Kendiadıma olan Motosikletimi ehliyet yetersizliği nedeni yediemine çekildi hukuki midir?

Merhaba. Bir sorum olacak yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.

Bugün 125cc motorumla evime çok yakın bir noktada, (Hatay/İskenderun/Bekbele) polise yakalandım. Oldukça kırsal ara sokak bir yer. Motorlardan halk şikayetçi olmuş sanırım. Volta atıyor şahinler sokak sokak. Ekmek almaya gidiyordum. Evim de 500mt mesafede.

Kasksız ve ehliyet yetersizliği nedeni ile ceza yedim. B ehliyet ile kullanıyordum. Motor benim adıma. Sigortası evrakları tam. Motoru çekici ile çektirdi polis. Ehliyetli birisini getirttim. Onun yanında çektiler motorumu. Lütfen yapmayın dedim. Şurası evim vs. Üzülerek söylemeliyim ki, hiç iyi niyetle davranılmadı. 41 yaşımdayım böyle bir polis arkadaşla ilk kez karşılaştım. Hakkımı nasıl arayabilirim? En azından bu yediemine itiraz etmek istiyorum. Bu mümkün müdür? Bir de iskenderun'da yediemin yokmuş Arsuz'a çekilmiş (başka ilçe) 50km mesafede. km başı ücret alınıyormuş. Mesela bu arada ceza suçum vs. değil.

Ama sanki ana caddede teker yapıyormuşum gibi muamele de ne bilim çok can sıkıcı oldu.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
polisin insiyatifine göre ehliyeti olan kişi teslim alabilirdi ama çektirme yönüne karar vermiş. trafikçi olsa daha olumlu yaklaşabilirdi bence ama asayiş polisleri ters oluyor. geçmiş olsun, can sıkıcı durumlar ama sende adamların eline koz vermişsin. bari kask takaysın belki çevirmekle uğraşmazlardı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosikleti
Triumph Trident 660
Merhaba. Bir sorum olacak yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.

Bugün 125cc motorumla evime çok yakın bir noktada, (Hatay/İskenderun/Bekbele) polise yakalandım. Oldukça kırsal ara sokak bir yer. Motorlardan halk şikayetçi olmuş sanırım. Volta atıyor şahinler sokak sokak. Ekmek almaya gidiyordum. Evim de 500mt mesafede.

Kasksız ve ehliyet yetersizliği nedeni ile ceza yedim. B ehliyet ile kullanıyordum. Motor benim adıma. Sigortası evrakları tam. Motoru çekici ile çektirdi polis. Ehliyetli birisini getirttim. Onun yanında çektiler motorumu. Lütfen yapmayın dedim. Şurası evim vs. Üzülerek söylemeliyim ki, hiç iyi niyetle davranılmadı. 41 yaşımdayım böyle bir polis arkadaşla ilk kez karşılaştım. Hakkımı nasıl arayabilirim? En azından bu yediemine itiraz etmek istiyorum. Bu mümkün müdür? Bir de iskenderun'da yediemin yokmuş Arsuz'a çekilmiş (başka ilçe) 50km mesafede. km başı ücret alınıyormuş. Mesela bu arada ceza suçum vs. değil.

Ama sanki ana caddede teker yapıyormuşum gibi muamele de ne bilim çok can sıkıcı oldu.
Biz enayi miyiz ehliyete,ekipmana para veriyoruz,bir de hak yazmış

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Allahım, Allahım. Bir adam vurmadığı kalmış daha ben bunu hak etmedim diyor. Edep ya Hu.

Motosikleti
D400
Ehliyet yetersizliği değil ehliyet yok önce bunu düzeltelim.
Bir de kask yok.

Tam olarak neyin hukuki araması onu çözemedim. Yunus polis çağrılıp motorunuzu sizin evin önüne kadar bırakmasını mı istiyorsunuz.
Polis insiyatif kullanmak zorunda değil, çünkü ehliytiniz yok, kanuna uygun ekipmanınız yok. evinize 500 metre 50 metre fark etmez.

yemin edeirm sabır gerekli bizim polislere.

Motosikleti
Arora kasırga
Bi de 125lik?
Valla benim düldül 50'lik,kask eldiven geziyom (50cc eldiven zorunlu değil) + ehliyeti de aldım
Çevirmeye girince adamlar şaşkınlıkla bakiyorlar
"Vay be eldiven bile takmışsın helal olsun" diyo çoğu
Tersten şuraya girsem sıkıntı olur mu ? Diyorum
Sana her yer serbest canının istediği yerden git diyorlar
Yani eksiğin yoksa hiç de bir şey yapmıyor adamlar,senin feryatlar boşuna moruk

Halk şikayetçi olmuş ehliyet yok kask yok .
Mesela ne gibi bir itiraz dilekçesi sunabilirsin çok merak ettim.
Nasıl yardımcı olabiliriz sana ?
Hakkının ne olduğunu düşünüyorsun?

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Hocam, ben bi hakkın olduğunu düşünmüyorum ama gene de sen bilirsin...

Motosikleti
1250 trofi
adam ehliyetli birini getirdim motorumu neden bağlıyorlar diyor burada linç kitlesi toplanmış. :)

ne biliyim bana da ters geldi, sonuçta kask ehliyet cezasını yaz da, motoru neden bağladın kullanacak adam varken?

normal çevirmeye girseydiniz muhtemelen ceza yer motoru ehliyetli birine teslim eder kurtulurdunuz. Anladığım kadarıyla şikayet üzerine işlem yaptıkları için motorunuzu bağladılar.

Motosikleti
D400
adam ehliyetli birini getirdim motorumu neden bağlıyorlar diyor burada linç kitlesi toplanmış. :)

ne biliyim bana da ters geldi, sonuçta kask ehliyet cezasını yaz da, motoru neden bağladın kullanacak adam varken?

Prosedür farklı birşey, polisin insiyatifi farklı birşey. Burada insiyatif kullanmadı diye suçlanıp hak aramaktan bahsediliyor. Polis yapmaması gereken birşey yapmamış sonuçta.

Polisin burada yardımcı olma gibi bir zorunluluğu yok ki en baştan zaten arac bağlanacak diye sisteme girdiyse sonradan gelen birisi olsa da istese de birşey yapamaz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Evin yakınlığı, yaş, ekmek almaya gitmek (ekmek bizim en rahat ettiğimiz demagoji konusudur) vs. hiç bir gerekçe olmaz.

Kask yok, eldiven yok, en mühimi ehliyet yok...polis görevini yapmış, iyi niyet beklenilecek bir durumda değilmişsiniz zaten...

Tek istisna şu olabilirdi belki; yediemine göndermek yerine, motosiklet sizin çağırdığınız ehliyetli birine verilebilirdi ancak bu durumda da çağırdığınız kişide kask, eldiven, ehliyet bulunması şart olurdu. Eminim ki, gelen kişide hiç biri yoktu...

Can sıkılacak bir durum yok. Muamele doğru. Cezanızı ve yediemin ücretini ödeyip motosikleti alacaksınız, en kısa sürede ehliyete başvurup ekipmanlarınızı tamamlayacaksınız.

Biz de öyle yapıyoruz çünkü...:)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ceza yazmasa da o maaş ödeniyor yani yazmasa kaybı yok . ;)
Kurallar var.
bu cezalar yazılmasa bu vergileri ödemesek taşla mı ödenecek o maaş :) hatta haftaya ehliyet çıkarıyorum onda bile polis teşkilatına vakıf payı ödüyorum 3. defa ha 3.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Çekilmesi hukuki evet. Sormanız saçma olmuş. Oldukça kırsal, ara sokak diye uyanıklık yapıp sürerseniz çekirge en sonunda yakalanır. 500 mt. mesafeye de yürüyerek gitseydin bir zahmet. Neyse bundan sonra motorsuz yürüyerek almaya gidersiniz artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar