Kickbox'mu Wushu mu?

Herkese merhabalar.

Kışın yaklaşması ile birlikte eskisi kadar motora binemeyeceğimi düşünerek ve de eve kapanmama adına spora başlama kararı aldım.Şu an sadece haftada 1 gün halı saha maçı yapıyorum.Evime yakın olan Kartal'da güzel bir kompleks var.Her türlü sğpor aktivitesi mevcut.Fitness düşünüyordum daha önce yaptıgım için tecrübem var.Ama pek eğlenceli değil aksine hem vücut hem kafa olarak kendisini zorluyor insan.Tabi sonuçları gördükçe tüm sıkıntılara değiyor:)

Ben hem yenilik olsun diye , hem meraktan hemde yeni şeyler öğrenmenin insana katacağı güzellikleri düşünerek Kickbox ve Wushu(Kung Fu) dövüş sanatlarından birine gitmeye karar verdim.Bu konuda fikriyatı yada tecrübesi olanlar var ise fikirlerini almak isterim:)

Şimdiden teşekkür ederim.

Ossssssss :thumleft:

ben judoya gittim çok zevk aldım ve zamanım olsa yine giderim çok yararlı.zaten vucudün otomatikmen şekil yapıyor.

Arkadaşlar wıng tsung çalışın derim bence gayet başarılı bir spor....daha sonrasında judo yada jıu jıtsu çalışırsınız...ve tamamlamış olursunuz yakındoğu sporlarını sizi kesmez ise yanında escrıma olabilir ........

Hmm.Bilgim hiç yok biraz araştırayım.Teşekkürler:)

Arkadaşlar wıng tsung çalışın derim bence gayet başarılı bir spor....daha sonrasında judo yada jıu jıtsu çalışırsınız...ve tamamlamış olursunuz yakındoğu sporlarını sizi kesmez ise yanında escrıma olabilir ........

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:17 ----------

Teşekkürler:)

ben judoya gittim çok zevk aldım ve zamanım olsa yine giderim çok yararlı.zaten vucudün otomatikmen şekil yapıyor.

Kickbox iyidir sokağa çıktığın anda istediğine girişirsin. :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bahsettiğin salonda (junfan gungfu)jkd eğitimleri veriliyorsa jkd dersleri almanı tavsiye ederim...Kickbox wushu da güzel katkı sağlayan sporlar ama kendi kalıplarına bağlılar.JKD de sınırlı bir kalıp yoktur,her disiplinin faydalı olanını alır faydasız gereksiz olanı atar.her an her şekle girebilir,su gibi değişken ve akışkandır...Rakip kim olursa olsun hangi stil çalışmış olursa olsun Jkd ile hertürlü üstesinden gelirsin...

http://www.youtube.com/watch?v=iBTM6_l-Gdk

Son düzenleme:
Aikido yu tavsiye ederim, şiddetle. Birçok şeyi bulabilirsin. Tamamen sana kalmış. Yanlız gideceğin yer ve hocan çok ama çok önemli. Zaten bu uzakdoğu disiplin sanatlarının neredeyse tamamı "hoca-base" )) olduğu için gideceğin yer herşeyi değiştirir.

Detaylı bilgi istersen pm en yaz bana. ;)

aslında yapacağın spor dalını seçerken gözönünde bulunduracağın en önemli şey vücut tipindir?
buradan yola çıkarak kendine uygun spor dalını seçebilirsin. spor yapmak ne kadar sağlıklı bir uğraşı olsa da aynı zamanda bir takım zararları vardır. fiziğine uygun spor dalını seçerek en az zararla max. fayda sağlaybilirsin....

Aslında genel amacım spor yaparken birde uğraş sağlamak.Bu iki tekniği seçme amacım eskiden beri sempatim olması kaynaklı.Birazda ağır ve sıkı antremanlarla enerji atmak istiyorum.Birazda bir yerleri yumruklamak bağırmak hoplamak zıplayarak enerjimi atasın var.Birazda vucudumu toparlarsam değmeğin keyfime.Gideceğim yer Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi ve iyiki burada paylaşmışım bunu.Bütün yazılanları araştırıyorum ve sonunda bana en uygun kararı vereceğim.Bir kaç hiç duymadıgım stilden de bahsedildi google'a geri döneyim araştırmaya:)
Bu arada çok komik sürekli karşıma filmler çıkıyor:)

wing tsun öneririm.
Hem kendini fazla parlamaz hemde kafa göz morarmış gezmek zorunda kalmadan gerçekten güzel bir spor öğrenmiş olursun.
ayrıcada yıllarını vermeden profesyonel derecesine yakın bir seviyeye ulaşabilirsin.

Aikido'yu şiddetle tavsiye ederim. Ciddiye alarak ve disiplinle üzerine düşersen, hocan da maddiyatçı biri değil de gerçekten aikidoyu öğreten biri olursa belli bir zaman sonra bambaşka bir insan olduğunun farkına varacaksın. Kick Box'ta sürekli antremanlı olmak zorundasın; mesela 2-3 hafta antreman yapmayı kes, o tekmeleri atamazsın, bacak açamazsın vs. vs. aikidoda böyle bir zorunluluk yoktur... Hocam herzaman söylerdi "Teknikleri uygulamayı düzgün öğrenirseniz, yolda yürürken bile aikido yapabilirsiniz..."

Çok fazla hoplayıp zıplayıp taklalar atayım artistik hareketler sergileyeyim dersen de Capoeira'yı öneririm :D
hem dans, hem dövüş, hem akrobasi, hem de enstrüman çalmayı öğrenirsin... :D

Capoerayı ilk Güçlülerin Dünyası filmiyle MArk dakaskos sayesinde tanımıştım:) Ve ağzımda unutulmaz şarkısı bananaveyyyy bananavey banana :)Gitar ve bateri çaldığımı da varsayarsak baya uygun olurdu benim için tabi şu göbeğim olmasa :D

Aikido'yu şiddetle tavsiye ederim. Ciddiye alarak ve disiplinle üzerine düşersen, hocan da maddiyatçı biri değil de gerçekten aikidoyu öğreten biri olursa belli bir zaman sonra bambaşka bir insan olduğunun farkına varacaksın. Kick Box'ta sürekli antremanlı olmak zorundasın; mesela 2-3 hafta antreman yapmayı kes, o tekmeleri atamazsın, bacak açamazsın vs. vs. aikidoda böyle bir zorunluluk yoktur... Hocam herzaman söylerdi "Teknikleri uygulamayı düzgün öğrenirseniz, yolda yürürken bile aikido yapabilirsiniz..."

Çok fazla hoplayıp zıplayıp taklalar atayım artistik hareketler sergileyeyim dersen de Capoeira'yı öneririm :D
hem dans, hem dövüş, hem akrobasi, hem de enstrüman çalmayı öğrenirsin... :D

o göbek möbek kalmaz capoeira yaparsan :D
2 sene uğraştım çok güzel spor, tabi o akrobatik hareketler hemen öyle olmuyor sabretmek lazım. Yoksa kırık çıkık vs. vs. derdinden kurtulamazsın :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Capoerayı ilk Güçlülerin Dünyası filmiyle MArk dakaskos sayesinde tanımıştım:) Ve ağzımda unutulmaz şarkısı bananaveyyyy bananavey banana :)Gitar ve bateri çaldığımı da varsayarsak baya uygun olurdu benim için tabi şu göbeğim olmasa :D
sakın ola aklına bile getirme,dövüş sanatları hakkında gerçekten bilgiye sahip olmayan arkadaşlara hitaben; atılan taklalara,görsel hoplama zıplama tekniklerine aldanarak yanlış yönlendirme yapmasınlar...al çok methettiğiniz capoeira yı izleyin http://www.youtube.com/watch?v=75AQtJGQQOs enerji sarfiyatından başka bişey değildir bu tip sistemler,kendinizi bolca yorarsınız,rakip tek yumrukta yere serer sizi,en iyi sistem enerji ekonomisi yapan,en kısa yoldan rakibi etkisiz hale getirmeye çalışan sistemdir.
Biri Wing tsun demiş,belliki arkadaşım Wt yi biliyor tanıma fırsatı olmuş,önerirken sallamıyor.Bak Wt gerçekten çok etkili bir sistemdir.EBMAS,Emin Boztepe hoca ülkemizi çok iyi temsil ediyor bu konuda.Bana soracak olursan jkd çalışıyorum ve sana öneririm...Almanyadan Jeet kune Do seminerleri için çok iyi yetişmiş hocalar geliyor...İstanbuldaysan bu kişilerle irtibata geçirebilirim seni.

sanırım senin otuduğun yerde sadece kick boxing ve wushu dersleri veriliyor.alternatif olarak sundum ben yukraıdaki secenekleri... başlık hangi sporu çalışmalıyım olsaydı sana yardımcı olabiliridm...ama sen 2 si arasında illa bir seçim yapacaksan kick box çalış,malum profesyonelleşirsen maçlara bile çıkabilirsin.ama şu anda tek disiplin kendi başına yeterli değil MMA maçlarına bir göz at bakalım nasıl dövüşüyorlar...BJJ,JKD,KİCK BOX,BOX,JİU JİTSU,GÜREŞ birçok disiplinin teknikleriyle donatıyor sporcular kendilerini...ve bunları en iyi şekilde bünyesinde barındıran jkd dir...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar