Dostum ben dişlilerle hiç oynamadım. Bu arada bu son depoyu 440km yapmışken yeni piston takımını takmıştım bugün depo bitti tam 608kmde iken. bu arada çözemediğim bir iş vardı contadan sanıyordum hafif yağ kaçağı oluyordu tam debryaj telinin olduğu yerden. bugün baktım yine kaçak var kafayı yiyecektim. tüm contaları yenilemiştim. hatta üstüne kırmızı sıvı contası alıp sıkmıştım sonra kafama takıldı akşam gittim birdaha baktım tabii akşam olduğu için telefonun flashını açtım bir baktım ki alttaki blok çatlakmış, görünce şok oldum. Tam yerini aşağıda kırmızı ile işaretledim. şimdilik yağ sızmasını önlemek için kırmızı sıvı contası sürdüm şuan yağ akmıyor. bu arada netten araştırma yaptım ya kaynak yapılması lazım ki bunun için şanzımanı sökmem gerekecek ve o kısmı söküp takabileceğimi düşünmüyor. söksem bile kaynak için değilde çıkma veya yeni blok bulabilirsem onun için sökerim. ama bu blok tek satılıyor mu? hangi motorunki uyar nedir ne değildir bilemedim.
diğer bir çözüm olarak sun-fix yapıştırıcı var çok güçlü kaynak kadar güçlü ve +200 dereceye dayanıklı alman malı bir yapıştırıcıymış gittim ondan aldım yarın uygulayacağım. birçok kişi araba motor bloğunda kullanmış ve işe yaramış. bende işe yarayacağından eminim fakat bu çatlak zamanla büyür mü onu düşünyorum. ha yerinde başkası olsa bu çatlağı doldurur sonra zımparalar ve aynı renk boya ile boyar satar ama ben hem motorumu çok seviyorum hemde böyle şeyler bize göre değil. benim tek isteyim sıfırladığım motor pistonla bu motora uzun yıllar binmek.
genelde arkadaşlarım 150lik ile başlayıp 1 sene sonra motoru büyütüyorlar ama ben hız yapmadığım için ve bu motorun 1 deposu ile 600km gidebildiğim için hiç böyle bir niyetim yok. yarın uygulamayı yapacağım bakalım ne sonuç çıkacak. birde düşünüyorum bu alt bloğa aslında yük binmiyor ve yağ basıncıda yok çatlak büyümez diye düşünüyorum. birtek krank şanzımanla gücü tekere gönderiyor ama bunuda şasi bağlantılarından destek alıyor oysa benim çatlak kısım şasiye uzak. yinede sizlerinde görüşlerini almak istiyorum. sonuçta bu yapıştırıcıyı kullanacağım. dediğim gibi arabalarda senelerce sorunsuz kullananlar olmuş belki bende de birdaha problem olmayacak, ama sorun olma olasılığıda var tabi, sorun olursa ne yapacağım o parçayı nereden nasıl bulacağım nasıl takacağım oda düşündürüyor.
[url]http://n1306.hizliresim.com/1b/d/p1tzv.jpg[/url]