benimkide 3 litre yakıyor yani 15 kuruş benim dur kalklarda sıkıntı ama yinede denemyi düşünüyorum 16 dişliyi o sesin bujiden olduğunu düşünmüyüroum buji yeni sayılıyır zaten büyük ihtimalle subaplar ısınınca genleşiyor ondan herhalde ercan senin karbüratörün markası ne orijinal mibide hava ayarın kaç turda bakabilirmisin ?
Dostum benim karburatör orjinali duruyor sadece söküp içini temizledik bujiyi yeniledik hava filtresini söküp evde yıkadım ( hava filtresinin bir kısmına benzin gelmişti yağlıydı ). sonra bunları takıp hava ayarını kendim yaptım.
motor sıcakken deviri 1400'e ayarladım sonra hava ayar vidasını sonuna kadar sıktım ve rolanti düzensizleşip stop edince tur sayısını sayarak bu sefer sonuna kadar açtım yine stop edince yanlış hatırlamıyorsam 3 tur olmuştu bende en sıkıdan sayarak 1,5tur yapmıştım. yani aç-kapa arasında rolanti bozulması 3 tur çevirince ben tam ortası olan 1,5 tura göre ayarladım.
yakıt yönünden dediğim gibi çok iyi. depo bildiğim kadarıyla 14 litre ve bunun 1,8 litresi rezerv yani 12,2 litresi ana depo. ben tam dolu depoda sıfırladım göstergeyi ve stop edince rezerve geçmeden baktım 585km yapmıştım. hadi 12,2 değilde 12,5 litre olsa (çünkü ağzına kadar doldurmuştum.) 12,5 * 4,73 = 59 lira 585km gittiğime göre 0,10 kuruşa tam denk geliyor. ki bu benzin ile yeri geldi çok abandım hyusung gt250R peşinden yetişmeye çalıştığımda oldu. hani çokta dikkat ederek binmedim.