Kenan Sofuoğlu'nun açıklamaları..

Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
8
''Ben Supersport dalında bir Dünya Şampiyonu’yum. Öyle bir şampiyon ki kendi ülkesinde yarışma imkanı olmayan bir şampiyon. Dünyanın en pahalı tesislerinden birine sahip olmamıza rağmen yarışmasına izin verilmeyen bir şampiyon. Yabancıların kendi vatandaşlığına almak için yarıştıkları, ancak bunu kabul etmeyen bir şampiyon. Âşık olduğu bu spor dalında, büyük fedakârlıklarla yarışan bir şampiyon.
Ülkemize kazandırılan İstanbul Park tesislerine, vakıfların fedakârlığına ilave olarak faizleri hariç 250 milyon dolar harcandı. Formula yarışlarının yayın ve ticari haklarının sahibi Ecclestone’a 135 milyon dolar garanti edildi. Bunun yarısı ödendi, kalanı ödenmeye devam ediyor. İstanbul Belediyesi İstanbul Park’a ulaşabilmek için 70 milyon doların üzerinde yol masrafı yaptı. Harcanan ve vaat edilenlerle birlikte maliyetin 400 milyon doları aştığı böylesine bir tesis acaba dünyada kaç adet var? Peki bu tesis yılda kaç gün kullanılıyor biliyor musunuz? Sadece üç gün. Geri kalan 362 gün, sadece Bay Ecclestone’u mutlu edebilmek için boş tutuluyor. Sizin vicdanınız buna müsaade ediyor mu? Peki son yarışı kaç kişi izledi? Ücretsiz dağıtılan biletlere rağmen 15 binden az. 100 binin üzerinde koltuk boş kaldı.
Dünyada benzen pistler bütün sporculara ve halka açıktır. İlgili federasyonların koyduğu emniyet kuralları dahilinde antrenman yapılır, eğitimler verilir ve sayısız yarışlar düzenlenir. Sporcular, dünya şampiyonları böylesine tesislerde yetişir. Bu ülkenin parasıyla yapılan böylesine bir tesisi sporcusuna kapatma lüksü kimsede olamaz.Bu tesisleri Türk halkına, Türk sporcusuna açalım. Bu esareti bitirelim, sporcumuzu kendi tesislerimizle buluşturalım.
Türk sporcularının kelepçelerini, prangalarını çözün. Bize hakkımız olan bu tesisi emanet edin.''

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:37 ----------

bide derler ki bizden nie dünya çapında sporcu çıkmıyor diye..ayda yılda bir çıkıyo kendi imkanlarıyla,onuda kendi tesislerine almıyorsun,antreman yapmasına izin vermiyorsn,yeni sporculara hiçbir teşvik yok,destek yerine köstek oluorsun..
 
Katılım
10 May 2008
Mesajlar
2,126
Evet çok haklı çok yazık gerçekten ...Çok üzülüyorum şu duruma Türkiyede spor futboldan ibaret sanki Benimde ilgilendiğim önemli dallardan biri futbol ama ...Gerçi onlada pek ilgilenilmiyo...Çok yazık bize sporcumuza sahip çıkamıyoruz
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Sömürge ülke olmanın sancıları.

Türk sporcularının kelepçelerinin, prangalarının çözülmesi için önce Türkiye Cumhuriyeti'ne vurulan kelepçelerin prangaların çözülmesi gerek be Kenan... Halk esir olduktan sonra tabii giremessin oraya...
 
Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
1,715
Yahu bu konuyu ben pek anliyamadim simdi..
Istanbul park dediginiz hani su formula1 icin yapilmis pist sanirim...
Bu dogrumu????
Sanirim dogru...

Yani simdi bu pisk gercek olarak kapalimi?
Dogrumu algiliyorum?

Burada bildigim 2 büyük pist var..
Nürnburgring ve Hockhenheim.. Benim tanimadiklarim bunlar.. cok ama cok daha fazlasi vardir bundan eminim..
Bunlar iki büyük..
Bildigim kadariyla bu pistler yarislar disinda herkeze acik.. (Tabiki orada tur atmak bedava degil..Parayi veren pistte arabasi yada motoru ile dolasiyor.. Ve herzaman acikmi onuda bilmiyorum.. Kisin kapaladir saniyorum..)

Ama asagidaki videoda görüldügü gibi normal plakali motorlar bunlar..
Yani yaris motoru degil...
Ama bu video da sadece motorlar var...
Sanirim o gün sadece motorlara acikmis pist..
Bunun motorlu arabali karisik bir videosu vardi ama onu simdi bulamiyorum...
Bulunca aktaririm...
Dedigim gibi hepsi normal trafikte serbest motorlar...
Yaris falan yok.. Görüldügü gibi seyircide yok zaten...
Video bu..

http://www.youtube.com/watch?v=MaTxKjIWNk8

isin tek kötü tarafi bu pistlere ciktiginizda sigortaniz ölüyor...
Yani o pistlerde size birsey olursa sigortaniz size burun gösteriyor..
Ama buraya cikan kisiler bunu basindan biliyor zaten...

Ve yurdumda bu pistler yarislardan baska hep kapalimi????
Yani kimseler isteyince giremiyormu????
Sanirim olay bu...
Vay babam vay.... :silent:
Yoksa olayi ben yanlis mi algiladim?????
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Remzi_39

Hayır doğru anladın. Ecclestone toprak ağası gibi 3 gün F1 yapıyor ,geri kalanında da pist bildiğin boş. Bunun nedeni günlük 75.000 euro kira talep etmesi. Pist bu zehir cücesine peşkeş çekilmeden evvel günlük 5.000 euro kira bedeline sahipti.

Doğuş otomotiv Porsche gibi arabalar alan müşterileri için pist günleri düzenliyor. Para ödüyorlar mı, veya ne kadar ödüyorlar günlük o konuda bir fikrim yok.
 
Katılım
1 Nis 2007
Mesajlar
1,944
Bu nedir ki böyle!:farao: Resmen yazıyı okurken ağlayasım geldi. . .Arkadaşlar şöyle herkes 50 lira verse bir pist yaptırsak.:) Keşke imkanımız olsa.Ama bu iş gerçekten çok acıklı. . .75 000 euro ne demektir!:pr: Sonra da gençlerimiz neden sokakta yarışıyor.Yaptıralım bir pist!
 
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
8
görkem walla banada arkadş yolladıda çok sinirime doknmuştuda o yüzdn paylaşıym dedm...:)
 
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
760
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tartışmanın zararı olmaz,önemli olan sonuca varmak.Sonuçlanmışsa sayın görkem bizede bildirinde haberdar olalım.:pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:59 ----------

Yöneticiler maalesef heryerde aynı:pr: insanlarına, Gelişmiş ülkelerde ise:cherry: insanlarını
 
Katılım
11 May 2006
Mesajlar
679
bu ülke hangi kaynağını kullanabiliyorki pistini kullansın kendi suyumuzu kirletip amerikadan bize su getirip satacaklar nerdeyse
 
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
6,542
Yöneticiler olarak değil adıma konuşursanız sevinirim sayın capanord.
Haberleri takip ederseniz pistin 2011 yılından itibaren Otomobil ve Motosiklet federasyonlarınca ortak olarak işletilmeye başlayacağını görebilirsiniz.

Geçmişi tartışmaktansa güncel haberlerden devam etmenin daha önemli olacağını düşünüyorum. Bu kadar basit bir mesaja nedir bu celal anlayamadım.
 
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
8
mesela phelps 8 altın madalya aldığında başbakan demştiki bizdn nie çıkmıyor die..phelps'in 6 antrenörü varmş,bzm koskoca yüzme milli takımının ise 2..nerde sporcuya teşvik,nerde yardm..arkadşlar insanlar sokaklarda motosiklet,araba yarşlarnda ya ölüyor,ya da sakat kalıyor..ee bu insanlar nerde antreman yapcak,nerde güvenli bir şekilde yarışacak,nerde gelişm sağlıcak?!
 
Katılım
8 Ağu 2008
Mesajlar
1,890
Ulen sayısaldan mangırı vurim söz hayrıma bir pist yaptırıcam.Kapısınada içeride allah ne verdiyse basmayanlar alınmıcak yazıcam:queen:
 
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
8
bu spora walla senin gbi adamlar lazm arkadşm..o yüzdn burdan sesleniorm herks sayısala başlasn,çıkarsa pist yaptrsn..:mrgreen:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst