Kimlik fotoğrafını kendim değiştirsem

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Acaba olur mu9 sene önceki fotoğrafım var kimliğin fotoğrafını çıkarttım yeni fotoğrafı kendim yapıştırıp kaplattırsam sorun olur mu :)

Soğuk damgası kaybolduğu için sorun olur. Hatta kimlik kaplatma hepten yanlış. Zaten beş lira tutuyor, bence gidip yenilet.

nufüs müdürlüğünde mecbur sıra beklicez öyle mi :cat:
Tamamdır :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Nüfus cüzdanı yenilemek 3 ya da 5 TL masrafla yapılabilen bir şey neden resmi evrakta tahrifat yapıp riske girmek isteyesin?

resmi evrakla oynamak riskli....cezası büyük..askerde bile peşini bırakmaz, iş hayatın boyunca peşinden gelir, dosyana işlenir..

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Resmi Belgede Sahtecilik suçu ceza kanunumuzun 204. maddesinde :

“(1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır (Asliye Ceza).

(2)Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmî belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır (G. Ağır Ceza).

(3)Resmî belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında arttırılır.”

1. ve 3 . maddeler kapsamında ceza alırsın asgari 4-5 yıl yersin

Sevgilerimle

Geçen gün yanlış anlamada olsa bir abimin başına geldi. Ordan biliyorum. Okan hocamın verdiği bilgileri memur beylerden duymuşluğum vardır :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
İstanbul gibi kalabalık bir şehirde bile 15 dakikada yeni kimlik çıkartılabiliyor.

Konyadasın sanırım daha hızlı daha kolay olur (nüfus yoğunluğu bakımından).

Kaybettim deme ama sakın, cezası var 60 TL yada daha fazla. Eskisini götür yırtıkda olsa, yıkanmışda olsa.

Oturduğun evin tapusuna da kendi adını tükenmez kalemle yaz taşınmazı üstüne al:cat:

bana da lise diploması lazım. Varmıdır böyle sahte diploma?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar