oğlum 6 yaşında 50cc cross kullanıyor, şu an parkurda yaptığı dereceyi ben 150cc motorla yapamıyorum desem yalan olmaz (tabi ben scooter la takip etmeye çalıştım), ve onun 50cc cross la girdiği viraja ben aynı hızla giremiyorum
etraftan oldukça tepki alıyorum bilmiyorum doğru yoldamıyız...
Bence doğru yoldasınız..Çocuk sahibi olmasam da çocuk nasıl yetiştirilmeli diye düşünürüm..
Biz annelerimizin 'aman birşey olmasın' demesinden kaynaklı 20 li yaşlarımıza kadar birşeyler yapmaya çekindik.. Elimizin altında bilgisayarlar ile odalarımıza kapandık.. Kimimiz bu yüzden çekingen kaldı kimi genç yaşında hastalandı.. Spor hayatımız ise komşu çocukları ile top oynamak ve bisiklet sürmekte kaldı.. Bilgisayarlara kötü diyen ebeveyn gibi görünmek istemiyorum dünyamızın artık yapıtaşlarından ancak 0 spor ile obez bir hayat yaşadığımız gerçek..(esport kavramını kabul eden biriyim)
Ayrıca sporcu disiplini kazandırmak için de iyi bir yol gibi gözüküyor.. Başta oyun olarak başlasa da ilerleme için belirli bir disiplin ve çalışma gerektiğini genç yaşta öğretir..Ancak türkiyede olmuyorsa bırak kavramı çok fazla.. Çocuğunuzu tatlı tatlı zorlamanız(o da seviyorsa) daha iyi gelişim göstermesine yardımcı olur sanıyorum.. Bunu ben öğrenemedim mesela iş yapmak zor gelenlerden biriyim ben
Bir diğer artısı da aile aktivitesi olabilmesi.. Benim babamla ilişkilerim annemden daha iyidir mesela.. Bunu da çocukken abim,ben,babam evde satranç turnuvaları yapmamıza bağlıyorum.. Baba ile beraber sürmenin tadını unutamaz sanırım çocuğunuzda..
Eğer öyle bir imkanınız var ise eşinizi de bu aktivitelere katmanız(sürmesine gerek yok sandviç hazırlayıp acıktığında verse ve izleyip cesaretlendirse yeter) aile ilişkilerini de güçlendirir sanıyorum:cat: