Kenan Sofuoğlu, İtalya Yarışına Katılacak

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
İtalya'da test antrenmanlarında kaza yaparak sol dizini kıran milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu; "Bir haftada iki kırık yaşadım. İnşallah İtalya yarışına katılıp güzel bir sonuçla Türkiye'ye geleceğiz." diye konuştu.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışının yapılacağı İtalya'da Imola Pisti'ndeki resmi test antrenmanlarında kaza yaparak sol dizini kıran ve dizine platin takılan Kenan Sofuoğlu, hızla iyileşiyor. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya koşusunu birincilikle tamamlan ve genel klasmanda 25 puanla ilk sırada bulunan Sofuoğlu, fizik tedavisine memleketi Sakarya'da devam ediyor.

Sofuoğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, henüz tam olarak iyileşmediğini söyledi. İtalya yarışına yetişmek için çok büyük bir sıkıntısının bulunmadığını kaydeden Sofuoğlu, "Sakatlık yaşadığım yerler motosiklet kullanmamı çok etkileyecek yerler olmadığı için şanslıyım. İnşallah İtalya yarışına katılacam. Bir haftada iki kırık yaşadım ama ikinci yarışa katılacam." dedi.

Yaşadığı sakatlığın genel klasmandaki durumunu etkileyip etkilemeyeceğini İtalya yarışında göreceğini anlatan Sofuoğlu, "Şu an bir yarış yapıldı. Birinci durumdayım. Ama ikinci yarış İtalya'da . Durumumu İtalya yarışından sonra göreceğiz. Şuanda yüzde yüz hazır bir sporcu değilim. Vücudumda iki kırık var. Bu demek değil ki yarışamam ya da yarışa katılamam. Yarışa katılacam ve orada durumumu göreceğiz. İnşallah bu kırık çıkıklardan kurtulabilirsek iddiam büyük. İkinci yarışa katılacam. İnşallah güzel bir sonuçla Türkiye'ye geleceğiz." dedi.

Motosikletiyle ilgili bir sıkıntısının bulunmadığını ifade eden Sofuoğlu, 4-5 yarışa dizindeki platinle çıkacağını kaydetti. Platinin sezon ortasında alınacağını dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Platin sezon ortasında alınacak. Onun alınması bir sıkıntı değil. Bir haftada düzelen bir durum. Önümüzdeki 4-5 yarışa platinli bir şekilde çıkmam gerekiyor. Motosikletle ilgili de bir sıkıntı yok. Motosiklet ilk yarışta potansiyelini gösterdi."

Öte yandan sezonun ikinci yarışı 1 Nisan'da İmola Pisti'nde koşulacak.

Kaynak: Zaman (CİHAN)

Ekli dosyalar

• sofuogluitalyayarisi2012.jpg
    sofuogluitalyayarisi2012.jpg
    31.2 KB · Görüntüleme: 9,840
aşırı hırsın , aşırı hızdan ne farkı var , ikiside felaket getirir...

herşey iyi güzelde hırsının esiri olması ürkütücü...

umarım yanılıyorumdur.

Habercilerin, Kenanın topuğunun da kırıldığından haberi yok sanırım. Yada bahsetme lütfunda bulunmamışlar.

Kazasız belasız yarışlar diliyorum Kenana

Kırık diz ve topukla yarışmak cahillikten başka birşey değil. Bu yarışta da düşüp dizi kullanılamayacak hale gelirse ne olacak ? Sakat kalsa o yarış takımları dönüp yüzüne bile bakmazlar. Ben olsam tamamen kaynayana kadar motora elimi sürmem. Zaten kafasına göre motora binip üzerine topuğunu kırmasını takımı bir kenara yazmıştır.

Umarım gaz kolu takılmayan bir motosiklete biner yarışırken.

Profesyonel bir sporcu kendi saglıgını riske atmaz. Vucundaki kırıklar engel teskil etmiyormus ki yarısa katılacak. Ayrıca sorun olsa federasyonda izin vermez. Başarılarının devamını diliyorum...

Kırık diz ve topukla yarışmak cahillikten başka birşey değil. Bu yarışta da düşüp dizi kullanılamayacak hale gelirse ne olacak ? Sakat kalsa o yarış takımları dönüp yüzüne bile bakmazlar. Ben olsam tamamen kaynayana kadar motora elimi sürmem. Zaten kafasına göre motora binip üzerine topuğunu kırmasını takımı bir kenara yazmıştır.

Arkadaslar sanıyorum ki motosiklet sporunu futbolla falan karıştırıyorsunuz. Hiç bir sporcu kafasna göre binip kolunu bacağını kırmaz. Sözleşmeler anlaşmalar vardır takımla yarışçı arasında bunların sınırlarına çıkamazlar. Çıkarlarsa yaptırımları vardır. Kenan sırf antreman yapabilmek için kendine pist yaptırdı. Ve burada antreman yaparken topuğunun kırılması tamamen bir kazadır ve bu sporun böyle bir tarafı da vardır unutmayalım.

Ayrıca çok uzak değil TR şampiyonasında bile Yunus Erçelik 'in gözlerimle kırık ayak bileği ile yarıştığını gördüm. Sanırım 50numara bir çizme giyiyordu =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar