Merhaba Arkadaşlar, Adım Kürşad. Eskişehirde yaşıyorum. SL 150 alalı yaklaşık 5 hafta oldu. Motoru almadan ve aldıktan sonra epeydir yazılarınızı okuyorum ama yazmak ancak bu güne nasipmiş.
Öncelikle herkese herşey için teşekkür ederim. Burada birbirimizin SL 150 konusuna tercüman olabiliyoruz.
Benim motor 1300 km oldu. Durumu fena değil. 500 bakımında gittim servise. Yağ değişimi ve zincir germesi yaptılar. 10 dakikada bitti işleri ve 15 ytl verdim.
Motorda pek bi problem yok ama yaklaşık 100 km birden yaptığımda çeşitli sesler oluşuyor. Sebebi de çeşitli civataların gevşemesi. Hele 3-4 gün önce deli oldum. Onu sıkıyorum bunu sıkıyorum, yüksek devirde motorun sesi kesilmiyor. 2 sanayici usta ve ben bi teknik eleman olarak asıl gevşek civatayı bulamadık. Halimizi gören bir pideci abimiz buldu sonunda.

Koruma demirinin orta vidasıymış sesin asıl sahibi

Meğer pideci abi eskiden uzun süre motora binmiş. "Bu motor işi böyledir, habire gevşer,habire sıkarsın" dedi ve benim moralimi de düzeltti.
Daha önce sadece 2 ay gibi kısa süre arkadaşa ait honda titana binmiştim. Dolayısıyla sorunlarıyla ben ilgilenmediğim için sanki motor hiç bişey istemez gibi geliyordu. Bu SL150 nin gevşemeleri beni bazen keşke 2.el honda mı alsaydım dedirtsede genelde memnunum. Yakışıklılığı unutturuyor çoğu şeyi.

Tek derdim İstanbul yada İzmir gibi illerde yaşayıp SL150 ci arkadaşlarla beraber olamamak. Ama bu site sayesinde kendimi her zaman yanınızda görüyorum. Allah eksikliğinizi göstermesin. Biraz uzun oldu, kafanızı ağrıttım. Yine görüşene kadar kendinize ve motorunuza iyi bakın.:rendeer: