Kendi alarmını kendin yap

Artık hiç kimsenin motosikleti çalınmayacak.bu sistemin çalışma prensibi oldukça basit.çoğumuzun motosikletinde bulunan alarm varya hani şu birileri motosikletle oynadığı zaman öten.Ve alarm sesini motosikletin sahibinden baksa herkes duydugu ve oldukca rahatsız edici uyarı sesi artık sadece motosiklet sahibinin cep telefonunda ötecek.. Bu projenin maliyeti sadece 20 ytl ..
Gerekli malzemeler :1 adet çalısır vaziyette eski bi cep tlfonu (10ytl)
1 adet 12v role (en fazla 2 ytl)
1 adet araç şarj cihazı (5ytl)
2 adet tek konumlu anahtar ve biraz kablo (3ytl)
çalışma prensibi ise şöyle
Motosikletin alarmı çaldığında sinyale gelen 12v elektirik roleyi aktif hale getiriyo yani telefonun yes tusundan çıkan kabloları birleştiriyor ve telefonda en son arana kişiyide arıyor.yalnız telefonun son aranan kişisine cebimizde olan 2. telefonu kaydediyoruz. hepsi bu kadar düzeneğin yapımını aşagıdaki resimlerle açıklamaya çalıştım ..
dzenekrx5.jpg

1.yapım aşamasında telefonun içini açıyoruz ve yes tusunun altındaki iki uca ince bi kablo lehimleyerek dısarı çıkarıyoruz.(ilk aşama biraz ince iş bunu bi telefoncuyada yaptırabiliriz)..
my.php

Daha sonra düzeneği kurmak için bir kutuya ihtiyacımız var.(kaşık veya çatal kutusu olabilir).benim ki kaşık kutusu biraz bant yapıştırdımı bu hale geliyor ve fevkaladede iş görüyor .
my.php

3.aşama olarak telefondan çıkardıgımız iki ucu roleye bağlıyoruz.
my.php

ve buda bitmiş hali walla benim motorda tıkır tıkır ve hatta cebimdeki telefonun arayan guruplarında motosikletteki telefonun numarasına alarm sesi atadım. motorda öten alarmıda çıkardım yani biri motosiklete elini vurcak olursa telefonumda alarm sesi çalıyor..
my.php

alarm olarak kullandığın cep telefonunda sim kart yok mu belirtmemişsin,maliyet dahada artıyor

Merhaba By_asya

Öncelikle kutlarım, güzel ve etkili bir fikir.

Röle bağlantısı için gereken 12 volt çıkışını, alarm sireni çıkışından alırsan, sinyal için anahtar koymana gerek kalmaz.

Cep telefonun yes tuşu yerine herhangi bir tuşa atadığın numara için (örneğin 5 nolu tuş gibi) bu işlemi yapmanı tavsiye ederim. Sinyal yanıp sönme sürecinde 12 volt bir gelip bir gidecektir. Bu durumda yes tuşuna birden fazla basılır. Bu durum telefonda bir açılır bir kapanır. Dediğim gibi sinyal yerine siren çıkışını kullan.

Harika bir fikir. mutlaka deneyeceğim. Teşekkür ederim

sireni kullanmayı bende denedim ama sirene sadece2.5v gibi bi elektirik geliyor.ve bu küçüklüktede bi role bulamadım.diyer tusları denedim ama iş görmedi yes tuşu daha iyi iş görüyor zaten yes tusuna bi iki kere basılması gerekiyor bunuda sinyal elektirgi keserek vererek aramayı yapıyor..

ellerine saglık cok güzel ve hoş bir fikir.. Yaratıcı bir türk insanı işte.. Abi sen bir an once patentini al bunun :)

sireni kullanmayı bende denedim ama sirene sadece2.5v gibi bi elektirik geliyor.ve bu küçüklüktede bi role bulamadım.diyer tusları denedim ama iş görmedi yes tuşu daha iyi iş görüyor zaten yes tusuna bi iki kere basılması gerekiyor bunuda sinyal elektirgi keserek vererek aramayı yapıyor..
ya hu siz aşmışsınız abi pes ben kırk yıl düşünsem aklıma gelmez bu olaylar:cat: :cat: :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok güzel bir fikir. Alarm sadece kendi evinde çalacak. Tabii önceden sözleşilen ne kadar arkadaş, komşu veya akraba varsa haydarlarla aşağıdaki şahsa bir ziyaret yapılabilecek. :p

daha güzel bir yöntem var motorun selesine iki tane elektrod bağla görünmeyecek gibi. sonra bunu yüksek akım veren şok devresi ile birleştir. devreyi kapamayn kişi oturduğu gibi hadım olsun. bu daha etkili bir yöntem bence:p :queen:

ya bu kadar işte helal olsun sana be kardeş bence bunu sen ciddi bi çalışma yap patentini al bitir bu işi.sponsor olurum valla:)

"harika bir piroce" kokusu alıyorum. :)
yalnız, sorularım olacak, bilenler cevaplasın lütfen.

1) telefon sürekli şarjda kalacak. tel. bataryası aşırı şarja maruz kalıp arıza yapar mı?
2) bu düzenek(ler) akümülatörün ömrünü tüketir mi? (1 hafta veya daha fazla, motorun yattığını varsayarsak, hem alarm, hem telefon akım çekecek ya...)
3) bu koca kaşık kutusunu nereye kamufle etmeyi planlıyorsun?
4) eksi dereceli hava sıcaklıklarında, telefonun kendi yapısı düzgün çalışacak mı? yoksa, "ayazda kalmış bekçi!.." gibi sadece aksesuar olabilme ihtimali de var mı?
5) fener turu geçermi?
6) boran, emreyi döver mi?
7) müdür, müdür müdür? :cherry:

soruşturmacı forumdaşa cevap lütfen. :)

pardon...
akü çıkışına anahtar konmuş, dolayısıyla 1 ve 2. sorular iptal...:cat:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Zaten normalde alarmı kurup 2 hafta çalıştırmadığınızda akü 0 bile olsa boşalıyor...Ben o hatayı yaptım....Başka bir besleme olmalı...Evden kablo çakmeli....:mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Güzel bir fikir geliştirilirse daha başarılı olur, fakat sistemin bir alarma ihtiyaç duyması bence eksi bir durum. Bi kaç arkadaş sormuş bunu ney tetikliyor diye, bahsedilen motorda alarm var arkadaşlar. Tetik ordan alınıyor.

Bu arada bir not; alarmlar hırsızlığa engel değildirler. Sadece caydırıcı özelliği vardır, ve bu caydırıcılıkda en büyük etken alarm sireninin ötmesidir. Fakat sen sireni iptal edip sadece telefona odaklanmışsın, Allah korusun motorunu çalmaya çalışan bir hırsız herhangi bir siren alarm vb. durum olmadığı için işine odaklanabilecek ve yaklaşık 5-10 saniye gibi bir sürede motorunu çalacaktır.

Yani sen telefonu eline alana kadar, motorun seni aradığını anlayıp aşşağı inene yada camdan bağırana kadar geçen sürede işin ehli bir hjırsız motoru çalıp gitmiş olur.

Bence sirenini geri tak...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar