eşşek gene aynı eşşek
bu eşşekliği 11.400 km de mi anladın :queen: :queen: :queen:
eşşek gene aynı eşşek
arkadaşlar arkadaşımla ortak keeway aldık bugün.45km'de bir iki sorun var gibime geldi yardımcı olursanız çok sevineceğim.
birincisi motor bazen gaz yemiyor sanki.aşırı tekliyor bu durum olduğunda.bunun iki sebebi olabilir gaz ayarı en sonda yada debriyaj tam basmıyor.çünkü yokuş yukarı çıkarken motor tekledi(inanın feci tekliyor,duruyorduk nerdeyse) ben debriyaja basıp vitese takınca yeniden fırladı normal çalışmaya devam etti.
ikincisi yokuşlarda nasıl kaldırıyorsunuz motoru.bize frene basın filan dediler o şekilde beceremedik ve araba tarzında kaldırmaya başladık ki çok başarılı oldu.ikimizde iyi derecede araba kullandığımız için bu durum bize bir sakınca yaratmıyor,motora zararı varmıdır?
belirtmeyi unutmuşumaraba tarzı:el freni çekmeden yarım debriyaj ile arabayı sabitleyip sonradan kaldırmak.tabi buna alışınca birkaç saniye sürüyor sadece.
giotine dostum aynı olayı motoru ilk aldıımda bende yaşadım ama bende senin gibi ters olanı yapıyomuşum:silent: motor soğukken ilk çalıştırırken en yukarı alacaksın motor biraz ısındıktan sonra ortya alacaksın tamamen ısınıncada en altta yani kapalı konumda olacak:cat:
İyi de jikle en üstteyken motor hiç çalışmıyorki . en alttayken tek marşla alıyor devam edebiliosun aynı şekilde ama ortadayken motor 5000 devirden sonra tekliyor.
giotine dostum jikle ortadayken 5000 deviri geçmez zaten en altta olacak
jıkle acık ken ( ustte) elını gazdan cekersen stop eder bu sekılde calısırkende cıg benzın kokusu alabılırsın bu durumda 15-20 sn calıstırıp jıkley ıortaya al 2-3 dk kadar calıssın ( yaklasık olarak kaskını gıyıp dızlıklerını takacagın sure acele etmeden) yola dusmaden once jıkleyı asagı ındır hadı allah kazadan korusun
not : havalar sogudugunda bu ısınma suresı artacaktır bunuda dıkkate alınız hanı montun uzerıne tulum yagmurluk gıyme suresı de ekleyebılırsınız![]()
Peki bu motorun 9500 den sonra teklemesine ne diyorsunuz ??