Kendim sordum öğrendim-A2 ehliyeti ile ilgili -merak edene

Motosikleti
Su Motoru
Evet Emoak benim anlatmam gerekenleri anlatmış. Teşekkür ederim:) Ben olaya biraz sonundan girdim tabii. Bütün bunlar kursu başarıyla bitirip son olarak pratik sınavını da geçmiş olanlar için geçerlidir. Kendim geçtim ya sanıyorum ki herkes o aşamada! Neyse, sonuç budur..Harçlar düşmüş..Hayırlı olsuuun:)

Selin

Eee o zaman bunun için bir forum açmaya bile gerek yoktu zaten biz bunları biliyoruz en azından ben biliyorum.Yazıl kursa , gir sınava , direksiyona , emniyete git çıkart ehliyeti.Yani 1 hafta değil 3 ay!!!!!!Kafa karıştırmaktan başka bir olay değil forumda ilk başta belirtilen pursue nin yazmış olduğu yazı , emoak ın açıklaması olmasa millet 1 gün veya 1 haftada ehliyet alıcam zannedecekti... :farao:

B sınıfı ehliyeti olanlar A2 alırken sadece motor sınavına giriyorlar. dolayısıyla zaten derslere girmeye gerek kalmıyor. kurstan, sınavda çıkabilecek soruları veriyorlar o kadar. bir de sertifikayı hemen veremediklerini biliyorum çünkü sertifikalar MEB'de onaylanıyormuş (öyle söylediler ben de onların yalancısıyım).

ayrıca B sınıfı ehliyetini ikamet ettiği şehirden başka bir şehirde almış olanlar en az 1 hafta beklemek zorundalar. gerekli yazışmaları yapıp ondan sonra ehliyeti veriyorlar. ama yakın bir şehirden almışsanız, kendiniz gidip 1 günde halledebilirsiniz.

Arkadaşlar B ehliyetiniz varsa A2 indirimli.Ayrıca A2'ye geçiş için B ehliyetiniz sorgulanıyor eh bu durumda da bir hafta beklemeniz gerekiyor.Ama kaydınız aynı yerde ise başvurduğunuzun ikinci günü alırsınız.50+25=ehliyet emn.müd. Kurs ücreti 250ytl+sağlık raporu 25ytl+ sabıka kaydı 3ytl = 350 ytl :)

Benimde A2-B farkı için ödediklerim benzer bi ölçüde. Kabaca hesap aşağıdaki gibi:)
170 ytl kurs
50 ytl sağlık raporu
5 ytl sabıka kaydı+foto
22 ytl sınav ücreti
85 ytl trafik (bir tek bu kaldı henuz odemedigim)
--------
Toplam 332 ytl yapmış anlaşılan :)

arkadaslar ben su siralar A2 icin ugrasiyorum. parayi bastirip almaniz pek mümkün görünmüyor. en azindan sinavlara girmek zorundasiniz. ders ve yazili sinav sadece motor icin. cogu kurs da derslere devamliligi aramiyor. mesela ben sadece bir kitapcik aldim. 50 tane soru var. onlardan 20 si soruluyormus. sinavi gecmek problem degil anlayacaginiz. sinavdan 3-4 hafta sonra da direksiyon sinavina giriyorsunuz.
ücretlere gelince, kurs ücreti+150 milyon civari ehliyet elinize geçiyor. kurs ücreti ise eger tanidiginiz yok ise 300 milyon civari. ama ben tanidik bir kursa yazildim ve 100 milyon veriyorum.
yalniz duyumlara göre yeni TCK'nin 1 haziranda yürürlüge girmesiyle birlikte 125 cc'ye kadar olan motorlar B ehliyet ile kullanilabilecekmis. ben CBR 125 alacam ama artik yazildim kursa ve ileride büyüttügümde lazim olacak. yani büyük motora binmeyi düsünmeyen arkadaslar 1 hazirani beklesin bence.
saglicakla kalin...

G

Guest

bende yeni alıyorum ,
kurs 165 ytl ( petek-b.taş)
sağlık raporu 30 ytl ( boğaziçi tıp merk.) ( 3 resim ve kimlik fotokopisi ile gidin)
yazılı sınav üsreti 22 ytl ( ziraat bankası )
yazılı ve direksiyon sınav gözetmen ücreti 30+30 = 60 ytl
sabıka+ ikamet+nüfus cüz örn+ öğrenim belgesi + resim = 20 ytl
toplam 397 ytl . bide buna sertifikayı ehliyete çevirirken 100 ytl harç ıvır zırır ekleyin.
genel top 497 ytl.

pazartesi ve salı kayıt yaptırırsanız 2 temmuz sınavına yetişebilirsiniz.

ben gecen sene agustosta girmistim sinava bugun gittim sertifikami aldim kurstan pazartesi vergi dairesine gidip parayi odicem de emniyete gittigimde ehliyetimi bi gun icinde cikarabilirmiyim acaba...benim B ehliyetim yok bu arada sadece A2 olcak...gecen sene sinava girip cikartmamistim ehliyeti iii olmus vergiler dusmus:D

guveli28' Alıntı:
bende yeni alıyorum ,
kurs 165 ytl ( petek-b.taş)
sağlık raporu 30 ytl ( boğaziçi tıp merk.) ( 3 resim ve kimlik fotokopisi ile gidin)
yazılı sınav üsreti 22 ytl ( ziraat bankası )
yazılı ve direksiyon sınav gözetmen ücreti 30+30 = 60 ytl
sabıka+ ikamet+nüfus cüz örn+ öğrenim belgesi + resim = 20 ytl
toplam 397 ytl . bide buna sertifikayı ehliyete çevirirken 100 ytl harç ıvır zırır ekleyin.
genel top 497 ytl.

pazartesi ve salı kayıt yaptırırsanız 2 temmuz sınavına yetişebilirsiniz.

simdiden hayirli olsun ben bu 30+30=60 gozetmen ucretine takildim benim konustugum kursta boyle biseyin olmadigini soyluyolar.bende yarin sabahtan kayit yaptirmayi dusunuyorum 160 kurs+saglik raporu+istenilen evraklar resim filan ve savcilik kagidi=70 ve tirafikte verecegimiz 80 milyonla birlikte 310 toplam maliyet cikiyo

G

Guest

arkadaşlar, yukarıdaki rakamlar doğru ama toplama hatası yapıp 100 ytl fazla yazmışım. yani genel toplam = 397 ytl ( bir bankacı olarak kendimden utanıyorum :pr: )

cecoti ,
senin gideceğin kursta, kurs ücretine bu gözetmen paraları dahil olabilir. ben 3 ayrı kursa sordum 3 üde bu 30+30 u bana kurs ücretine + olarak söylediler.

herkese merhabalar, ben bu sitenin yeni üyesiyim. benim merak ettiğim sadece A2 ehliyetini almak için ne yapmam gerekiyor...? :silent: bu işlerin daha çok acemisiyimde yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler....

Sayın @ZiBiDi,
A2 sınıfı ehliyet alabilmeniz için öncelikle bir sürücü kursuna başvurmanız gerekiyor.

A2 ehliyet alabilmeniz için gerekli evraklar şunlardır;
1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
2-12 adet fotoğraf
3-Vatandaşlık Kimlik Numarası
4-İkametgah Senedi
5-Diploma Fotokopisi
6-Sabıka Kaydı
7-Heyet Raporu

Sevgiler....

ZiBiDi, ehliyet almak için önce forumda arama yapmak gerekiyor :p

Şaka bir yana aramıza hoş geldin, Faydalı Bilgiler bölümünde soruna ayrıntılı cevaplar bulabilirsin. :cat:

G

Guest

arkadaslar izmirde 2 yere sordum biri (Bende B var) 170 YTL kurs+muayene+pul ıvır zıvır parası dedi .diğeri 150YTL ye dosyayı veririm dedi(yani herşey içinde)bu iyi galiba birde motsiklet icin kurs vereceklermis bilmemkaç saat.

Ben bi hafta once yazıldım A2 ye.. 150 ytl kurs parasI, 22 ytl ziraat bankasına yatıyo, 60 ytl heyet raporu, 9 ytl 12 adet foto, 1.5 ytl sabıka kaydı ve bi iki fotokopi parası oluyo toplam masraf.. bide benim nufus cuzdanında problem cıktı.. Sebebine gelince, benim nufus cuzdanının veriliş tarihi 1977 (ciddiyim) yani hic değiştirmedim. Adam oha oldu. Bu gecersiz dedi. Yeni nufus cuzdanlarından istiyorlar. Bilgisayar çıktısı ve üzerinde tc kimlik no. yazanlardan. Benim gibi antika kimlikli durumda olanlar varsa bilgisi olsun.

cevap veriyorum

ben sizden çok teşekkür ediyordum siz benden ne diyorsunuz.bizi ne kkadar aydınlattın biliyormusun ....sanki 2000 watt projektör kimin .... :king: :king:

1998 yılında B sınıfı ehliyet aldım şimdi bunca yıl sonra A2 almak istiyorum. Saglık raporu ve sabıka kayıdı almam gerekir mi ? Bilen bir arkadaşımız varsa bilgi rica ediyorum.

cenkmenderes' Alıntı:
para bastırıp alınan surucu kursu adresi bilen varsa versin bana lutfen.. calısıyorum is guc derken vaktim yok surucu kursuna gitmeye.. zaten bisiy ogrettiklerine inanmıyorum.

dostum sen oğrenırsen benınde bılgınendırsın dımı tsk ederım

[email protected]

bede ılk okul sorunu yasayan vede regal motorum var vede yedığım cezadan sonra onu otoparka cekıp orda unutan bırıyım vede sanıyorum uzun bır sure da unutacam cunku kımseye rusvet vermek gıbı bır seye gırmek ıstemıyorum kı bunun ıcın 800 ytlden fazla para odedım ama yanı orda ehliyetı vereceklerde bız gıdıp ehliyet almadık mı yanı sahte ehlieyet yapan mafyalar artık tureyecek kı acık varsa acığı kpayacak bırı de cıkar yanı bana denk gelırse ben kabul ederım bole bıseyı yanı suc olmasına rahmen ama yapacak bısey yok ehliyetı olmayan arkadaslar yanı hen azından dıploma vs vs vs gıbı nedenlerden alamayn arkadaslar lutfen BULABILDIĞINIZ TUM RESMI MAKAMLARA MAIL FAX YOLU ILE ULASIP CIKAYETINI BILDIRINIZ BELKI INSAFLI BIRI CIKARDA BIR CAĞRE BULUR e yakında bır cetemız da olacak gıbı gorunuyor

[email protected]

Son düzenleme:
onderozberk' Alıntı:
1998 yılında B sınıfı ehliyet aldım şimdi bunca yıl sonra A2 almak istiyorum. Saglık raporu ve sabıka kayıdı almam gerekir mi ? Bilen bir arkadaşımız varsa bilgi rica ediyorum.

tabii kide almak zorundasın 8 sene geçmiş aradan nerden bilsin devlet sağmısın salimmisin skatmısın hırlımısın hırsızmısın yani maalesef almak gerekiyo :pale:

cenkmenderes' Alıntı:
cenkmenderes´isimli üyeden Alıntı
para bastırıp alınan surucu kursu adresi bilen varsa versin bana lutfen.. calısıyorum is guc derken vaktim yok surucu kursuna gitmeye.. zaten bisiy ogrettiklerine inanmıyorum.

arkadaşım ehliyet almak için yasal yolları denemeni tavsiye ederim ayrıca hiçbir zorluk yok kursa para ver zaten ders falan yok ayrıca evrakların çoğunu ki benim banka dekontumu bile yatırdılar sabıka kaydımı da aldılar sadece c.tesi günü 5 dk sağlık kurumuna uğradım onuda kursa arkandan gönderiyolar bukadar basit son olarak 5 dk lik sınava giriyosun bunun neyi uzun anlamadım trafikten almasıda sadece sabah yarım saat ilk gün 2. gün yarım saatini okadar zaten eğer bişi almak istiyosan birazda bişilerden feragat ediceksin sonuçta kendi isteğinle alıyosun :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar