Kırık Civata Çıkartma

amortisörleri tutan metal parçayı bağlayan 2 civatanın başı kırık ve kalan kısmı içeride
bunları çıkarttırmam lazım kendim denedim beceremedim şimdi bunları
tornacıya mı götürmeliyim yoksa başka biri mi yapar ve ne kadar ücret alır?

şimdiden teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fotosunu çekersen daha iyi yardımcı olurum

tornacı halleder. önce kopuk civatanın üzerine gazaltı kaynagıyla ufak dokundurup hemen saglam cıvatayı kaynagın ustune koyacak ve cevire cevire cıkartacaksın. 4 civata cıkarmaya 15 tl vermiştim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
maliyetli bir işdeğil arkadaşın dediği gibide olur yada kendinde yapabilirsin ordaki vidalar sarsıntılardan dolayı içerden yamulmuş olabilir bu yüzdende sen başını kırmışsın.türkçesini bilmiyorum ama screw extractor kullanabilirsin vida çıkarıcı gibi birşey sanırım türkçesi ama vardır belki başka terimi bilemiyorum
18643_P

ama ucuz oldugunda motor yürür durumdaysa götür yaptır.

maliyetli bir işdeğil arkadaşın dediği gibide olur yada kendinde yapabilirsin ordaki vidalar sarsıntılardan dolayı içerden yamulmuş olabilir bu yüzdende sen başını kırmışsın.türkçesini bilmiyorum ama screw extractor kullanabilirsin vida çıkarıcı gibi birşey sanırım türkçesi ama vardır belki başka terimi bilemiyorum
http://s7g3.scene7.com/is/image/ae235/18643_P?$p$
ama ucuz oldugunda motor yürür durumdaysa götür yaptır.

gösterdiğin parçanın adı ters klavuz daha önce kopan bir civata için denemiştim
önce civatanın içini delmek lazım delerken yamuk gitmişim civatada gitti yeride
m8 olan yeri m12 yapmak zorunda kaldım en iyisi tornaya götürmek gibi gözüküyor
herkese teşekkür ederim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Seninkisi iyi gene ben bujiyi kırmıştım :) motor blogundan çıkara bilmek için herşeyi denedim olmadı :) en sonunda motor blogunu komple çıkardım tornacıya götürüp çıkarttırdım buji varya buji en kötüsüdür :) a unutmadan birde egzoz vidaları onlar varya onlar ikinci en kötüleridir.

F54

bence matkapla delip ters klavuzla çıkarmak en kolayı gibi gözüküyor...

tornacı halleder çok bişeyde alacağını sanmam. ver 10 tl yeter. buji bende kırmıştım. ince keski ile vurarak çevittirdim anca çıkardım :)

dünyanın en sinir işlerinden birisi ilk kırık civatada
1-)matkapla içini deldim
2-) ters klavuzla geri çektirecektim yamuk deldiğim için olmadı
3-) yamuk deldiğim yer dişleri bozdu m8 olan yeri içinde kırık civata varken 9mm ile deldim civatada kalmadı civata dişide :)
4-)m10 klavuz aldım diş açtım ama civatayı taktığım anda yalama oldu 8mm ile delmeliymişim
5-) çelik dübel alıp içine yerleştirdim m8 civatayı gerdirme pulu ve normal pulla sabitledim 1 gün durdu
6-) başka marka dübel alıp tekrar denedim hiç tutmadı
7-) yeniden ilk aldığım dübelden alıp 29 ekim kortejine katıldım eve döndüğümde gene diş atmıştı
:cool: bison epoxy metal marka 180 kg güce dayanaklı yapıştırıcı ile yapıştırdım tutmadı
9-) şuan boş duruo m12 diş açıp çalışmalarıma devam edicem

bu kadar olayın üstüne başka kırık civata olunca hiç uğraşmak istemedim :)

dünyanın en sinir işlerinden birisi ilk kırık civatada
1-)matkapla içini deldim
2-) ters klavuzla geri çektirecektim yamuk deldiğim için olmadı
3-) yamuk deldiğim yer dişleri bozdu m8 olan yeri içinde kırık civata varken 9mm ile deldim civatada kalmadı civata dişide :)
4-)m10 klavuz aldım diş açtım ama civatayı taktığım anda yalama oldu 8mm ile delmeliymişim
5-) çelik dübel alıp içine yerleştirdim m8 civatayı gerdirme pulu ve normal pulla sabitledim 1 gün durdu
6-) başka marka dübel alıp tekrar denedim hiç tutmadı
7-) yeniden ilk aldığım dübelden alıp 29 ekim kortejine katıldım eve döndüğümde gene diş atmıştı
:cool: bison epoxy metal marka 180 kg güce dayanaklı yapıştırıcı ile yapıştırdım tutmadı
9-) şuan boş duruo m12 diş açıp çalışmalarıma devam edicem

bu kadar olayın üstüne başka kırık civata olunca hiç uğraşmak istemedim :)

Gece gece trajı komik durumunla sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün. :)

En güzeli tornacıya gidip ters kılavuzla çıkartmak eğer kaynakla çıkartmaya kalkarsa oraya yapılan kaynağın ısısı boyanın yada aliminyumun renginin atmasına sebeb olacaktır birde boya işi ile uğraşmazsın. Eğer usta aç gözlü değilse 2-10 arası bir ücret alır tanıdksa onuda almaz.

Yeni mesnet al bence. maşa borusu giderken hareket ederse feci şeyler olabilir:rendeer: Bir tornacıyla görüş önce. Sağlıklı olmuyorsa parçayı yenile...

Bu iş yeni bir mesnet almaya kadar gider.(umarım gerekmez) Halbuki tornacı kolayca çıkarırdı. Bazı şeyleri kendimiz yapmasak daha sağlıklı. Bunu yazdığım zamanlar bana kızıyorlar diye artık kimseye birşey önermemeye çalışıyorum.
Böyle kritik ve sert çelik vidaları her matkapla her uçla delemeyiz yada çok zor olur. Ayrıca ufak bir püf noktasını bilmemek böyle uğraştırır. Bilm eklede bitmiyor birde onu uygulayabilmek var.

Geçmiş olsun. Daha kalın cida için diş açabilirsiniz fakat o diş te amortisör borusunu sıyırabilir. Çünki orjinali çok yakınından geçiyor geişletince mutlaka iç kısımdan dışarı taşıcaktır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar