Kim Kusurlu?

Kusurlu kim?

• Polis kusurlu

Oy: 9 56.3%
  • Taksi sürücüsü kusurlu

Oy: 3 18.8%
  • Her ikisi de kusurlu

Oy: 4 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    16
Vatandaşı polisi yok yorumum da.
Kazanın olduğu yer ferhat tüneli valilik çıkışı orası amasya merzifon ladik çok fazla ziyaret ettiğim yerlerdir, kontrolsüz kavşak değil dönel kavşak .Google haritalardan da bulup çıkaracaktım ama sokak görüntüsü yok malesef .Gözleme yemeye gidiyorsa polis kesin suçludur.
----------------------------
Karayolları Trafik Kanunu Madde 71:
Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar bu hakkı görev esnasında ve can, mal güvenliğini tehlikeye sokmadan kullanabilir.

Siren ve çakar tek başına geçiş üstünlüğü anlamına gelmez.
Bu donanımlar ancak görev hâlinde kullanıldığında geçerlidir.
-----------------------------

Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 57/1-c’ye göre:
Dönel kavşağa gelen araçlar, dönel kavşakta bulunan araçlara yol vermek zorundadır.
Taksici sağına bakmadan çıkabilir diye bir madde var mı ?

Vatandaşı polisi yok yorumum da.

Taksici sağına bakmadan çıkabilir diye bir madde var mı ?
Ani fren yaptığın için arkadan birisi sana çarparsa birden durdun diye sana ceza yazıyorlar mı ?

En fazla kısmi kusurlu olur. Polisin yol vermesi gerekiyordu.

"vatandaşı polisi yok yorumum da"kısmını anlamadım. Ayrıca ben senin mesajına yorum yapmadım.

Ani fren yaptığın için arkadan birisi sana çarparsa birden durdun diye sana ceza yazıyorlar mı ?

En fazla kısmi kusurlu olur. Polisin yol vermesi gerekiyordu.

"vatandaşı polisi yok yorumum da"kısmını anlamadım. Ayrıca ben senin mesajına yorum yapmadım.
Dostum birbirimize cevap vermemiz de sorun yok bence.
Adam kavşağa girmiş polis suçlu olabilir de sağına bakmadan çıkmaz bir insan.
Tartışmamız da sorun yok.
İkisi aynı anda girmiyor zaten.
Taksiciye kavşağa girerken hızını kesmiyor diye ceza da verilebilir.
Polise kavşağa girerken yavaşlamamaktan da verilir.

Son düzenleme:
Dostum birbirimize cevap vermemiz de sorun yok bence.
Adam kavşağa girmiş polis suçlu olabilir de sağına bakmadan çıkmaz bir insan.
Tartışmamız da sorun yok.
İkisi aynı anda girmiyor zaten.
Polis burada bana yol vermek zorunda kafasında istifini bozmadan dümdüz geliyor normalde sağda boş yer var.Taksinin geldiği yolda 8gen dur levhası var .Aynısı polisin geldiği yolda da vardır. Kavşağa giriyorsun durmasan bile yavaşlarsın , sağa kaçarsın polis bodoslama dalıyor yola.Polis olduğu için onu haklı çıkarırlar muhtemelen ama normal şartlarda polis kusurlu.

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet kullanıcıları olarak bir kaza anında haklı olduğumuz önemi canımızı korumuyor, polis haklı veya haksız farketmez günün sonunda taksinin ufak tefek göçükleri varken polisin önemli bir durumu olabilir. Haklıda olsak trafikte herkese hak verip yollamak en sağlıksı.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Motosiklet kullanıcıları olarak bir kaza anında haklı olduğumuz önemi canımızı korumuyor, polis haklı veya haksız farketmez günün sonunda taksinin ufak tefek göçükleri varken polisin önemli bir durumu olabilir. Haklıda olsak trafikte herkese hak verip yollamak en sağlıksı.
Katılıyorum. Haklı olmaktan daha önemlisi sağlıklı olmak. Fakat kuralları bilmek de önemli. Bence taksi sürücüsü geçiş üstünlüğü kuralını hiç bilmiyor. Dönel veya kontrolsüz kavşak. Taksi sürücüsü yol vermeliydi. Bu kazada asli kusur taksi sürücüsüne ait. Emniyet aracı görevde değilse bile görevde gösterilir. Özetle amasız fakatsız geçiş üstünlüğü olan araçlara yol veriniz. Bir yeriniz kırılmasa bile kalbiniz kırılabilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Bu motosikletli tüm polislerin sayısız eğitimden geçmiş olması gerekmiyor mu? Bence onca eğitimi alan veyahut alması gereken bir motosiklet sürücüsünün bu kazaya karışması hiç doğru bir şey değil.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kazanın olduğu yer ferhat tüneli valilik çıkışı orası amasya merzifon ladik çok fazla ziyaret ettiğim yerlerdir, kontrolsüz kavşak değil dönel kavşak .Google haritalardan da bulup çıkaracaktım ama sokak görüntüsü yok malesef .Gözleme yemeye gidiyorsa polis kesin suçludur.
----------------------------
Karayolları Trafik Kanunu Madde 71:
Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar bu hakkı görev esnasında ve can, mal güvenliğini tehlikeye sokmadan kullanabilir.

Siren ve çakar tek başına geçiş üstünlüğü anlamına gelmez.
Bu donanımlar ancak görev hâlinde kullanıldığında geçerlidir.
-----------------------------

Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 57/1-c’ye göre:
Dönel kavşağa gelen araçlar, dönel kavşakta bulunan araçlara yol vermek zorundadır.
Aha dediğin yerin Google Earth görüntüsü. Street view görüntüsü maalesef yok. Sıradan bir kontrolsüz kavşak.
amasya.jpg

Modern Dönel Kavşak Tanımı ve Levhası​

Göbekli kavşak olarak da bilinen araçların yön değiştirirken dönüş yaptıkları adalara dönel kavşak denir.

dönel kavşak kuralları ve dönel kavşak levhası

Halk arasında hep tartışma sebebi olmuştur. Dönel mi döner kavşak mı? Trafik literatürüne göre adı dönel olarak geçmektedir.

Dönel kavşak kuralları;
  • Dönel kavşak levhalarına uymak
  • İlk geçiş hakkını ada içerisinde bulunan araca vermek
  • Ada içerisindeki araçlar ise kavşaktaki hızlarını azaltarak geçmesi gerekir
Bu tür yol tipinde iki farklı trafik levhası kullanılmaktadır.

Dönel kavşak levhası;

yol ver levhası TT-1 nedir
Yol Ver Levhası TT-1
ada etrafında dönünüz levhası TT-37 nedir
Ada Etrafında Dönünüz Levhası TT-37

Yol ver levhasının anlamı, yol kesiminde yavaşlayarak yol verilmesi için kullanılıyor. Zaten ada içerisindeki araca yol vermemizi gerektiren bir diğer levha ise dönel kavşak levhasıdır.

Dönüş Adası Kavşağı Tanımı ve Örneği​

Ülkemizde ne yazık ki bir çok kişi tarafından bilinmeyen ve birbirine karıştırılan bir konudur. İlk geçiş hakkından bağımsız olarak sürücülerin sadece dönüşlerine imkan tanımak için yapılan göbeklere, adalara dönüş adası kavşağı denir.

dönel kavşak ile dönüş adası arasındaki farkları anlattım keyifli okumalar

Dönüş adası ve dönel kavşak arasındaki farklar:
  • Her ne kadar araç sürücülerinin dönüşlerine imkan tanıyan bir ada da olsa dönel kavşak levhası yok ise ilk geçiş hakkının sağdan gelen araca vermesini gerektirir.
  • Bir diğer fark ise trafik levhalarıdır. Dönüş adasında dönel kavşak levhası yok ise dönel kavşak kuralları geçersiz sayılır.
  • Ada içerisindeki araç sürücüleri bekleyerek ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.
Yukarıdaki fotoğrafta dikkatinizi çekmesi için dur levhası kullanılmıştır. Ancak dönüş adalarında dur işaretinin kullanılması için bir şart yoktur.

Genelde kara nokta olarak belirlenen trafik kazalarının çok yaşandığı noktalarda sürücüleri uyarmak ve daha dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla kullanılır.

Kavşaklarda İlk Geçiş Hakkı ve Geçiş Üstünlüğü Arasındaki Fark​

İlk geçiş hakkı: Kavşağın yapısına ve trafik işaretlerine göre araç karşılaşmalarında trafik mevzuatlarına göre ilk geçecek olan araca verilen hakka kavşaklarda ilk geçiş hakkı denir.

Geçiş üstünlüğü: Kavşağın yapısına, trafik ışıklarına ve işaretlerine bakılmaksızın ilk geçiş hakkı verilen araçlara kavşaklarda geçiş üstünlüğü denir.

Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar;
  • Yaralı ve acil hasta taşıyan ambulanslar
  • Organ nakil araçları
  • İtfaiye araçları
  • Suçlu veya sanık taşıyan araçlar
  • Trafik polisleri
  • Yolun yapımından sorumlu kurumun araçları
  • Afet ve acil durum araçları
Bu araçlarla yolda karşılaştığınızda geçiş üstünlüğü hakkına sahip olduklarını unutmayın.
O tükanda 23 yıl çıraklığım var. @Birkannn bey ise halen ustabaşı olarak mesai yapıyor. Polisin görev tanımı, görevi kimin vereceği, görevin nerede başlayıp nerede biteceği, yetkisi ve sorumluluğu gibi konularda beş sayfa yazarım ama üşeniyorum. Hem uzun yazılar okunmuyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ankete verilen 7 cevaptan 5 i yanlış. Bilgi çağında bilgisizlik inadımız efsane :)

O tükanda 23 yıl çıraklığım var. @Birkannn bey ise halen ustabaşı olarak mesai yapıyor. Polisin görev tanımı, görevi kimin vereceği, görevin nerede başlayıp nerede biteceği, yetkisi ve sorumluluğu gibi konularda beş sayfa yazarım ama üşeniyorum. Hem uzun yazılar okunmuyor.
Kontrolsüz kavşakta dur levhası olmaz ama burada var .Burada dönel kavşak tabelası yok.Mecburi yaya yolu var yani burası kontrollü kavşak :D Böyle olunca da geçiş üstünlüğü anayoldan gelende oluyor.

Son düzenleme:
Bu olaydan bağımsız.

Genel bir teamül devlet büyüklerimizin her şartta ğeçiş üstünlüğü vardır.

O yüzden o mu haklı, bu mu haklı türünden tartışmalar abesle iştigaldir.

Motosikleti
D400
motorcu kusurlu.

resmi araçlar trafik kurallarından muaf değildir, görev vs. haric

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
normalde kavşaktan dönen aracın üstülüğü var fakat polisin çakarları açık olduğundan taksici suçlu durumda bu polis değil ambulas yada itfaiyede olabilirdi

Kanunu boşuna veya dolusuna çıkarmışlar gibisinden bir şey söylemiyorum.

Teamül yani alışkanlık, doğru veya yanlış olduğunu düşünmeden kabul ettiğimiz davranış biçimi var diyorum.
Korku olabilir onun adı kabul edilen davranış veya alışkanlık kanunlara riayet olmalı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
normalde kavşaktan dönen aracın üstülüğü var
Bunu hangi yavşaktan öğrendiysen git bir daha sor. Hatta iki de tokat patlat.
Döner/İskender Kavşak haricinde kavşak içindeki aracın önceliği yoktur. Öncelik sağdan gelenindir.
home_made_iskender.jpg

Motosikleti
D400
yorumlar şaka gibi. arkadaşlar geçiş üstünlüğü demek bodozlama girmek anlamına gelmez. siz kavşak içindeyseniz ve çıkışa yakınsanız kontrolsüz olarak dalıp sizi tehlikeye "geçiş üstünlüğü" olan araç dahi yapamaz.

e) (Değişik: 20/2/2014-6525/14 md.) Afet ve acil durum hâllerinde afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,

f) Koruma ile görevli ve korunan araçlar,

Bu araçlar görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.

Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak,duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılır.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Bunu hangi yavşaktan öğrendiysen git bir daha sor. Hatta iki de tokat patlat.
Döner/İskender Kavşak haricinde kavşak içindeki aracın önceliği yoktur. Öncelik sağdan gelenindir.
home_made_iskender.jpg
döner kavşak içerisindeki bir araç kavşaktan çıkmadan döner kavşağa dahil olamazsınız. Videoyu izleyemiyorum bende açmıyor ben video üzerine değil belirttiğim şekilde bir durum var diye yazdım. Tekrarlıyorum döner kavşakda dönen bir araç varken araç kavşaktan çıkmadan dönen kavşağa yada adaya dahil olamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar