sakın ola aklına bile getirme,dövüş sanatları hakkında gerçekten bilgiye sahip olmayan arkadaşlara hitaben; atılan taklalara,görsel hoplama zıplama tekniklerine aldanarak yanlış yönlendirme yapmasınlar...al çok methettiğiniz capoeira yı izleyin http://www.youtube.com/watch?v=75AQtJGQQOs enerji sarfiyatından başka bişey değildir bu tip sistemler,kendinizi bolca yorarsınız,rakip tek yumrukta yere serer sizi,en iyi sistem enerji ekonomisi yapan,en kısa yoldan rakibi etkisiz hale getirmeye çalışan sistemdir.
Biri Wing tsun demiş,belliki arkadaşım Wt yi biliyor tanıma fırsatı olmuş,önerirken sallamıyor.Bak Wt gerçekten çok etkili bir sistemdir.EBMAS,Emin Boztepe hoca ülkemizi çok iyi temsil ediyor bu konuda.Bana soracak olursan jkd çalışıyorum ve sana öneririm...Almanyadan Jeet kune Do seminerleri için çok iyi yetişmiş hocalar geliyor...İstanbuldaysan bu kişilerle irtibata geçirebilirim seni.
sanırım senin otuduğun yerde sadece kick boxing ve wushu dersleri veriliyor.alternatif olarak sundum ben yukraıdaki secenekleri... başlık hangi sporu çalışmalıyım olsaydı sana yardımcı olabiliridm...ama sen 2 si arasında illa bir seçim yapacaksan kick box çalış,malum profesyonelleşirsen maçlara bile çıkabilirsin.ama şu anda tek disiplin kendi başına yeterli değil MMA maçlarına bir göz at bakalım nasıl dövüşüyorlar...BJJ,JKD,KİCK BOX,BOX,JİU JİTSU,GÜREŞ birçok disiplinin teknikleriyle donatıyor sporcular kendilerini...ve bunları en iyi şekilde bünyesinde barındıran jkd dir...
sakın ola aklına bile getirme,dövüş sanatları hakkında gerçekten bilgiye sahip olmayan arkadaşlara hitaben; atılan taklalara,görsel hoplama zıplama tekniklerine aldanarak yanlış yönlendirme yapmasınlar...al çok methettiğiniz capoeira yı izleyin http://www.youtube.com/watch?v=75AQtJGQQOs enerji sarfiyatından başka bişey değildir bu tip sistemler,kendinizi bolca yorarsınız,rakip tek yumrukta yere serer sizi,en iyi sistem enerji ekonomisi yapan,en kısa yoldan rakibi etkisiz hale getirmeye çalışan sistemdir.
Biri Wing tsun demiş,belliki arkadaşım Wt yi biliyor tanıma fırsatı olmuş,önerirken sallamıyor.Bak Wt gerçekten çok etkili bir sistemdir.EBMAS,Emin Boztepe hoca ülkemizi çok iyi temsil ediyor bu konuda.Bana soracak olursan jkd çalışıyorum ve sana öneririm...Almanyadan Jeet kune Do seminerleri için çok iyi yetişmiş hocalar geliyor...İstanbuldaysan bu kişilerle irtibata geçirebilirim seni.
sanırım senin otuduğun yerde sadece kick boxing ve wushu dersleri veriliyor.alternatif olarak sundum ben yukraıdaki secenekleri... başlık hangi sporu çalışmalıyım olsaydı sana yardımcı olabiliridm...ama sen 2 si arasında illa bir seçim yapacaksan kick box çalış,malum profesyonelleşirsen maçlara bile çıkabilirsin.ama şu anda tek disiplin kendi başına yeterli değil MMA maçlarına bir göz at bakalım nasıl dövüşüyorlar...BJJ,JKD,KİCK BOX,BOX,JİU JİTSU,GÜREŞ birçok disiplinin teknikleriyle donatıyor sporcular kendilerini...ve bunları en iyi şekilde bünyesinde barındıran jkd dir...
dövüş sanatları hakkında gayet de yeterli bilgiye sahibim dostum. Ben capoeirayı önerirken "git öğren, sonra sokakta terör estir" diye tavsiye etmedim. Zaten o seviyede Capoeira yaparak dövüşebilmesi için en az 10 küsür yılını bıkmadan usanmadan aksatmadan capoeira çalışmasına vermesi gerekir. Enerji atabiliceğim yorucu bir spor arıyorum dediği için sadece spor amaçlı tavsiye ettim o kadar. Konu sahibinin cümlesini aynen kopyalıyorum
"Birazda ağır ve sıkı antremanlarla enerji atmak istiyorum.Birazda bir yerleri yumruklamak bağırmak hoplamak zıplayarak enerjimi atasın var."
Capoeira antremanları gayet ağır, sıkı ve yorucudur... ama bir o kadar da eğlencelidir.
Uzakdoğu savaş sanatları, sokakta birilerini tepelemek için öğrenilmez. Kendini ruhen, bedenen, zihnen vs. vs. en üst seviyeye ulaştırmak için öğrenilir. Zor durumda kaldığın zaman yeteneklerini tabiki kullanırsın ama tüm dövüş sanatlarında ilk öğretilen ders "En iyi savunma yöntemi, beladan uzaklaşmaktır..."
Saygılar
Hocam Wt iyidir etkilidir,fakat bu arkadaşa cidden yardımcı olmak için gidebileceği bi spor salonu önermelisiniz.Mademki bankacısın kesinlikle yapabileceğin en uygun DÖVÜŞ sporu WT dir. Daha öncede dediğim gibi bir gün bankadan içeri kırılmış burun yada morarmış gözle girme ihtimalinin en düşük olduğu ve birçok spordan daha etkili iyi bir şekilde uygulayabilmek için hiçbir ekstra özellik yada yetenek istemeyen yumuşak ve teknik bir savunma sporudur.
İmkanınız varsa yapmanızı öneririm. Ayrıca birkaç temel hareketi sürekli yaparak kas refleksini ve kas hafızasını oldunlaştırarak kendinizi geliştirebileceğiniz nadide bir spordur.
İster müsabakada olsun isterse sokakta kendinizi savunma konusunda olsun ilk 1 aydan sonra bile kendinizdeki gelişmeyi görmek ve verdiği güven hissini yaşamak inanın sizi şaşırtıcaktır. Ayrıcada salona devam edemediğiniz zamanlarda da hiçbir özel ekipman ve geniş bir alan gerekmeden evinizin herhangi bir köşesinde formunuzu koruyacak kadar çalışma imkanınızda olur.
Araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız.
seni gidi seniiiiiKartal tarafından
emin boztepe sistemi.....
KüçükyalıOkul Eğitmeni:Ad: Bülent Yusuf Aksoy
Ünvan: Sifu
Wing Tzun Seviyesi: 3 TG
Escrima Seviyesi: 1 TG
Eğitim Verdiği Okul: Küçükyalı
Savaş Sanatları Geçmişi: Escrima, Wing Tzun
Ders Saatleri:
Wing Tzun: Salı ve Perşambe 20.00-21.30
Tel:0532 244 83 78
İletişim: [email protected]
Okul Hakkında:İstanbul Küçükyalı okulunda ders almaya başlamak veya okul hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki iletişim kutusundaki e-posta adresine mail atabilir ya da telefon numarasını arayabilirsiniz. Genel olarak EBMAS, Wing Tzun, Escrima ve diğer tüm konulardaki genel sorularınız için iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.
İletişim Bilgileri:E-posta:
[email protected]
Tel:
0532 244 83 78
Adres::
Enerjim fitness: Bağdat Cad. No:127 Küçükyalı / MALTEPE
http://www.ebmas.com.tr/okullar/istanbul/kucukyali/
Buda salih avcı sitemi wıng tsun
Kurtköy/PENDİK
Sihing Hasan FIRAT
Okan Üniversitesi
Kurtköy PENDİK / İSTANBUL
Tel : (0535) 322 81 89
...
seni gidi seniiiiisen hangisi ile ilgileniyorsun bakiyim...Cevap:Ebmas mı?
