Kim % kaç suçlu çıkar yardım..

Motosikleti
250sr
Merhaba 18.11.2025 tarihinde işten çıktım eve giderken ışıklara doğru emniyet şeridine geçtim (trafik sebebiyle).Çarptığım hızım 45-50 civarıydı refüj bitiminde bir araç u dönüşü yasak tabelasına rağmen dönüş yapıyordu.Benim şeridimde bir araç sağ tarafa doğru dönüyordu trafik akışı durdu bende bundan dolayı araçlar durdu diye oraya kitlendim sağdan herhangi bir araç geliyor mu vb. benim şeridimdeki araç “sözde “ ona yol vermiş benim görüş alanımda değildi.Sag tarafımızdaki tali yola gitmek için önüme çıktı ben de ona çarptım.Avukat bana %75 sen kusurlusun emniyet şeridi ihlali ağır kusurdur ve anlatıp durdu.Bir de sizlerden bilgi almak istedim.
Tutanakta benim için 46/2F maddesi karşı taraf için de 47/1C maddesi yazıyor.Yardimci olabilirseniz sevinirim

Dava olur bilirkişi raporlar ona göre hareket edersiniz.
Görüntü olsa bile olduğu halde bilirkişilerin yanlış kararları da var .
Emniyet şeridi ihlali var mahkeme falan uğraşman lazım haklı buluyorsan kendini.

Motosikleti
250sr
Dava olur bilirkişi raporlar ona göre hareket edersiniz.
Görüntü olsa bile olduğu halde bilirkişilerin yanlış kararları da var .
Emniyet şeridi ihlali var mahkeme falan uğraşman lazım haklı buluyorsan kendini.
Ben başkalarından da görüş almak istedim yani kim suçludur gibisinden :)

Burası ve ya başka yerde yapılan yorumlar şahsi olur emniyet şeridine girmişsin hatalısın o da tabelaya uymamış hatalı haklı taraf pek yok yani (y)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Emniyet şeridi g.ö.t. dğilsen (geçiş öncelikli taşıt) acil durumlarda durmak için var. Adam sigaram düştü yanıyordum onun için girdim, öksürük tuttu, dese yırtar. Sen ne diyeceksin?

Motosikleti
CB750A
kaskıma yoldan çamur sıçradı. önümü tam göremediğim için yana geçtim yavaşlıyordum?

46/2-f Kusur Oranı Yüzde Kaçtır? KTK 46/2-f kusur oranı yüzde üzerinden hesaplama yaparken, kazaya karışan karşı aracın, yayaların veya diğer etkenlerin kusur durumu (ihlal durumu) baz alınarak hesaplanır. Ancak kural olarak bu madde ihlalinin kusur oranı %75 olarak kabul edilmektedir.

47/1-c Kusur Oranı Yüzde Kaçtır? KTK 47/1-c kusur oranı yüzde üzerinden hesaplama yaparken, kazaya karışan karşı aracın, yayaların veya diğer etkenlerin. kusur durumu (ihlal durumu) baz alınarak hesaplanır. Ancak kural olarak bu madde ihlalinin kusur oranı %25 olarak kabul edilmektedir.

Ama şöyle bir şansın var 47 - 46 dan büyük nasıl 46 daha fazla kusurlu oluyor gibisinden itiraz et kesin yırtarsın.

Ben başkalarından da görüş almak istedim yani kim suçludur gibisinden :)

O suçlu. Kesin.

Motosikleti
250sr
Avukat doğru söylemiş. Asli kusurlu olan sensin bu işte.
Nasıl yardımcı olalım? Para cezasını mı ödeyelim hasarı mı?
Ben daha önce başına böyle bir kaza vb gelen var mı kusur kime verildi gibisinden öğrenmek amaçlı yazdım herkes farklı bir şey yazmış arkadaş garip.Ben emniyet şeridinden geliyorum da yol düz ilerliyor karşı araç refüj bitimindeki u dönüşü yasak tabelasına rağmen dönüş yapıp önüme çıkıyor ona çarpıyorum olay bu sadece.

Motosikleti
BWS 100
Raporu kendiniz mi tuttunuz yoksa polis mi tuttu? Sana şöyle bir şey söyleyeyim.
şirkette eleman kaza yaptı. bizim eleman sağ şeritten Sağa dönerken, orta şeritteki çocuk sağa dardan dönmek isteyince, onun sağ arkası ile bizim sol ön tokuştu.
rapor tutuldu. %100 suç bize verildi. Sonra itiraz ettik. suç direkt %100 onlara verildi.
Bunlara kim karar veriyorsa bizimle taş taş geçiyorlar.

senin kaza da da arkadan çarpmış gibisin. senin işin zor dostum. biz burda ne desek, oradaki işten anlayan(?) adamların dediği olacak.
kamera kaydı burada çok önemli olutyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ben daha önce başına böyle bir kaza vb gelen var mı kusur kime verildi gibisinden öğrenmek amaçlı yazdım
Asli kusurlu olan sensin diyoruz ama öğretemiyoruz.
"
Benim şeridimde bir araç sağ tarafa doğru dönüyordu trafik akışı durdu bende bundan dolayı araçlar durdu diye oraya kitlendim". Anlattığına göre dua et, trafikçi unutmuş veya üşenmiş 52/1-a'dan ceza yazmamış.
2918 SK 52/1-a:
Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak

Motosikleti
250sr
Asli kusurlu olan sensin diyoruz ama öğretemiyoruz.
"
Benim şeridimde bir araç sağ tarafa doğru dönüyordu trafik akışı durdu bende bundan dolayı araçlar durdu diye oraya kitlendim". Anlattığına göre dua et, trafikçi unutmuş veya üşenmiş 52/1-a'dan ceza yazmamış.
2918 SK 52/1-a:
Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak
Abicim senin bu agresiflik nedir? Dediğimi yazdığımı ya anlamadın yada ben anlatamadım.Ben düz yoldayım sadece emniyet şeridindeyim yine düz ilerliyorum.Refuj bitiminde diğer karşı şeritteki araç bizim şeridin ortasından geçip tali yola girmek istedi.Ben düz yolda giderken o da aniden karşıma çıkınca çarptım.Tek kusurum emniyet şeridinde olmak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hızım fazla evet çarptigimdaki hızım 45

Abicim senin bu agresiflik nedir? Dediğimi yazdığımı ya anlamadın yada ben anlatamadım.Ben düz yoldayım sadece emniyet şeridindeyim yine düz ilerliyorum.Refuj bitiminde diğer karşı şeritteki araç bizim şeridin ortasından geçip tali yola girmek istedi.Ben düz yolda giderken o da aniden karşıma çıkınca çarptım.Tek kusurum emniyet şeridinde olmak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hızım fazla evet çarptigimdaki hızım 45
Emniyet şeridindesin!
Önde araçlar durmuş sen göremediğinden duramayıp emniyet şeridinden gidiyorsun.
Motosiklet var diye serbest değil kanun da.
Bak örnek dediğin videoda araçlar durmuş.
Aracı barzo gibi kullanan dallamalara karşı kanunlar her zaman motorcudan yana değil.
Emniyet şeridinden giden otomobil olsa sen motosikletli olsan neye karar verirdin ?
Cevap bu !

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Abicim senin bu agresiflik nedir? Dediğimi yazdığımı ya anlamadın yada ben anlatamadım.
Agresif değilim. Anlayamayan sensin. Burada U dönüşü yasağı nerede? U dönüşü yapan kim? Üstelik önünde normal şeridinde seyir halinde olan iki araç yavaşlayarak, kendine göre sola dönüş yapacak beyaz araca yol vermiş, sen üstelik emniyet şeridinden bodoslama girmişsin. Bunun nesini anlayamıyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar