son 1 senedir ADV merakı sarınca bu kasa motorların videolarını izliyordum, fiyatlarına bakıyordum ve en yaygın modeller Afrika Twin ve Bmw GS serisi idi.. tabi bir hayal olarak bakıyordum yani en azından bir kaç sene kesinlikle alamam diye düşünerek bu makinelere bakıyordum...
sonrasında sarı siteye girip 300-500 arası fiyat kriteri ve enduro seçeneğiyle arama yaptım... gözüm BMW modellerini aradı ama hep eski ve tip olarak beni heyecanlandırmayan modellerdi ve ilanlara bakarken bir tane motor gördüm, çok fena bir duruşu vardı, mermi gibiydi, ateş ediyordu motor ve biraz inceledim, motorun markası Amerika başkanının ismine çok benziyordu ve bu markayı ben daha önce duymamıştım... fiyat ve model olarak benim erişebileceğim bir şeydi ve tip olarak çok beğenmiştim... Gücü ve sağlamlığı nedir diye araştırmaya başladım.
Yüksek km yapmış modelleri bulmaya çalıştım çünkü 450 bin km de bir Triumph motor görmek onun sağlam olduğu anlamına gelir diye mantık yürüttüm... servis ağı ve yedek parça bulma durumu ve kalite araştırması yaptım... araştırma yaparken de guiness rekorlar kitabına girdiğini öğrendim...
Triumph markasıyla tanışmam bu şekilde oldu, böyle köklü bir markayı bilmiyor olduğum için kendimi efesle kınıyorum.
"Ivan Cervantes" enduro yarış pilotu "Triump Tiger 1200 GT Explorer" modeliyle İtalya'da bir yarış pistinde(pistmi merkez mi neyse ne işte) rekoru kırıyor. Biz tayip mi kılıçdaroğlumu diye bir birimizi yerken ve sinir krizleri geçirirken elin gavuru dünya harikası bir makine ile dünya rekoru kırıyormuş, 2023 hem onun için hemde bizim için ayrı ayrı çok özel bir yıl olmuş. kabile ülkesi olmak kaderimizde var sanırım.