Sonuçta sen ailenin malı değilsin.
Ailenin gözünde senin mutluluğun huzurun önemli değilse, o aile seni değil kendi egolarını düşünüyor demektir.
Arada bir, aileni kırmadan onların seni anlamasını sağlayamazsın. Bir kere kıracaksın, Sonra seni anlamaya başlayacaklar.
Kendi kararlarını verebilecek bir birey yetiştirmek yerine, kendilerine uzaktan kumandalı çocuk isteyen aileler var.
Elbette aile önemlidir.
Ama yarın bana birşey olursa, ona birşey olursa diye yaşanmaz. Hayatta figürandan ileri zor gidersin. Az kendi hayatını yaşa. Kendi kararını herkesinkinden önde tut.
Yarın sana birşey olsa, o beraber olduğun kız kendi ayakları üstünde durabilir. durabilecek şekilde yaşayın. Yarın ona birşey olsa sen de kendi ayakların üzerinde durabilirsin.
Ailen bu hayatta tutunacak tek dal değil. Tutunmayı tercih edeceğin bir dal. Ama kendini bırakmazsan hayat rüzgarı asla seni deviremez.
Ama böyle arkamda kim olacak, birşey olursa kime güveneceğim dersen, en ufak esintilerde bile tutacak birşeyler ararsın etrafta...
Ne kendini, ne beraber olduğun insanı bu durumlara düşürme.
Bu kadar sıkı fıkı aile ilişkisi güzel birşey değil bence.
Aile güzeldir ama, b*kunu çıkarmayın yau
Kimse kırılmadan yol bulunmalı demiş bazı arkadaşlar.
Şimdi aileler üzülmeyecek diye çocuklar bir ömür beraber olmaktan vazgeçecek. bunun neresi mantıklı ve makul. sapıklık bence bu.
Çocuklar anne babanın malı mı ki böyle davranmalarına izin veriliyor. En nihayetinde ailenin görevi, yararlı bir birey yetiştirmektir. Ama belli bir yaşa gelmiş adamın ne kimle beraber olacağına karışmaları ne de bu yüzden kırılmamaları gerekir.
Çocuk da değilsin ki arkadaşım yaşın bilmem kaç olmuş.
Dur düşün. Senin için hangisi daha önemli. kendi mutluluğun mu, ailenin mutluluğu mu? sen mutlu olmazsan, ailenin mutluluğunun sana ne faydası var? sen çok istediğin birşeyi yaptığın için sana somurtacak ailenin senin mutluluğunla ne kadar ilgilenir.
yarın o evi alma, bu gün bu arabayı alma. şunu giy saçını böyle kes. evleneceğin kızı seçmeye kalkan aile, giyeceğin çorabı da seçmeye kalkar.
Sen de sen olmazsın, ailenin uzaktan kumandalı robotu olursun.
Sadece kendine değil, ailene de bir iyilik yaparak onlara bu olay karşısında karşı çıkmalısın diyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hepsini geçtik, ailesini anlatmak istemediği halde senin kurcalayıp araştırıp birşeyler öğrenmeye çalışman çok aşağılayıcı. Aynısı bana yapılsa, affetmem için çok ciddi şekilde pişman olduğunu görüp özür dilenmesini beklerdim.
Ermeniymiş ailesi. Ermeniymiş de kötü bir kız mı yetiştirmiş...
Seni de mi ermeni yapacaklar mış

-------------------------------------------
Kardeşim olsan döverdim seni yeminle. ailen hiç bir yere gitmez. onlara kumanda etme izni verdikçe kumanda ederler. izin vermezsen de kumanda etmezler. üstelik seni gene severler. varsınlar eşinle görüşmesinler. s*ttiret. Eğer senin ailen de, o kızın ailesi de onurlu ve aklı başında insanlarsa, başınıza birşey gelse ikiniz de açıkta kalmazsınız.
Eğer onur ve akıldan yoksunlarsa, zaten s*ttiret

onlardan gelecek hayır tarladaki çekirgeden de gelir.