Ergun hocam
Senin sorunun benimde yaşadığım ve oldukça tehlikeli bir sorun. İlk bu sesi bende duymaya başladığım zaman oldukça zorlandım bulmakta. sonunda buldum ama tehlikeli olabileceğini tahmin etmedim. Ama yanılmışım. Citti sorunlara neden olacak bir problemmiş.
Sorun nedir onuda söylim hemen. Arka fren kampana kapağı. Yani Arka fren balatalarını tutan, ve fren mekanizmasının çalıştığı ve bağlı olduğu kapak. Bu kapağı tutan ve maşaya bağlı olan siyah bir çubuk var dışarda. O çubuğun iki başındaki deliklerden biri büyüyor samanla. Ve kapağın sabit durması gerekirken, o boşluk olduğundan dolayı kapak ya ileri yada geri oynuyor. Şimdi kapak geri kaydığında ve sen giderken fren yaptığında o kapak sabit olması gerekirken arkadan öne doğru hareket ediyor. İlk frene bastığında gelen o TAK sesi odur. Yani bir nevi vuruyor. Öyle oluncada kampana kapağı sıkışma eğilimi gösteriyor. Eğer 30 KM ve üstünde seyrediyorsan o sıkışma kapağın patlamasıyla sonuçlanıyor. Buda Arka tekerini kilitliyor. Eğer hızın yüksekse kaza kaçınılmaz.
Bak sana bir örnek. Bu benim motorum.
eyvallah hocam bi inceliyeyim üç buçuk attım şu halini görünce. herzaman da yapmıyor o sesi büyük bi ihtimal dediğiniz gibi ilk bir kayma oluyor. peki problemi nasıl çözerim ? zincir de biraz bol sökmüşken onu da hallederim.1 2 gün içinde muayneye gitmem lazım acemiyim de yol gözümde birden uzadı şuan.