kardeş türkiye de birçok şey gibi oda çok zor bende gençlik yıllarımda araştırdım ama sonuç vahim kısaca aklımda kalanları anlatayım şayet uzun süreli pist ortamlarına takılmak istiyorum diyorsan gerçekten zor ama 1.2 yarış olsun diyorsan ki o tarz da bulamassın gibi birşey

yazdıklarımı iyi okursan belki yardımım olur
1 para şart yada para kaynağı sponsor bulman ilk iş bu uzun vadede maddiyat çok önemli
2 paran varsa hangi katagoride yarışmak istiyorsan cross pist v.s ona karar ver öncelik düşük cc zaten
3 paran var katogeri seçtin kafanda türkiyede organize yapanlarla irtibata geçiceksin lisans ve makine alıcaksın
4 elemeleri de atlattıktan sonra türkiye çapında kendi kategorinde olursun yarışcı
5 yarışcı olduktan sonra tamammı devammı ? diye düşün tamamsa kendi zevkini tatmin edip harcadığın paralarda zarar hanende kalır yaşamaya devam edersin
6 şayet devamsa gene türkiye çapında kendi katogorinde yarışlara katılıp ya sakatlanırsın ya sıradan yarışmış olursun yada baya ilerlersin kendi çapında ve sonuçta geride hatıralarını yaşayacağın arkadaşlarına anlatacağın küçük anılar kalır bu anlattıklarım türkiye içindir
7 çok iyi giderse herşey maddi sorunda olmaz başarılı olursan türkiyede dünya çapını arzularsan 1000/1 ihtimalle sofuoğlu gibi olabilirsin unutma binde bir ihtimal
8 türkiye de fabrika olarak yerli üretim olmadığından yani yerli marka olmadığından yarış falan hikaye oluyor ayrıca en önemlisi pistimiz bile yok arkadaşım f1 pistini bile özelleştirdiler ? körfez ise adam öldürür ki baya sakatlıklar oldu abi sofuoğluda orada öldü galiba yeni pist olabilir lafları var ama sen ben göremeyiz herhalde

9 ben 5.6 sene uğraştım ne para ne zaman bulabildim bu işlere para için çalışmak çalışmak içinde zaman lazım olduğundan bıraktım uğraşmayı arkadaşlarım una cup ta ve 125.600 cc yarışlara katıldılar bir kısmı sponsor bulabildi bir kısmı kendi imkanı ile katıldı sonuçta onlarda kıyıda kenarda muhabbetini yapıyorlar anıları kaldı

bu işlerinin
10 son cümlelerim paran yani yeterince paran ve zamanın varsa olur elbette olur oda türkiye şartlarında sınırlı ün şöhret ekstra kazanç bekleme hayal kurma şayet 1000/1 olurum dersen sen bilirsin ben çok uğraştım ama hikaye oldu yazdıklarımı iyi okursan yardımcı olur zannederim kolay gelsin