Keneden Korunma Yolları

Konuyu bilerek buraya açtım. Çünkü ilk mesajımda da belirttiğim gibi, biz motorcuları yakından ilgilendiren bir konu. Ayrıca bu yazıyı ilk mesaja ekliyeyim de geyik yapacak başka şeyler arayın :)

geyik yapacak başka bişey yokki....konu ciddi...gercekten dikkatli olmak lazım.piknik olayı da bitti millet korkudan pknik yapamıyoo

:rendeer: :queen: :rendeer:

Buyrun efendim bu da benden :bounce:

kene.jpg

Kaynak : Hayvanları Koruma Derneği :cherry:

Malesef bu yanlışmış.Bi forum sitesinde gördüm ama hangisi hatılamıyorum.Bu uygulama keneyi strese sokuyormuş ve zehrini direk boşaltıyormuş:pale:Üstüne su dahil hiçbirşey dökmemek gerekiyormuş.:cat:

bana da mantıklı gelmemişti esasen :silent:

keneye sabun sürmek...

e bi de kese atalım bari elimiz değmişken :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son düzenleme:
Bana da mail olarak hayvanları koruma derneğinden gelmişti, onun için paylaşmak istemiştim :pale:

e tamam işte, hayvanı koruyorlar zaten. Yıkayıp yağlıyoruz keneyi. İnsanla pek ilgilenen olmamış sanırım dernekte. Dernek başkanı kim? Kene Reeves mi? :mrgreen:

Allaha şükür memlekette daha vaka yaşanmadı. genelde sahil şeridinde oluyor. ama doğu tarafda da olmaya başladı. ucamıyorsa nasıl yayılıyor bu nalet yaratıklar ? benim dediğim mantıklı.biyolojik saldırı. havadan atılıyorlar... :pr:

bence benzin dökelim dicem ama benzin de pahalı kardeşim :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
e tamam işte, hayvanı koruyorlar zaten. Yıkayıp yağlıyoruz keneyi. İnsanla pek ilgilenen olmamış sanırım dernekte. Dernek başkanı kim? Kene Reeves mi? :mrgreen:

yok keanu tatile gitmiş morpheus varmış..

hayvanları koruma derneği adı üstünde öyle olmasaydı insanlarada kıyak geçme derneği olurdu..:mrgreen:

Cocukken keneleri agac dallarindan uzum toplar gibi toplar ,hayvanlarin uzerlerinden alir ,cakmak ile yakardik ve bunlarin hepsini ciplak elle yapardik , ne olduda bu kenelere can alici yaratiklara donustuler , kisa zamanda mutasyonmu gecirdiler?

Biolojik silah olabilecegini bile dusunuyorum ben artik , 500 u geckin insan bugun istanbulun cesitli yerlerinden hastanelere akin etmisler.

vah ki vah.

Sevgili Pro,

Bu sosyal amaç dolu meşajına teşekkürler:p:cat: Ancak, bu yeni gelişen hastalıkjlarla ilgili aklıma birşey geldi yazmadan edemedim, umarım konuyu sulandırmam.

Modern immünoloji nin tarihinde garip ama bir o kadar önemli bir konu vardır. Hıyarcıklı vebanın avrupayı kasıp kavurduğu, her köyden her gün ölümlerin yaşandığı o çağda, o zamanki doktorların dikkatini bir şey çekiyor:silent: çoğunlukla AT besleyen ve kullanan evler Veba ya yakalanbmıyor. Sonradan anlaşıldığı üzere, Veba bir çeşit keneden kaynaklanıyor ve bu mahlukat AT Kokusuna alerji duyuyor:silent: Yanaşamıyor.

Yani özetle, bilim insanları bir ipucu yakaladıklarında izini inala sürmeliler:cat: Bilimsel kanıtlar peşinden gelebilir...

Çocukluğumda Fare zehirinin Tavuklarıda öldürebileceğini görmüştüm:p Ardından, tavık mındar olmasın diyen akrabalarımın da hastanelik olduğunu:silent:

Kene, heleki, kanamalı ateşe neden olan cinsinin hala tam bir tedavisi yok. Bizler motorcular olarakl genelde dağ bayır piknik severiz, kesinlikle dikkatli olmalıyız:cat::cat:

Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar