Sofuoğlu oraya kendi kafasına göre girmedi, halk seçti ben katkı sağlayacağını düşünüyorum. Motosiklet severlerin sorunları ile de ilgileneceğinden eminim. Ayrıyetten bir kesimin dışardan desteklenmek sureti ile meclise girmiş vekiller neden bukadar tartışılmamıştır. Bu vekiller memleket adına ne yapmıştır da, Kenan sofuoğlunun vekilliğini tartışır olmuşsunuz. Kenan Sofuoğlu başarılı bir insan yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
Aynen katılıyorum. Mesela Sofuoğlu, ne Sakarya, ne de motosiklet camiası için kılını kıpırdıtmayacak diyelim. Bir dahaki seçimde yine aday olursa ne olacak? Halk gereğini yapıp yine onu seçecek. Olacak olan budur.
AKParti kazandı diye kimsenin kimseye koyduğu, geçirdiği yok. Aylık geliri 10 binin üstünde olan adamın geliri azalmayacak, azalsa bile aylık 9000'e düşer en fazla ki iyi bir yaşam sürmek için yine yeterli olur. Öte yandan maaşı 2000 olanın maaşı 1000-1500 olur ki onun geçimi iyice zorlaşır. Ülke kalkınırsa herkes kalkınacak, ülke batarsa herkes batacak. Koyduk diyeceğinize, "İnanmıyorsunuz ama ülke daha iyi olacak, göreceksiniz" gibi şeyler söyleyin bari.
Yargı meselesine gelince, FETÖ bilimum komutanı hapse doldururken iktidar cenahından "Masum insan niye yargılanmaktan korksun", başka bir zaman da "Suç işlemiyorsanız telefonunuzun dinlenmesinin size ne zararı var?" gibi güzel demeçler geliyordu.
Sayın Muharrem İnce ne dedi hep? Adil yargı tesis edeceğim, ondan sonra kimi yargılayacağına ben karar vermem, o yargının işidir dedi.
MİT tırı konusundaki her açıklama ayrı bir komedi. Tırlar insani yardım malzemesi götürüyor denildi. MİT'in öyle bir görevi yok ama hadi olsun diyelim. Sonra bu yardım konvoyu gönderen tırları ifşa etti diye birileri suçlandı. Yardım malzemesi götürmenin nesi devlet sırrı, anlamış değilim. Sonra Türkmenler'e silah gönderiyoruz dediler, MİT'in yine böyle bir görevi yok.
Sonuç olarak, bakın, her devlet kirli ve gizli işler çevirir. TC de çıkarı için birşeyler yapabilir. Ama bunun raconu bellidir. İş başındaki adam yakalanırsa devlet onu sahiplenmez, hatta devletten habersiz çalışıyorlarmış diye ceza verir (Sonra o ceza alan adamı yurtdışına kimlik değişimiyle gönderirler göndermezler o ayrı konu). Ama hiçbir gizli iş çeviren devlet, çevirdiği gizli işi sahiplenmez. Ancak ABD gibi olursanız 40-50 yıl sonra açıklayabilirsiniz utanmadan ama o da ayrı konu.
Son not, arkadaşlar, ortada yasaya aykırı bir durum varsa, bunu kimin ihbar ettiğinin önemi yoktur. Olay yasaya aykırıysa, yasaya aykırıdır. Bir çete lideri, rakip çete liderini devre dışı bırakmak için rakibinin işlediği bir cinayeti ihbar ederse "Yok arkadaş, bu ihbar sayılmaz. Sen suçlusun ve kendi çıkarın için ihbar ediyorsun. Çıkarın olmasa ihbar etmezdin." demenin mantığı var mı?