Kenan Sofuğlu birinci geldi-sıralama

Sezonun son supersport yarışında, kendi ifadesiyle "antrenman amaçlı" yarışan Kenan Sofuoğlu kendisinden bu yarışta birşey beklenilmemesini belirtmesine rağmen finish çizgisini ilk gören pilot oldu. yarışın ikincisi sezon şampiyonu andrew pitt olurken üçüncü joan lascorz oldu.
başlangıçta çok iyi bir çıkış yapan kenan 1 yıldır binmediği motora hemen alışamayarak bir süre sonra 6.cılığa kadar düştü (spiker 5. diyordu ama yanılıyordu izleyenler görmüştür). genelde 4. giden kenan yanılmıyorsam 7. veya 8. turun sonunda start çizgisini geçerken müthiş bir atak yaparak önündeki üç pilotu birden geçip birinciliğe oturdu. geçerken o ana kadar birinci giden hayes'e sinirli bir şekilde el hareketleri yapmasını anlayamadım meğerse arkasındaki sürücüler için çok tehlikeli sürüyor olmasından dolayı yanına yanaşıp uyarmak istemiş tabi yanına yanaşmasıyla geçmesi bir oldu.:) o andan sonra da zaten birinciliği izlediğim kadarıyla hiç bırakmadı. bir ara ikinciye (pitt'e) 4 küsur saniyeye kadar fark açtığı yarışı 3,8 saniye civarında farkla bitirdi.
bu arada portekizli yayıncı kuruluş yarışın özellikle yarısından sonraki bölümünün büyük kısmında 3. lük için yarışan lascorz ve hayes'in müthiş mücadelesine yer verdi.
Zaten markalarda honda, sürücülerde de andrew pitt şampiyonluğunu ilan etmişti. kenan da superbike'ı, motorla uyum sağlayamadığı gerekçesiyle bırakma kararı almıştı. gelecek sezon yarışacağı supersport'un bu son yarışında erken bir "yeniden merhaba" deme amacıyla çıktı. 600 cc lik honda motordan memnun olduğunu ve çok sevdiğini hedefinin 2012 yılında moto gpde 600cc kategorisinin açılacağının ilan edilmesi dolayısıyla iki sezon supersport'ta yarışıp sonra gpye geçiş yapmak olduğunu söylüyor. Allah utandırmasın diyorum.
aşağıdaki sıralama tablosunu http://www.motorcyclenews.com/MCN/s...rsport-kenan-sofuoglu-takes-win/?R=EPI-103938 linkinden alıntılıyorum. (pdf formatındaydı bmp yaptım)

sralamaeu4.png

Evet ben de haberlerde izLedim az önce ; Tebrik ederim Kenan SofuoğLu...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Muhteşem birgün olmalı
kenan kardeşim süper bir yarış cıkartarak sezon sonu antremanını tamamladı ,
klasık kenan sofuoğlu stili diyorum ben buna
şansız geçen bir sezon sonunda böylesine güzel bir yarış cıkartarak
KRAL DÖNDÜ demek istedi herhalde ,
kenan gönlümüzün şampiyonu seneye yine Dünya şampiyonu
Allahın iznıyle ,
kenan a başarılar diliyorum yolun bahtın açık olsun ,kardeşim
seneye gümbürgümbür geliyor .

KRAL DÖNDÜ :cat::cat::cat::cat::cat:

bana kalırsa takımının istediğiyle kendi istediğinin ortasını yapsa daha iyi olurdu. yani takımı aslında anlaşma gereği iki yıl daha superbike yap diyordu ya bir yıl daha burada kalıp sonra supersporta dönseydi, hem superbike'ta belki daha başarılı olacaktı hem de ertesi sene supersport'ta yarışacağı için moto gp 600 başladığı zaman antrenmansız da kalmayacaktı. çünkü kelimelerinden anlaşıldığı kadarıyla onun aklı 2012'deki yeni gp 600 kategorisinde. bu yıl kenan'ın biraz dış kaynaklı kayıp bir yılı oldu (takdir-i ilahi demek lazım) çünkü hem motorlarda denenen yeni parçalar yabancı geldi hem de sinan abisinin vefatı haliyle çok etkiledi.
her şeye rağmen kararı inşallah hakkında hayırlı olandır diye temenni ediyorum.

Kenan çok efendi bir arkadaş Allah yolunu açık etsin,tebrikler kenan.Onu ilk olarak Hayraboluda izlemeye gitmiştim.Hakem olarak da körfezde yakından izledim.Aferim Kenan,seni seviyoruz ve seninle gurur duyuyoruz.:)

artık moto gp de görsek çok güzel olucak rossi yi altüst edeceği günü bekliyorum. ..

Başarılarının devamını dilerim nice şampiyonluklara SOFUOĞLU

Başarıların devemını dilerim.Bir konu dikkatimi çekti ilk 4 cbr600rr acaba motorlarmı iyi yoksa pilotlarmı:)

Evet haklısın ama 26. sıradakide 600 rr iş pilotta bitiyo vesselam :)

bana kalırsa sadece başarı sadece pilotun değil. profesyonel bir yarış olduğu için takımınb tamamı çok önemli. o yüzden büyük pay pilotun olsa da honda ten kate de çok iyi bir takım olayı var diye düşünüyorum.

26 pilotun 15'i 600rr kullanıyor. diğerlerinin toplamı, honda'nın toplamının yarısı kadar. honda damgasını vurmuş yine..

bizi onurlandıran her TÜRK e minnettarım.seni seviyoruz kenan sofuoğlu.allah yardımcın olsun

motorunu da kenan sofuoğlu nu da çok sewiorm gçn yıl bir proje ödevinde konu olark kenan ı sçmiştm :p tbrkler... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar