Kilis'te küçük plaka serbestken neden diğer şehirlerde yasak?

Motorumda kocaman bir plaka var ve eve her geldiğimde o iğrenç görüntüyü görüyorum. Polis yasak olduğunu söylüyor şu küçük bisiklet plakaların ama Kilis'te karekodlu şekilde basıyorlar ve ceza falan yok. Nasıl bir saçmalıktır bu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorumda kocaman bir plaka var ve eve her geldiğimde o iğrenç görüntüyü görüyorum. Polis yasak olduğunu söylüyor şu küçük bisiklet plakaların ama Kilis'te karekodlu şekilde basıyorlar ve ceza falan yok. Nasıl bir saçmalıktır bu?
reis öyle istemiş

F54

2018 de sakarya da bende almıştım ama daha sonra vermediler muayeneden geçmez birde polis ceza yazar diye yasak diyorlar

Kilis'te serbest değil ki, her yerde yasak.
İstanbul'da da kimse umursamazdı geçen seneye kadar. Muayeneden de geçtim 3-4 defa farklı motorlarla.

Anlamsız bir yasak. Arada "bak ses etmiyorum ama bu aslında yasak haberin olsun" diyen polisler oluyordu, sebebini sorunca kamera okuyamıyormuş falan filan. nasıl ödüyorum ben o otoban paralarını okumuyosa? =)

Motosikleti
D400
tünellerde ceza yazabilmek için öne plaka koyacaklar hindistan gibi yakında.

derdinizi seveyim :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kilise özerklik mi geldi niye orada serbest olsun polis göçmenlerin illegalliğinden bıkıp ceza yazmıyor olabilir ama orada da yasak böyle şeyler il il değişmez o kadar amerika olamadık daha

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Kilis annemin memleketi bende yeri ayrıdır, benim de dikkatimi çekmiştir, Kilisli lerde bir plaka takıntısı var cidden. zamanında konu açmıştım neden 79 plaka cam çerçeveli oluyor diye :D istanbulda 2 tane kilis plaka motor vardı, biri ybr125 diğeri rx125 ikisi de cam çerçeveli plakaydı. :)

Şoförler odası plakanı al gel, küçüğüyle değişelim diyor :)

Kiliste bu plakalar karekodlu şekilde basılıp veriliyorsa şoförler odasının elindeki motosiklet plakası bastıkları kalıp buna uygun demektir.
Bir zamanlar Beşiktaş ta, Bursa da, Kocaelinde basılan araç plakaları da app plakaydı. Çünkü pres kalıpları bu fonttaydı.

Mesele serbestlik değil. Cemiyetin verdiği karekodlu plaka bu ölçüde ve polis bunu kabul ediyor haliyle. Evet bakınca neden bu farklılık var ama derdini kime anlatmak istersen anlat.
Ayrıca bu plaka bence de güzel durmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar