yay problemi
selamlar arkadaşlar.
birkaç sayfa önce yaylarla ilgili problemimden bahsetmiştim. servisten umduğumu bulamayınca ben de Motomax'a email attım(salı) , durumu anlattım. ertesi gün (çarşamba) telefon ettiler ve genel merkezdeki servise çağırdılar, (cuma) randevu verdiler. gittiğimde (cuma) ufak bi kontrolden sonra debriyajın işlevini yapamadığını görüp onayladılar, ertesi gün (cumartesi) almak üzere motorumdan ayrıldım.
ertesi gün (cumartesi) gittim birkaç ufak işin de tamamlanmasıyla motorumu teslim aldım.
yapılanlar: debrijay yayları daha sağlam olanlarıyla değiştirildi, debriyaj balataları değiştirildi, 2000 km bakımı (özenle ve ilgiyle) yapıldı.
sonuç: süper! motosikletimden tam performans alabiliyorum artık. haftasonu yaptığım toplam 200 km'de anladığım kadarıyla : olmuş!
birkaç resim eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim (umarım becerebilirim) :
bu alttaki servisin genel görüntüsü. daha önce çok fazla servis görmedim ama temizliği ve düzeniyle gördüklerimin arasından ayrılıyor..
bu alttaki de şu bizim meşhur yaylar:
bu da yayların boyutuyla ilgili kıyas yapılabilecek bi foto, benim gibi ilk defa görenler için ne kadar ufak olduklarını göstermek istedim:
bunlar da debriyaj balatalarımız. bisim SL'lerde 5 tane balata varmış, bu sayı race motorlarda 9-11 adete kadar çıkıyormuş...:
ne bulduysam resmini çektim. bu alttaki de akümüzün resmi:
motor bloğunun açık olduğunu görünce onu da çektim:
ustamız çalışırken:
son olarak da yağını koyduk. Ustamız yaz aylarında daha kalın olan 20-50 gibi bir yağı tercih etmek doğru olur dedi, reklamını da yaptı.
bu arada; 2000 bakımı da yapıldığı için bakım + yağ ücreti olarak 35+15 = 50ytl ödedim. ilk bakımdan sonraki bakımlar ücretliymiş bunu da öğrendim.
Sonuç olarak; yay ve debriyaj problemi benim için çözülmüş görünüyor, umarım tekrarlamaz. darısı bu problemden dertli diğer arkadaşlara. yardımını ve ilgisini esirgemeyen Motomax'tan Uğur Bey'e ve Tugay Usta'ya teşekkürlerimi buradan iletirim. aklıma gelenleri bir çırpıda yazdığım için unuttuğum kısımlar olabilir, soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım.