Öncelikle Şampiyonu tebrik ediyorum.
Arkadaşlar, mesele burada Kenan Sofuoğlu'nun MotoGp'de yarışıp yarışmaması değil, Kenan Sofuoğlu'nu bu şekilde eleştirenlerin "çoğunun" derdi Kenan Sofuoğlu'nun siyasi görüşleri,ne zaman siyasi görüşlerini açıkladı o zaman malum insanlar tarafından dışlanmaya başladı.Yani ülkemizdeki demokrasiden, fikir özgürlüğünden Kenan Sofuoğlu'da nasibini aldı.Siyasi görüşünün kimi desteklediğinin zerre kadar önemi yok, yıllardır her spor dalından sporcuları izlerim hiçte siyasi görüşlerini merak etmedim, öğrendiysem de sporculuğu hakkında fikrim değişmedi.
Yani sırf farklı düşünüyor, senin benim gibi düşünmüyor diye başarılıysa, yetenekliyse "aferin"'i esirgemedim.Burada ülkeyi temsil ediyor falan filan bu konulara girmeyeceğim, temsil ediyorsa parasını alıyor herkez iyi biliyor ki kimse hayrına birşeyi temsil etmiyor.Sadece bir insanın siyasi görüşü yüzünden yerden yere vurulmasının haksızlık olduğunu söylemeye çalışıyorum.Kimse senin benim gibi düşünmek zorunda değil.Şimdi burayı okurken aynı fikirde olmayanların aklına geliyor ki , "asıl sen yanlış anlamışsın mesele o değil" , kimse kendini kandırmasın , bir sporcu ekranlar önünde siyasi veya farklı bir konuda iki kelime söyleyemeyecekse bu ülkede ne fikir özgürlüğü vardır ne demokrasi.Dolayısıyla elin insanına hayranlıkla bakıyoruz izliyoruz , bu adamıda bu şekilde izleyin demiyorum, en azından yerden yere vurmayın, tebrik etmesini bilin, zorunda da değilsiniz fakat içten içe düşmanlık beslemeyin, düşmanlık beslemek için "gerçekçi" bir sebebiniz olsun.
MotoGP konusuna gelince, bahsettiğim çoğunluğun dışında kalan biri olarak söylüyorum ki , bende bu klasmanda görmek isterdim.Yarışır yarışmaz kendi bileceği iş, ama eğer MotoGP'da yarışırsa zevkle izleyeceğimiz kesin.