Kenan Sofuoğlu Katar'da yarışa ilk sıradan başlayacak

Katılım
12 Nis 2003
Mesajlar
2,985
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda Katar'ın ev sahipliği yapacağı sezonun 12. ve son yarışına ilk sıradan başlayacak.

5 bin 380 metrelik Lusail Uluslararası Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında, "pole" pozisyonunu 2.00.989'luk derecesiyle Kawasaki Pucetti adına yarışan Kenan Sofuoğlu elde etti.

Şampiyonluğu daha önce garantileyen Sofuoğlu, bu sezon Büyük Britanya, Tayland ve İspanya'daki yarışların ardından 4. kez "pole" pozisyonunun sahibi oldu.

MG Competition'ın Fransız motosikletçisi Lucas Mahias, 2.01.781'lik süresiyle ikinci, CIA Landlords Insurance Honda'nın Büyük Britanyalı sürücüsü Gino Rea ise 2.01.908'lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı.
Sıralama turları öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, sezonu en iyi şekilde tamamlamak istediğini belirtti.


Katar'daki koşulların yarışı zorlaştıracağına dikkati çeken milli motosikletçi, şu ifadeleri kullandı: "Burası gerçekten çok sıcak. Gündüz 40 derece civarında, akşamları 30 dereceden aşağı düşmüyor. Pist çok sıcak ve nem çok yüksek. Normal parkurlara göre çok daha zor. Ayrıca gece yarışı olması tabii ki farklı. Kullanım açısından da farklı. Bizim buradaki amacımız sezonun güzel şekilde kapatmak. Rabbim nasip ederse burada İstiklal Marşı çaldırıp sezonu öyle kapatacağız."

Katar'da yarın 15 tur üzerinden koşulacak sezonun son yarışı, TSİ 20.30'da başlayacak.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 11. ayağında 2. olan Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010 ve 2012'nin ardından kariyerindeki 4. Supersport şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Kaynak : AA
 

Ekli dosyalar

  • kenan-sofuoglu-katar-2015.jpg
    kenan-sofuoglu-katar-2015.jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 16,875
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Kenan'ın ikinciye attığı fark sezon boyunca sıralama birincisinin attığı en büyük fark yanılmıyorsam. Onda sekiz saniye bu seviyede yenir yutulur değil. Cluzel sağlam olsa bile çok çok zor yaklaşırdı bu tur zamanına. Kenan yarın herkesten kaçıp yarışı kazanırsa şaşırtıcı olmaz.
 
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
226
şuan eurosportta canlı at yarışı var, birkaç siteden denedim hepsi aynı yarışı gösteriyor. bulan var mı yarışı ?
 
Katılım
19 May 2014
Mesajlar
2,499
kenan 2. oldu beyler pata pilotu 1.geldi hayret bişe cbr şaşırttı beni honda'nın ayarı
 
Katılım
8 Eyl 2014
Mesajlar
449
Tebrikler sofuoglu. Honda iyi uzadi, iyi rekabetti.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst