kilometreyle ilgili

100 Kilometrelik yolu 100 hızıyla gitsem 1 saatte 100 km yol mu yapmışmı oluyorum değilse nasıl hesaplanıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
100 Kilometrelik yolu 100 hızıyla gitsem 1 saatte 100 km yol mu yapmışmı oluyorum değilse nasıl hesaplanıyor

Forumdaki değerli öğretmen arkadaşları göreve davet ediyorum

Haydi troller okula!

Cevap:hesabın doğru 100km/h bir saatte 100km yol yapmak demek

Hadi bakalim atayizler :p

Yol = hiz x zaman denklemiyle bu sonucu alirsin. Yani basit anlamda 100 km hiz ile 100 km mesafeyi 1 saatte gidersin

Usercom cevap vermek zorunda değilsin sabrettik sabrettik ama artık yeter terbiyeni takın ananın karnındamı öğrendim sen herkes senin gibi süper zeka değil kusura bakma

Gaza dokunulduğu anda 100km/h hıza çıkan bir motosikletiniz varsa mümkün. Bu hesabı ortalama hızla yaparsanız doğru olur.

Otobandaysan ve hızını hiç düşürmüyorsan bile ortalama hızın çok az da olsa düşecektir.
Birde gösterge hızı ve GPS farkı var %6-7 civarında.
Çok fazla uzun yol yaptık arkadaşlarla. Benim gördüğüm ortalama hızımız genelde 100 le gitsek bile 75-80 e düşüyor bir şekilde.

Bir yere gideceksen ve ne zaman oraya varırım diye hesaplıyorsan saatte 70-75km gidebileceğine göre hesapla. Tabi motorunun bayılmayacak , 100km ile stabil gidebileceğini varsayarak söylüyorum bunu

matematiksel olarak 100km/saat hızla giderseniz 1 saatte 100 km gidersiniz.
ama bi yerden bi yere kaç saatte varırırımı hesaplıyorsanız. normal yollarda %20 sapmanız olur yani 100 km pratikte 72 dakika falan sürer.
kötü virajlı bozuk köy yolu ise %50 ye kadar çıkar o da 2 saat eder.

Şirinevlerden kadıköye internetten baktım bi site 30 km bi site 37 km diyo o yüzden sormuştum bi de merak ettim nasıl hesaplanır diye tşk ediyorum ciddi cevap verenlere metrobüsten sıkıldım çok kalabalık bekliyorsun çoğu zaman ayakta kalıyorsun iki de bir duruyor dikkatimi çekti haliç köprüsünden sonra aşırı yavaş gidiliyor her ne hikmetse çoğu zaman geç geliyo kalabalık olunca durmuyor her gün kavga gürültü müzik sesleri biniyorum gelen metrobüsün çoğu son durak cevizlibağa gidiyor zincirlikuyuya giden az helede söğütlü çesmeye giden de çok az vesaire...

Son düzenleme:
bana dediysen cahil olduğumu sanmıyorum matematiğim iyi olmak zorunda değil kafam matemağe basmak zorunda değil cahilce bir soru sormadım uslubunada dikkat et kimsenin de çığırtkanlığınıda yapma

Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır ancak bu bilginin ilk okulda öğretilmiş olması gerekiyordu. Bu sizin değil belki de eğitim sistemimizin eksikliğidir.

Hız = Yol / Zaman ,
Yol = Hız x Zaman ,
Zaman = Yol / Hız

km/h demek km/saat demek. 100 km/h hız, saatte 100 km ile gidiliyor demek. Yabancı forumlarda kph olarak da görebilirsiniz. "Kilometers per hour" kısaltılmış halidir. mph ise "Miles per hour" demek. Bu da emperyal birimde mil/saat demek oluyor.

Her gün bir yeni bilgi köşemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Esen kalın.

daha motor almadan motordan soğudum yazacağınız iki kelime dünyaya başıma yıktınız sanki dünyaları istedik silin beni yaaaa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar