kilo-göbek-diyet sorunu.

Üniversite 1.82 boya rağmen 63 kilo olan ben, şimdilerde 90 kiloya çıktım ve zayıf yapılı insanlarda sonradan alınan kiloların göbek bölgesinde toplanması durumu ile acı bir şekilde karşılaştım.. yaşda ilerlemeye başlayınca göbek daha bir ortaya çıkıp, kendini göstermeye, benden önce sohbete girip bana arkadaşlık etmeye başladı.:cherry:

Benim için tehlike çanları çalmaya başlayınca diyete giriştim. Motosiklet ekipmanları bu konuda oldukça yardımcı oluyor, onları giyince sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa saunadaymışım gibi çok güzel ter atıyorum. Yemeyi azaltıp, su tüketimini arttırdım. Sabah kahvaltısı ve geç öğle yemeği ile günü bitiriyorum, akşam sadece meyve yiyorum. Önümüzdeki ay tatile gidicem, tatilci arkadaşların göz zevkini bozmak istemiyorum. Bakalım 1 ayda kaç kilo verebileceğim. Varsa tavsiyeleriniz/tecrübeniz/başarıya ulaşmış gayretleriniz bilmek isterim.

Çok önemli not: öneriler fazla spor ağırlıklı olmasın.. Zira vakit ayırmam çok zor ve tembel bir insanımdır. :queen: Sadece basit eğzersizler olabilir.

Ben spora yazıldım 1 yıllık, başa türlü o göbek inmiyo 73 kiloya inmiştim 180 küsur boyumla yine göbek vardı.

2 öğün e inmeyiniz. Ben göbeği 2 öğün yiyerek yaptım. Mümkünse 5 6 öğün ama minik porsiyon.

Spor yapamıyorsanız yürüyüş yapınız. Göbeğe iyi gelir.

Mekik çekmeyin. Göbeği eritmediği gibi işleri daha karmaşık hale getirir.

İmza: göbeğinden dertli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyaz pirinç, makarna, şeker, şekerli içecekler, özellikle tatlandırıcılı konsantre içecekler ve yiyecekleri unutman gerek. Ekleme yapayım. Karın kası veya düzgün bir karın spordan önce mutfakta yapılır ve tabi ki düzgün bir beslenme alışkanlığını spor ile desteklemen şart.

Son düzenleme:
Diyetisyene gitmiş biri olarak her öğünde 1 kase yoğurt tüket ve tatlidan uzak dur öğünde 2 ince dilimi geçme kaşar sucuk sosis gibi hazır gıdaları tüketme birde pişirdiğin yemekleri kızartma yeme
pilav makarna börek yersen o öğünde ekmek yeme

Cay kahve vs. sekersiz icin. Insanlar sekerden uzak dur diyince aliskanliktan cayina seker atmaya devam ediyo cunku. Bu arada ekmek 'ici' kesinlikle tuketmeyin. Hatta mumkunse tam bugday ekmegi tuketin sadece. Bu arada mekik gibi seylerdense cardio yapmaniz daha dogru. Bisiklet, yuruyus, kosu, yuzme vs. Cardioyu da dogru sekilde yaparsaniz cok etkili oluyo. Biraz arastirirsaniz cok iyi gelir.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
Yemene içmene devam et, genel olarak kilo vermenin en etkili yolu bisiklet. başka bişey demem.
günde 15-20 km yap bakalım neler olcak :D

sana verebilecegim tavsiye şudur iki sene önce 60 kilo yoktum bile şimdi 98 kiloyum ve kilo vermesi almaktan çok daha zor her metabolizma bir değildir ama sabahları kahvaltidan önce yarım limon 15 20 kadar maydonozu rondodan çekip iç iğrenç veya icilmicek bişey olmuyo en azından bir aylık bi düzende devam edersen farkını görürsün yemek düzeni olarakta kahvaltida doldur kendini akşam 6yi geçince bişey yeme

4 ayda 30 kg vermis biri olarak konusuyorum, spor olmadan bir cacık olmaz

1.90 boyunda 120kg olan biri olarak. boşver salih uğraşma derim :queen:

spor ve dengeli beslenme başka çaresi yok
ikisi birbirinden ayrılmaz
günde 2 defa yemek olayından vazgeç seni bitirir ve hiçbir işe de yaramaz
yemek öğün sayın aynı olsun ama ekmeği azalt yemekten kısma yapma zamanla olması gereken vücut haline döner
spor olarakta vaktin varsa kickbox iyi olur

abur cubur, alkol ve mesrubat (cola vs) ve hazır meyve suyu tuketiminiz varsa derhal bırakın
bende hepsi asırı vardı :queen:

bol su duzenli beslenmeyle ben 87 kg dan 73 kg indim gayette memnunum :queen:

görüyorum ama üstüne çıkamam
187-105 :queen: bi 10 15 kg versem iyi olcek emme yemek yemekte bi harika dostum :cherry:

sakın diyet yapma :) bir bisiklet al ve hergün mutad pedal bas :) ama az ama çok acı döneminden sonra keyif dönemine giriyorsun :)

2 öğün e inmeyiniz. Ben göbeği 2 öğün yiyerek yaptım. Mümkünse 5 6 öğün ama minik porsiyon.
Spor yapamıyorsanız yürüyüş yapınız. Göbeğe iyi gelir.
Mekik çekmeyin. Göbeği eritmediği gibi işleri daha karmaşık hale getirir.
İmza: göbeğinden dertli.

Yürüyüşe başladım. Mekik çekmeye başladığım oldu ara ara… sonuç genelde mekiği bırakınca daha gevşek ve büyümeye meyilli bir göbek oldu. Mekik işi “Ya tam yap, ya hiç yapma” olayı bana göre…

Beyaz pirinç, makarna, şeker, şekerli içecekler, özellikle tatlandırıcılı konsantre içecekler ve yiyecekleri unutman gerek. Ekleme yapayım. Karın kası veya düzgün bir karın spordan önce mutfakta yapılır ve tabi ki düzgün bir beslenme alışkanlığını spor ile desteklemen şart.

Mutfaktan olaya başladım.. Devamında spor yavaş yavaş gelir umarım.. :)
emin değilim ama gelir diye umuyorum. :)

Diyetisyene gitmiş biri olarak her öğünde 1 kase yoğurt tüket ve tatlidan uzak dur öğünde 2 ince dilimi geçme kaşar sucuk sosis gibi hazır gıdaları tüketme birde pişirdiğin yemekleri kızartma yeme
pilav makarna börek yersen o öğünde ekmek yeme

Yoğurt işine katılıyorum.. Biraderde diyette, bazı öğünlerde yoğurt yiyor. 8 kilo verdi bile.
Diğerleri hadi neyse de şu patates kızartmasından uzak durmak biraz zor olucak. Arakadaş ne kadar zararlı şey varsa hepside birbirinden güzel..

Yemene içmene devam et, genel olarak kilo vermenin en etkili yolu bisiklet. başka bişey demem.
günde 15-20 km yap bakalım neler olcak :D

Bisiklet işini araştırmıştım ama koyacak yer yok.. Katlanır bisikletlere baktım 500-600 den aşağı bisiklet yok.. Bende başlangıç olarak diyete karar verdim.

sana verebilecegim tavsiye şudur iki sene önce 60 kilo yoktum bile şimdi 98 kiloyum ve kilo vermesi almaktan çok daha zor her metabolizma bir değildir ama sabahları kahvaltidan önce yarım limon 15 20 kadar maydonozu rondodan çekip iç iğrenç veya icilmicek bişey olmuyo en azından bir aylık bi düzende devam edersen farkını görürsün yemek düzeni olarakta kahvaltida doldur kendini akşam 6yi geçince bişey yeme

Sabahları bol su içiyorum. Buna limon ve maydanoz da eklerim artık.
En önemli sorun zaten Akşam 6 dan sonra yemeden durmak.. buna kendimi alıştırırsam, kilolar yavaş yavaş erir zaten.

4 ayda 30 kg vermis biri olarak konusuyorum, spor olmadan bir cacık olmaz

Moral bozmak yok. :)

1.90 boyunda 120kg olan biri olarak. boşver salih uğraşma derim :queen:

Aynadaki görüntü çok çirkin be kardeş. Vücutta kilo orantılı olsa yine eyvallah. Masa başı iş yapmaktan sadece toto ile göbek büyüyor.

spor ve dengeli beslenme başka çaresi yok
ikisi birbirinden ayrılmaz
günde 2 defa yemek olayından vazgeç seni bitirir ve hiçbir işe de yaramaz
yemek öğün sayın aynı olsun ama ekmeği azalt yemekten kısma yapma zamanla olması gereken vücut haline döner
spor olarakta vaktin varsa kickbox iyi olur

Ok. Genel kanı sık ve az yemek. Buna uyarım. Kickbox bana uyar ama vakit sıkıntım var.

görüyorum ve artırıyorum.
181-125 kg :)

Oboooouuww… senin iş zor.

abur cubur, alkol ve mesrubat (cola vs) ve hazır meyve suyu tuketiminiz varsa derhal bırakın
bende hepsi asırı vardı :queen:
bol su duzenli beslenmeyle ben 87 kg dan 73 kg indim gayette memnunum :queen:

2,5 lt gazozu, 2 litre meyve suyunu yeni almıştım. Sıcak havalarda içine bir iki buz atınca benim kızın abur cuburları ile iyi gider diye. En iyisi gözümün önünden hepsini kaldırmak.

Aynı sorundan muzdarip olduğum için geçen hafta spora yazıldım hatta şuan koşu bandının üstünde yazıyorum :D sporsuz olmuyor disipline sokuyor zira. Ayrıca para verdiğimizden midir nedir insan mecbur hissediyor.

Aynı sorundan muzdarip olduğum için geçen hafta spora yazıldım hatta şuan koşu bandının üstünde yazıyorum :D sporsuz olmuyor disipline sokuyor zira. Ayrıca para verdiğimizden midir nedir insan mecbur hissediyor.

Evet insan para verince mecbur hissediyor ama evde küçük kızım beni bekliyor. Onunla geçireceğim vaktinden kendimi alıkoymayı istemiyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar