kinetic - karburatör

arkadaşlar öncelikle bilgileriniz için şimdiden tskler...

bende 2005 model kinetic scooter var.(honda kinetic değil yalnızca kinitic hondadan ayrılma bi firma imiş hondaya çok benziyor) motor 5-6 saat gibi bi süre çalıştırılmadan bekledikten sonra kontaktan çalışmıyor. ayakla vurdurarak biraz zor çalışıyor.

bursada yaşıyorum. bursada kinetic tutulmayan bi motor o yüzden parcasını bulunmuyor. honda ile karıştıran tamircilerde var oyüzden size sormak istedim.

1. honda karburatörü uyarmı.?
2. kinetic karbüratör nerden temin edebilirim.?

yanlıs anlamadıysam motorun marstan calısmıyor akün zayıflamıs olabilir mi pek anlmadım ama :S

yanlıs anlamadıysam motorun marstan calısmıyor akün zayıflamıs olabilir mi pek anlmadım ama :S

yiğido kardeş akü yeni ya zannetmiyorum. tamirci karburatör deişmeli demişti son götürdüğümde idare et biraz dedi çünkü parcası bulunmuyor.:S
motor caliştiktan sonra kontaktan gayet iyi çalışıyor.

bu arada uzun yol yaptığım zamanda lambalarda durunca stop ediyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------

arkadaşlar ltfn bilgisi olan varsa yazsın kinetic servisi yokmu türkiyede yaf netten bakıyom ama bulamadım:S tskler...

Sanırsam motor iki zamanlı.Eger kalbüratör arızsı olsa idi ayak marşı ile hiç çalışmazdı.Büyük ihtimal elektrik arızası.Aküye takviye yaparak tekrar dene.Çalışmazsa bujiden başlayarak sırasıyla diger ateşleme tertibatlarını kontrol et.

Sanırsam motor iki zamanlı.Eger kalbüratör arızsı olsa idi ayak marşı ile hiç çalışmazdı.Büyük ihtimal elektrik arızası.Aküye takviye yaparak tekrar dene.Çalışmazsa bujiden başlayarak sırasıyla diger ateşleme tertibatlarını kontrol et.

çalıştıktan sonra herşey normal kardeş. dediğin gibide olabilir...

motor soğukken teker hızlı dönüyor. gaz ayarını düşürüyorum. bu kezde motor ısınınca ronalti düşüyor ve motor istop ediyor. motor sesi değişiyor.

bu karbüradördenmi aceba...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor soğukken teker hızlı dönüyor. gaz ayarını düşürüyorum. bu kezde motor ısınınca ronalti düşüyor ve motor istop ediyor. motor sesi değişiyor.

bu karbüradördenmi aceba...

Kinetic honda ile üretim yapıyordu. lisansı hondanındı. daha sonra ayrıldılar. 110 cc kinetic zoom olarak çıktılar. Dediğin sıcak soğuk arasındaki fark bence silindirden olabilir. Sıcakken kompresörden düşer. onu kolçak pedalına bastığında fark edersin. motor soğukken ki gibi sertlikte olmaz. Ya silindir ya piston-segman. Elektrik içinse diyebileceğim fazla birşey yok.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Otomatik jikle arızalı.Soğukken hızlı çalışması normal 1-2 dakika sonra normale dönmüyor ise elektrikli otomatik jikle arızalıdır.Karbüratörün üzerine gelen elektrik kablosunu takip edersen görürüsün,ama,önce sıcakken rölantiyi normal ayarlamayı unutma.

arkadaşlar öncelikle bilgileriniz için şimdiden tskler...

bende 2005 model kinetic scooter var.(honda kinetic değil yalnızca kinitic hondadan ayrılma bi firma imiş hondaya çok benziyor) motor 5-6 saat gibi bi süre çalıştırılmadan bekledikten sonra kontaktan çalışmıyor. ayakla vurdurarak biraz zor çalışıyor.

bursada yaşıyorum. bursada kinetic tutulmayan bi motor o yüzden parcasını bulunmuyor. honda ile karıştıran tamircilerde var oyüzden size sormak istedim.

1. honda karburatörü uyarmı.?
2. kinetic karbüratör nerden temin edebilirim.?

Bursa MT sayfasını takip et... Toplantılara gel. Birkaç tanıdık motorsiklet tamircisi ve parcacısı tanıdıklarımız var her konuda yardımca oluruz.. Olmadı beraber gider bakarız... :)

Bursa MT sayfasını takip et... Toplantılara gel. Birkaç tanıdık motorsiklet tamircisi ve parcacısı tanıdıklarımız var her konuda yardımca oluruz.. Olmadı beraber gider bakarız... :)

tmm kardeş. ama bursada araştırdım parcası yok. serviside kücük bi dükkan adam istek yok o yüzden getirtemem diyo. sen bi zahmet ustalara sorarmısın hondanın parcası uyarmı.
ya kaçtane tamirciye gittim herbiri bişey diyo. motor inecek diyen bile çıktı.:)
grsz kardeş. inş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar