Kenan Sofuoğlu'nun mekanikerleri değişiyor

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Dünya Süpersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İspanya yarışında yaşadığı teknik arızanın ardından mekanikerlerinde değişikliğe gidileceğini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, yeni sezonun kendisi açısından iyi başladığını belirterek, "İlk yarışı kazandım ama ikinci yarışta işler istediğimiz gibi gitmedi. Yarış sırasında büyük bir fren problemi yaşadım. Bundan dolayı yarış dışı kaldım ve 30 puanım gitti. Önümde 11 yarış daha var. Bu aksilikleri atlatırsak, sezon sonunda yeniden Türkiye’ye şampiyon olarak dönme ihtimalimiz yüksek" şeklinde konuştu.

İspanya yarışında yaşadığı fren probleminin ardından hafta içinde mekaniker ekibinde değişikliğe gidileceğini anlatan Sofuoğlu, "Takımıma alışma anlamında sorun yok ama teknik bazı sıkıntılar var. Bunların çözülmesi için mücadele veriliyor. Özellikle İspanya yarışından sonra büyük değişiklikler olacak. Mekanikerlerim değiştirilecek. Teknik olarak bazı değişikliklerin olması gerekiyor. Hollanda yarışından önce bir karar verilecek ve bu hafta içinde de değişiklikler yapılacak" ifadelerini kullandı. Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersport Şampiyonası’nda ikinci yarış sonunda, 25 puanla sürücüler klasmanında 4. sırada bulunuyor.

Kaynak: AA

Ekli dosyalar

• sofuoglu-teknik-ekip.jpg
    sofuoglu-teknik-ekip.jpg
    68.4 KB · Görüntüleme: 3,505
Sürekli aynı teknik ekibi ile birlikte yarışan yarışçılardan olamaması dezavantaj hep...

Kenan üstad teknik ekibini keşke TÜRK lerden kursa.. Keşke biz o kadar teknik eleman yetiştirebilsek!!!

Motor sporları teknikeri/mekanikeri olmak büyük tecrübe ister. Bazen o kadar sıkışıklık oluyor ki normalde yarım saat 45 dakika süren işleri bi kaç dakika içinde halletmeleri gerekiyor. Türkiye'de motor sporları gelişmediği için Dünya Şampiyonası seviyesinde çalışabilecek mekaniker yoktur kuvvetle muhtemel. Olsa bile bir de üstüne çok iyi ingilizce eklemesi lazım. Şimdi gerçekçi olalım; Türkiye'de teknik eğitim görmüş ve ingilizcesi de iyi olan adam parmakla bile gösteremessiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar