Carlitoturco' Alıntı:
Dostlar haber vereyim, kafamda istanbul-ayvalık gezisi var, tabii superlightımla gideceğim bu yolu. Henüz bu fikir taslak aşamasında, gerekli izinler (izin,vize,pasaport vs.

) alındığında fikir gerçeğe dönüşecek. Uzun yol tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini anlatmalarını bekliyorum.
3 saat kadar önce ayvalıktan superligt ımla geldim.
oncelikle motor hakkındaki görüşlerim
1-seleyi daha rahat yaptırmama ragmen kesinlikle popoyu cok rahatsız ediyor
2-motor rampalarda zorlansa da keçi gibi yavaş fakat istikrarlı olarak cıkıyor.
3-km de 10 yeni kuruş yaktım
4-lastiklerim orjinal lastikleri fakat duplex yaptırıp yola cıktım ve size de tavsiye ederim
virajlarda bir sıkıntı yaşamadım.
5-zincirleri 1 haftalık gezide 3 kez ayarladım.sanırım sıcaktan kaynaklandı.
6-motorda şişme kesinlikle olmadı.hatta 60-70 km gittikten sonra durmadan performansının arttıgı bile soylenebilir.
7-kesinlikle uzun yola gidilecek bir motor değil.ama siz de benim gibi benim adım hıdır alabildiğim budur mantalitesindeyseniz,pekala uzun yol yapabiliyorsunuz.
8-ivmelenme kesinlikle cok kötü oldugu için sollamalar sıkıntı yaratıyor fakat istanbul ayvalık yolu zaten yer yer gidiş geliş fakat agırlıklı olarak ayrılmamış yol.ve yoldaki cevirmeler nedeniyle süratımız yeterli oluyor sollamak için.
gelelim yol hakkındaki bilgilere
1-yenikapıdan bandırmaya feribotla gectim.35 ytl motor için.telefonla bilet almanızı siddetle tavsiye ederim.kredi kartından cozuyorlar olayı direkt.yoksa orda almak kesinlikle problem cünkü yolcu sayısına göre araç yeri sattıyorlar.ve bu aralar cok yolcu oldugu için yer yokmuş muamelesi goruyorsunuz.yuklemeyele ilgilenen 2.kaptana yıkama yağlama yapmak gerekiyor.bugün KTM ci bir arkadaş bu durumdaydı
2-bandırmadan susurluk a kadar olan yola dikkat yol çalışmaları var ve yandaki stabilize yollardan asfalta sıcramış oldukça fazla mıcır var.
3-haftaiçi seyahat etmeye özen gösterin haftasonu yollar cok kalabalık.haftaiçi hem seyrek hem de seyahat etmesi cok keyifli oluyor.
4-susurlukta ki mola için YASA diye bir yer var siddetle tavsiye ederim.
5-balıkesir edremit arası orman yolu kıvamına bir yol yer yer keskin virajlar var ve viraj bitiminde tatsız sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz(mıcır vb)
izlenimelr bu kadar yakında resimleri de ekliycem foruma
iyi sürüşler