![]()
Taekwondo çalışacaksan ITF Taekwondo gerisi yalan....Kungfuda Wing Chunhttp://www.youtube.com/watch?v=rEhkwwLh7_g
buda taekwondonun mükemmelliği izlemeye değer...
---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Yok canım benim işim olmaz o tür sporlarla.....Benimki hobi sadece....
pekı onu nasıl bılecegız? yada kıme danısacagız? yanı benım vucut tıpıme hangı spor gıder ben nasıl bılebılırım?aslında yapacağın spor dalını seçerken gözönünde bulunduracağın en önemli şey vücut tipindir?
buradan yola çıkarak kendine uygun spor dalını seçebilirsin. spor yapmak ne kadar sağlıklı bir uğraşı olsa da aynı zamanda bir takım zararları vardır. fiziğine uygun spor dalını seçerek en az zararla max. fayda sağlaybilirsin....
ortak o ole degı bak aslı su : banada veeer banada ver banadaCapoerayı ilk Güçlülerin Dünyası filmiyle MArk dakaskos sayesinde tanımıştımVe ağzımda unutulmaz şarkısı bananaveyyyy bananavey banana
Gitar ve bateri çaldığımı da varsayarsak baya uygun olurdu benim için tabi şu göbeğim olmasa
![]()
Kartal tarafından
emin boztepe sistemi.....
KüçükyalıOkul Eğitmeni:Ad: Bülent Yusuf Aksoy
Ünvan: Sifu
Wing Tzun Seviyesi: 3 TG
Escrima Seviyesi: 1 TG
Eğitim Verdiği Okul: Küçükyalı
Savaş Sanatları Geçmişi: Escrima, Wing Tzun
Ders Saatleri:
Wing Tzun: Salı ve Perşambe 20.00-21.30
Tel:0532 244 83 78
İletişim: [email protected]
Okul Hakkında:İstanbul Küçükyalı okulunda ders almaya başlamak veya okul hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki iletişim kutusundaki e-posta adresine mail atabilir ya da telefon numarasını arayabilirsiniz. Genel olarak EBMAS, Wing Tzun, Escrima ve diğer tüm konulardaki genel sorularınız için iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.
İletişim Bilgileri:E-posta:
[email protected]
Tel:
0532 244 83 78
Adres::
Enerjim fitness: Bağdat Cad. No:127 Küçükyalı / MALTEPE
http://www.ebmas.com.tr/okullar/istanbul/kucukyali/
http://www.youtube.com/watch?v=jB3eW0hfy0U&feature=related bu kısa yoldan videoları izlersin...
Buda salih avcı sitemi wıng tsun
Kurtköy/PENDİK
Sihing Hasan FIRAT
Okan Üniversitesi
Kurtköy PENDİK / İSTANBUL
Tel : (0535) 322 81 89
... http://www.youtube.com/watch?v=XYZYyopAv3o bu kısayoldan avcı sitemlerini görürsün...
Taekwondo çalışacaksan ITF Taekwondo gerisi yalan....Kungfuda Wing Chun
Desene forumda ruh ikizimi bulmuşumda haberim yokmuşyAKIŞIKLI BEN O YILLARI DEVİRDİM....Kendi stilim var onla uğraşırım ara sıra.....Self defence adında kişilere özgü çalışma sistemleri vardır karma tarzdadır zaten....
( boks ta olabilir ama yavan kalır biraz , sistem olarak el ve ayakları ortak kullanımda sıkıntı olabilir. )
boksu pek bilmiyorsunuz galiba. el ayak koordinasyonunun maksimum olduğu sporlardandır. adımlar, dans, menteşeli vuruşlar ve boksun tamamı el ve ayak koordinasyonundan müteşekkildir. yanlış bilgiyi düzelteyim.
tavsiye meselesine gelince.
en iyisi hangisi?
gönül işi bu işler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=Cu2nKcfMS9A
Desene forumda ruh ikizimi bulmuşumda haberim yokmuş![]()