kilometresini düşürerek araç satmak dolandırıcılık suçu.

Yargıtay 23. Ceza Dairesi 2015 yılında ikinci el araç satarken kilometre düşürmenin dolandırıcılık suçunu oluşturduğuna karar vermişti.
kilometresini düşürerek araç satmak Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesine göre dolandırıcılık suçu..
ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var bunun dışında 5bin güne kadar idari para cezası var.
eğer denk gelirsem affetmem direk şikayet ederim. bilgilendirme amaçlı paylaştım.

Bunun için birde ayrıca karar mı vermişler? Dolandırıcılık olduğu çok bariz ortada değil mi?

Ben bu tarz olaylara fazla sık denk geliyorum, nasıl şikayet edebilirim?

İlk 4 silindir motorumu alıcam ustayla gittik baktık motor güzel bi sorun yok gibi çocuğa dedim servise gösterelim bide olur dedi yolda gidiyoruz annemi aradım dedim anne motor iyi gibi alıcam galiba...

Dedi ki mesajla şeyine baktınız mı hasarı kmsi falan? O an aklıma geldi bi sorgulattım motor o günün tarihinden 1 yıl önce 69bin km de muayneye girmiş ve o anda 46bin km de gözüküyodu :)

Satan herife sordum bu nasıl oluyo yaa dedim. Abi valla benim haberim yoktu şimdi öğrendim dedi :mrgreen:

Yanlız satan adamın da haberi olmayabilir.Onun aldığı düşürmüşse adam ne yapsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar