Kenan Sofuoğlu kendine takım seçiyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda adına yarıştığı Hollanda'nın HANNspree Ten Kate Honda takımından ayrılma kararı aldı ve yeni bir takım bulabilmek için Belçika'ya gitti.

Supersport Şampiyonası'nda şu an 223 puanla genel klasmanda lider konumda bulunan Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seneye Moto GP, Moto2 ve Moto3 olarak üç ayrı yarışma kategorisi bulunan GP'de mücadele edeceğini söyledi.

Artık Supersport'ta yarışmayacağını ifade eden milli motosikletçi, ''Bu yıl Supersport'taki son sezonum. Kesin kararımı verdim ve HANNspree Ten Kate Honda takımından ayrılıyorum'' dedi.

GP'de yarışabilmek için ortalama 350 bin Avro tutarında bir desteğe ihtiyaç duyulacağını dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Moto2'ye gitme kararı aldım. Seneye kesinlikle Moto2'de yarışacağım. Moto2 için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yetkilileriyle görüştüm. Çünkü Moto2'de büyük takımlar var ve bana Ankara'nın desteği gerekiyor. GSGM, iyi bir takımla anlaşmam halinde bana destek verecek. Ankara yeşil ışık yakmış oldu. Şu an Belçika, İtalya ve İspanya'dan takımlar var. Benim için en uygun olanı Belçika. Takım şampiyonada sadece 1 kere birincilik kazandı. İtalya yarışından önce takımla anlaşmak istiyorum. Imola yarışına kafam rahat çıkmalıyım.''

-''ARTIK GP'DE YARIŞ KAZANMA ZAMANIM GELDİ''-

''Beni, Superbike'tan takımlar da istiyor ama düşünmüyorum'' diyen milli motosikletçi, ''Şu an Moto2 daha gözde bir kategori. Buradaki yarış GP tarihine geçiyor. Artık GP'de yarış kazanma zamanım geldi. Burada motosikletler birbirine daha yakın. Sporcu faktörü devreye giriyor'' ifadelerine yer verdi.

Önceliğinin Belçika olduğunu anlatan Sofuoğlu, ''İspanya takımında sporcusundan sponsoruna kadar herkes İspanyol. Bunların arasında başarılı olmam çok zor. Bu nedenle Belçika benim için en uygun takım'' dedi.

Moto2'de 17 yarış bulunduğunu belirten milli motosikletçi, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sponsorluk için 300-400 bin Avro gerekiyor. Bu rakamla çok iyi bir takımda yarışabilirim. Eğer bu sezon Supersport'ta şampiyon olursam Moto2'ye geçişim daha rahat olacak. Şu an anlaşma için en uygun zaman. 2011'in programını yapmak zorundayım. Supersport'ta şampiyon olduktan sonda Moto2'nin Valencia koşusunda yarışacağım. 2011'in ilk antrenmanını da yapmış olacağım.''

Öte yandan Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 12. ayak yarışı, İtalya'daki Imola Pisti'nde 26 Eylül'de koşulacak.

Kaynak:Moto Spor

Ekli dosyalar

• 70b45_kenan_sofuoglu_aleman.jpg
    70b45_kenan_sofuoglu_aleman.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 4,717
bu yarış farklarını tam anlayabilmiş değilim
ama şunu söyleyebilirim devlet bu arkadaşa sahip çıkmalı
nasıl basketbol milli takımına yığınlarca ödül verdiler
bu sporcumuza da devlet hayli hayli destek çıkabilir
artı Türkiye'deki zengin iş adamları
yani sponsoru da Türkiye'den olsun neden yurtdışından bulsun ki adam
tabi ben yine bu yorumu azcık bilgilerimle yapıyorum
işin mantığı doğrusu ne ise o olsun
her zaman Sofuoğlu ile gurur duyuyoruz
saygılar

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Takim aramiyor aslinda.:)
Takim seçmeye çalisiyor.
Muhtemelen Tech3 le anlasacak.:cat:

Takim aramiyor aslinda.:)
Takim seçmeye çalisiyor.
Muhtemelen Tech3 le anlasacak.:cat:

Moto2 nin özelligi nedir ilkay???
Yine benden sana sacma sapan bir soru... :cherry:
Vaktin oldumu aciklarsin...
Yada internetin oldugu zaman..:p

öpüldün :rendeer:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Moto2 nin özelligi nedir ilkay???
Yine benden sana sacma sapan bir soru... :cherry:
Vaktin oldumu aciklarsin...
Yada internetin oldugu zaman..:p

öpüldün :rendeer:
:cherry:

Moto2 mevzusunu Motogp topiginde konusmustuk galiba.
Belki de konusmamisizdir.:)

Motogp prototip motosikletlerin yaristigi bir platform.
3 ayri kategori yarislarindan olusuyor.

Adini çok duydugunuz, Rossi, Hayden,Perosa gibi isimler 800cc motosikletlerle yarisiyor.

800cc motosikletlerin disinda 600cc ve 125cc yarislari var.
600cc yarislarina Moto2 adi veriliyor.
600cc bu sezon yarismaya basladi.
Daha önce 250cc yarislari vardi.
Bu sezon onun yerini Moto2 aldi.

hmmmmmmm :silent:
Kenan zaten 600cc de yarisiyor...
Simdi Moto2 ye gecicek ve yine 600cc...
Kafam basmiyor sanirim bu saatte...:pr:

"MotoGP Dünya Şampiyonası" ve "Superbike Dünya Şampiyonası" tamamen ayrı 2 organizasyon. MotoGP'de prototip, Superbike'da ise seri üretim motosikletlerin modifiyelileri yarışıyor.

Kenan Superbike Dünya Şampiyonası'nın (WSBK diye geçer) alt kategorisi olan Supersport Dünya Şampiyonası'nda (WSS diye geçer) yarışıyor. WSS motorları 600cc.

Ancak bu sene WSS şampiyonluğunu aldıktan sonra bu sefer MotoGP'nin alt kategorisi olan Moto2'ye geçmek istiyor. Onlar da 600cc. Moto2'nin popülerliği daha fazla desek pek yanlış olmaz.

Kenan Moto2'ye geçerse orada çok daha dişli rakipleri olacak, dolayısıyla WSS'de gösterdiği başarıyı tekrarlamasına çok ihtimal vermiyorum. Ama olur da bu laflarımı bana yedirtirse burası yıkılır :)

Son düzenleme:
"MotoGP Dünya Şampiyonası" ve "Superbike Dünya Şampiyonası" tamamen ayrı 2 organizasyon. MotoGP'de prototip, Superbike'da ise seri üretim motosikletlerin modifiyelileri yarışıyor.

Kenan Superbike Dünya Şampiyonası'nın (WSBK diye geçer) alt kategorisi olan Supersport Dünya Şampiyonası'nda (WSS diye geçer) yarışıyor. WSS motorları 600cc.

Ancak bu sene WSS şampiyonluğunu aldıktan sonra bu sefer MotoGP'nin alt kategorisi olan Moto2'ye geçmek istiyor. Onlar da 600cc. Moto2'nin popülerliği daha fazla desek pek yanlış olmaz.

Kenan Moto2'ye geçerse orada çok daha dişli rakipleri olacak, dolayısıyla WSS'de gösterdiği başarıyı tekrarlamasına çok ihtimal vermiyorum. Ama olur da bu laflarımı bana yedirtirse burası yıkılır :)

Sagolasin..
Simdi birazcik basti kafam...
Hadi hayirlisi diyelim artik..
Kenan i seneye podyumlarda eskisi gibi göremeyecegiz yani..
Ve görürsekte (istegimiz budur) sevincimiz daha büyük olacak...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sagolasin..
Simdi birazcik basti kafam...
Hadi hayirlisi diyelim artik..
Kenan i seneye podyumlarda eskisi gibi göremeyecegiz yani..
Ve görürsekte (istegimiz budur) sevincimiz daha büyük olacak...

Karisik bir sey yok yahu Remzi.
Su asagidaki araci hatirladinmi?:)
ferrarif12.jpg

Hiç caddede gezerken gordun mu bundan?
MotoGp dedigin yarislarda kosan motorlar da bunlar gibi.
Caddede goremeyecegin motorlar.

Kenan'in yaristigi genel kategoride ise gider bakkaldan bir motosiklet alir, izin verildigi kadar modifiye eder, yarisirsin.

Gerçi ben caddede goremezsin dedigim araç var ya.
Bak burasi benim dukkanin önü.:p
Gelince göreceksin.:cherry:

DSCN4950.JPG

Dükkanın önüne park etmelerine de izin veriyormusun Coq? Yoksa müşteri park edecek mi diyorsun? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar