BİLİNÇLİ TÜKETİNİZ yazıyorsa şunuda bilelim çin malı motorlara LÜTFEN BİLİNÇLİ BİNELİM Ümmet abi mondial scooterla türkiye turuna çıktı demekki kullanmasını biliyordu motora başka bir amaçla binersen ortadan da kırılır yoldayken de dökülür.Bunları göz önünde bulundurupta çin malı motor alın...
saygılar.

Niye, motor yolda aklımızı okuyup "bunun niyeti kötü" diye mi ortadan ikiye bölünüyor :p Çin malı motorlar şu an kalitesiz, ne kadar iyi kullanırsanız kullanın sorun çıkartabilirler. Ümmet abi bozulan parçalardan pek bahsetmiyordu gezilerinde, ama motor hiç bozulmadığından değil, bozulduğunda kolaylıkla yaptırdığından ve sponsorlarla çalıştığından.

herkes istediği şeye binmekte özgür benm görüşüm buydu paylaşmak istedim..hergün sanayide onlarca trajik olayla karşılaşıyorum.başrollerinde %99 çinliler oluyoo:D hala çinlilerin arkasından giden insanları görmek çok hoş :D

ucuz mal alıcak kadar zengin değilim die bişi war..2 milyar werip 2 sene zar zor biniceğine 5 milyar werip 10 sene arkana bakmadan binmekk daha akıllıca geliyo bana sadece :D

Son düzenleme:
bilhassa şase çatlağı çok tehlikelidir,fark edilmezse yolda giderken 2 ye ayrılır motor mazallah.Çinlilerinde kullanım ömürleri var çoğunun tanıtım kataloğunda kullanım süresi 10 yıldır yazıo(Sanki yoğurdun son kullanma tarihi gibi :) ).Türkiye şartlarında ve hor kullanımda bu süre düşüyor tabiii.2015ten sonra hurdalıklardaki motor sayılarının sayısı artacak gibi malesef.......

ucuz etin yahnisi kadar olurrr.....2 kişi giderken biri sağ biri sol şeride geçiverir:D

Çin malı motorları öve öve bitiremeyen kimseye rastlamadım (satıcılar hariç) ..

Kimlerden bahsettiğini anlayamadımda.. :silent:

Çinli motorlar piyasaya girmeden önce o aradığın İtalyan motorların Türkiye'ye geliş fiyatlarından haberin var mı?

Madem bu kadar aydınlanmış bir arkadaşımızsın neden İtalyandan önce Çinliye para yatırdın?..

Buluşmalara gelen ve şu foruma üye olan insanların %70 inin çin malı motora bindiğini biliyormusun?

Memlekette motor motor diye yanıp tutuşan ama ucuz Çinliye bile 6 ay para biriktirerek sahip olan arkadaşın oldumu hiç?

Canın sıkıldıkça "onu anlamıyorum bunu anlamıyorum" diye başlıklar açmaya devam edecek misin?

Herkesi herşeyi anlamak zorunda mısın?

Saygılar... :rendeer:

+1 katılıyorum:cat:

Hatta cukk diyesim geldi bi an...

+1 katılıyorum:cat:

Hatta cukk diyesim geldi bi an...

bigün motorun olunnca anlayabilirsin ancakk :D

khutuck abim cbf 150 de çinde üretliyor sanırım honda kalitesiyle
çin japon savaşına döncek gibi neyse haklısınız herkes istediği motoru alır inşallah ben başka birşey demiyorum....

Son düzenleme:

her markada olur böle hatalar ama honda da 1000 rr da falan 100 motorun birinde oluyosa çinlinin 100 de 90 ından oluyoo..olmuyo diyenler gelsin ozaman..kaçtane çinli 10bin km gördü hiç sorunsuz.20 binde bobcat in daha motoruna el sürülmedii ve tık deemedi tesadüfmü sizce..?????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar