Keeway Superlight Öğretirken

Selam arkadaşlar, 1 senedir scooter tecrübesi olan 17 yaşındaki kardeşime vitesli superlight 150'yi öğretmeye çalışıyorum fakat sürekli stop ettiriyor. =)

Az araba tecrübeside var, aynı arabadaki gibi yap dememe rağmen bugün 5,6 kere denedi ama kaldıramadı. 1. vitese alıyor ama ne kadar uğraşsa bi türlü kaldıramıyor. Neyse benim yardımımla kaldırdı zar zor 2. vitese aldı ve ışıklarda durduk tam kalkarken yine kalkamadı ve yine motor kendini öne atarak stop etti..:pale::)

Ona bu konuyu da okutcam ve kendi çabalarımla öğretmek istiyorum. :cherry: http://www.motosiklet.net/forum/tek...tor-kullanacak-arkadaslara-yardim-edelim.html

1. viteste kalkmaya çalışırken sürekli stop ettirerek motorun öne atılması, motorda nelere zarar verebilir??? :silent:

.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bişi olmaz yaww :D ama o kadar denemeyle ogrenememiş olması ılgınc ben ılk defa motora bındıgımde 2. denememde kaldırdım we 20 km kadar gıtmısdım :)

Oda ben yokken boş yerde kaldırabiliyo da, ben olunca bide ara sokakda arabalarda geçiyodu heycandan kaldıramadı..=p =)

Böyle öğretirken yine kalkşlarda stop ettirebilir, zincire debriyaja falan zararı olmaz mı şimdi? :)

.

gazı bol versin debriyajı bırakırken gaz vermiyo sanırım.....okadar zararı olmaz ama silkeleterek giderse debriyaja zarar verir..

ilk önce yokuş aşşağıya kaldırsı birsüre sonra alışıp düzdede kaldırabilir..:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar