fikir kötü,çalışmaz.
ama yaratıcısın neron tebrik ederim.
neden çalışmaz dersen, katılımın fazla olduğu zamanlarda sıra, az katılım durumlarında yüksek aidat.
diyelim ki adam gibi bir ustayı 600 milyona ikna ettin, daha 1. ayında usta çabuk,hızlı yada kaliteli servis için ihtimam göstermiyecektir, çünkü sabit kazandığı için ve üzerinde yeterli kontrol olmadığı için, kendi yeri, servisi gibi görmeyecektir. ustanın yanına öyle- yada böyle en az 400 milyonluk bir de çırak ekle ve verdiğin maaşları 1,5 la çarp brüt giderleri bulmak için. (sadece maaş)200 YTL lik dükkandan hiç bahsetme bile. beceriksiz, az çalışan yada kötü ustayı kovarım dersen her ay yeni bir usta bulman gerekir ki, bu da servisinin kalitesini düşürecektir. ilk kurulum masrafları, alet edavat, sabit malzeme sarfiyatı, ısınma, ustanın karısının doğum masrafı, senin motorun pahalı benimki ucuz, sen verdin ben vermedim, seninkine daha ilgili bana ilgi yok, üye olmayan müşteri kabulu vb. gider ve sorunlar da cabası.
fikir kooperatif hatta biraz daha fazla olarak sosyalist kapalı devlet kokuları barındırıyor. nacizane tavsiyem, bırak kapitalist düzen çözsün bu problemi. motorlar artsın, dolayısıyla servisler, dolayısıyla daha çok seçim imkanı, rekabet, düşük fiyat, pazarlık...aksi takdirde, az biraz da ürettiği fikirlerin arkasından gidip kovalayabilecek güzel insanlardansan; paran,vaktin ve bir miktar itibarın kaybolacaktır.