Kenan Sofuoğlu, Katar'daki sezonun son yarışını ikinci tamamladı

Katılım
12 Nis 2003
Mesajlar
2,986
Dünya Süpersport Şampiyonası'nda birinciliği garantileyen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar'da düzenlenen sezonun 13. ve son yarışını 2. sırada tamamladı.

Lusail Uluslararası Pisti'nde 5 bin 380 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışa "pole" pozisyonunda başlayan Kawasaki takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu, ilk sekiz turda liderliğini korudu.

PATA Honda World Supersport Team adına yarışan Büyük Britanyalı Kyle Smith dokuzuncu turda atak yaparak liderliği elde etti ve Sofuoğlu üçüncü sıraya geriledi. Smith, kalan altı turda da liderliğini koruyarak yarışı kazandı. Kenan Sofuoğlu, 10. turda MV Agusta Reparto Corse takımı adına yarışan İtalyan Lorenzo Zanetti'yi geçerek ikinciliğe yükseldi ve yarışı bu şekilde tamamladı. Zanetti ise yarışı üçüncülükle bitirerek podyumda yerini aldı.

Kenan Sofuoğlu, Katar'da elde ettiği ikincilikle Kawasaki'ye de markalar şampiyonluğunu getirdi.

Dünya Süpersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 11. ayağında 2. olan Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010 ve 2012'nin ardından kariyerindeki 4. şampiyonluğa ulaşmıştı.

Kaynak: AA

http://imageshack.com/a/img903/931/YOokKX.jpg/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img911/1058/SosQ8j.jpg/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img907/2172/gnoeds.jpg/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img905/8233/8upLMN.jpg/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img908/4973/nPepet.jpg/IMG]

[IMG]http://imageshack.com/a/img905/2395/tTcvE3.jpg
 

Ekli dosyalar

  • kenan-sofuoglu-kadarda-ikinci.jpg
    kenan-sofuoglu-kadarda-ikinci.jpg
    72.7 KB · Görüntüleme: 19,212

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst