Kendin Yap

İyi günler herkese öncelikle ben öğrenci olduğum için motor alamıyorum, alamadığım içinde ölüyorum benim şöyle bir düşünncem var şase ve motoru çıkma yada kazalı bi motordan alarak bi 600 lük yada gt 250 r toplayabilir miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
sana daha pahalıya gelir bence bol zaman bilgi beceri sabır para gerekmekte bunları topla daha sonra uçak bile toplarsın
başarılar dilerim umarım ya toplarsın yada satın alırsın motorunu (bende motor topluyorum bu arada)

ben 2000 zx6r kasaya 2003 zx636 makinası koyuyorum zuhsat falan filan işleri ustaya ait o ayarlayacak başka bilgim yok

Aslında benim düşünce şase ve motoru alıp motosikleti herşeyi ile aynı ama herşeyini çıkmalardan alıp kendim yineden motor yapmak istiyorum

ekipmanların zamanın varsa neden olmasın ama ama işin ehli birinden yardım alman şart çünkü oyuncak değil motor yapıyosun yeri gelir bi vida eksik bişey kazaya sebep olabilir

aldığın şase numarası yada motor numarası belki işe yarayabilir şayet benimkisi çekme belgeli tekrardan trafiğe sokacaz

teşekkürler ben uğraşıyorum hem zevkli hemde bana makul geldi ama sana tavsiyem satın alman çünkü ortalıkta o kadar yamyam varki parça sorun bulsan taktıracak usta falan filan binerkende aklınsa soru işareti kalacaktır bu aşkın tatlı tarafı risk ama

Haklısın usta ama parçalara fiyata falan bakacam bi de şu ruhsat olayını araştıracam eğer mümkünse yapmaya başlayacam inş :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haklısın usta ama parçalara fiyata falan bakacam bi de şu ruhsat olayını araştıracam eğer mümkünse yapmaya başlayacam inş :)

elinde şase varsa ve şasenın ruhsatı varsa çıkma ama faturalı bir kelle motor alıp üstüne atacaksın fatura olmadan işletemezsin muayeneye de qidecek tabi motor..ıvır zıvırı çok olan ve pis bir iş..ileri de satmada da zorlanırsın motorunu..fikrimce hiç qirme qit bi 100cup al rahat rahat bin

elinde şase varsa ve şasenın ruhsatı varsa çıkma ama faturalı bir kelle motor alıp üstüne atacaksın fatura olmadan işletemezsin muayeneye de qidecek tabi motor..ıvır zıvırı çok olan ve pis bir iş..ileri de satmada da zorlanırsın motorunu..fikrimce hiç qirme qit bi 100cup al rahat rahat bin

Doğru usta kendim uğraşırım hem daha iyi birşey çıkar diye düşünmüştüm ama en iyisi gidip bi tane gt 250 r almak :)

burdaki esas soru öğrenicisin motor alamıyosun ama v silindir 250 yada sıralı 4 silindir 600 lük racing makinaya nasıl benzin yetiştirceksin? yada neden illa racing?

burdaki esas soru öğrenicisin motor alamıyosun ama v silindir 250 yada sıralı 4 silindir 600 lük racing makinaya nasıl benzin yetiştirceksin? yada neden illa racing?
Aslında durumum iyi hatta evdekiler araba aldılar ben motosiklet istediğim için vazgeçtiler benzini cartı curtu sorun değil gt 250 almaya paramda var ama 600 lük gönlümün sultanı :)

Daha pahaliya gelir, hic motosiklete binmemis birisin nasil motor tamir edeceksin. Okulda ogretilen mekanik ile motosikletin yakindan uzaktan alakasi yok. Vakitin bol olmasi lazim. Motosiklet yapmak hobi isidir. Ve kendi motorunu kendi yapmis , (oyle grenaj , goruntu degil , gercek anlamda oturup tornada motor parcasi dahi yapmis ) biri olarak diyorumki bu isi her zaman daha pahaliya gelir.

düşündüğün iş cidden zor ve deneyim isteyen bir iş,bennce hiç bulaşma hem parana hem zamanına yazık edersin :cat:

Derslerine çalışıp bu gibi konulara kafa yormaman daha yararlı olur sanırım. Zamanı gelince bunlarada kafa patlatırsın.
Birde ne öğrencisisin ilk okulmu ünviversitemi. Hepsi öğrenci sonuçta. (kendin hakkıında hiçbirşey belirtmemişsin. Bilgin tecrüben imkanların ekipmanın vs vs ne durumda)

Derslerine çalışıp bu gibi konulara kafa yormaman daha yararlı olur sanırım. Zamanı gelince bunlarada kafa patlatırsın.
Birde ne öğrencisisin ilk okulmu ünviversitemi. Hepsi öğrenci sonuçta. (kendin hakkıında hiçbirşey belirtmemişsin. Bilgin tecrüben imkanların ekipmanın vs vs ne durumda)

Üniversite birinci sınıftayım yzf 750 r 93 model Yamaha vardı çoktan sattım yani uzun süredir motosiklet üstündeyim hani şöyle kendim yapmayı çok istiyorum ekipman ise sıfır :)

Aslında yapmakdan ziyade düşüncem parçaları bulup montaj yapmak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar