sevgili echtsasori,
kaç yılı üretimlerden itibaren balancer var peki?
hellfever,
hocam iyi güzelde bu soruyu kaç yüz kişi soruyor biliyormusun. Her birine tekrar tekrar aynı cevabı vermek nekada mantıklıca sence. Toplumumuz artık okadar hazırlopa alıştıki hiç araştırma ve okuma zahmetine girmiyor.
İlandaki motora gelince. Güzel ve temiz görünüyor. Pas veya korozyon göremedim. Egzost manifoltu bile pırıl pırıl.Eğer ciddi bir arızası veya sıkıntısı yoksa bence alınır. Sıfır almaya kalkarsan 4.300 civarı sanırım şu an fiyatlar. Gerek yok.
Eğer alırsan bir iki bakım ve değişimden sonra uzunca bir süre kullanabilirsin bence.
Nedir bunlar,
Ön fren, arka fren ve debriyaj balatalarını değiştir. Ön fren hidroliğini boşalt ve temiz yepyeni Hidrolik sıvı koy. 2006 model olunca içindeki hidrolik çamur gibi oluyor. kendi motorumdan biliyorum.
Eğer yeni bir kullanıcıysan Koruma demirini taktır. Düşmelerde yatmalarda hiçbirşey olmuyor motora. Çok koruyucu.
Gelelim artılara eksilere.kısaca yazıcam.
Eksiler.
Titreşim çok fazla (belli bir süre sonra alışıyorsun)
Orjinal lastikler çok kötü. Kuru havada iyi ıslak zeminde fazla yatırmaya yada ani frenlemeye gelmiyor.
Nikelaj parçaları olduğu için iyi bakım istiyor.
Bu 2006 modelde balancer yok. Yenilerde var. balancer olmadığından titreşim var zaten.
Devir saati çoğunlukla bozuluyor (genel olarak)
Konjektör arızası ve buna mutakib akü şişmesi ve pert olması çok yaşanan bir durum.
Aradabir civataları vs kontrol etmek gerekiyor. Titreşim yüzünden gevşiyor.
Artılar.
Kullanıcı için rahat.
14 Lt benzinle 380 KM yaptım. Yani tüketim iyi. 500 KM yaptık diyenler de var !!!!!
Performans olarak şehir içinde çok yeterli.
Motora göre değişir; 100 KM hızı pek geçmiyor. Yani ölüme çok yakın değilsin.
Şekil itibari ile göze hoş geliyor.
Yedek parça konusu biraz sıkıntılı. Ama sürekli değişim isteyen parçalar, Balatalar, fren debriyaj gaz teli vs gibi. piyasada bolca mevcut. Çoğu parçası YBR 125 ile aynı. Zaten motor bloğu YBR 125 in kopyası. Birebir aynı.
İlanı okudum. Xenon kit varmış. Bu bol bol küfür yemene hatta kaza yaptırmana sebep verebilir. Lens olmadan xenon kullanmak doğru değil.
bu sıteden ogrendıgım kadarıyla 2008 ve uzerı modellerde balancer var
Akü idare ediyor, fazla sorun yaşamadım ben. 12 volt 7ah akü kullanıyorum. Gerçi alarmda bırakmıyorum fazla ama sabah çalıştırmada sorun yaşamadım.
Bu arada uygun fiyata grenaj bulabileceğimiz bir yer var mı İzmir'de arkadaşlar? sağ-sol grenajlar komple 180 civarı tutuyor. Açıkçası bana fazla geldi.
şuradan bakabilirsin fikir açısısndan:http://merkezyedekparca.com/grup.asp?cesid=19&p=KEEWAY GRUBU
Oradan baktım, sinir oldum zaten. Bir önceki mesajımı, oradan aklımda kalan fiyatlara istinaden yazmıştım. Yanlış yazmışım, toplam 140 TL ediyor. Yahu anlayamadığım şey, komple piston seti 70 TL, komple stop 50 TL ama bir uyduruk kapak 45 TLr:
Yedek bazı parçalar için ilana ve ilan sahibinin diğer ilanlarına bakabilirsiniz.
İlanları veren de benim. Kullanmıyacağım parçaları satıyorum.
Selamlar
Rockandbeer arkadaşım, ben geçen yaz Eskişehirden izmire gelip bir px200e aldım, benimde hayalimdi. Bakıma ihtiyacı vardı ve muayene yoktu. Buna rağmen fiyatı uygundu ve orjinaldi, o yüzden kendim toplamak istediğim için aldım. Şuanda Eskişehirde yatıyor, cruci form denen bir parça yüzündenparça var fakat cvt yani otomatik şanzuman olmadığında, iç içe geçmiş karmaşık bir şanzuman yapısı olduğundan dolayı motoru indirmek gerek. Diyeceğim karmaşık bir işlem ve anlayan usta az, anlayanda 4 vitesli ve debriyajlı salt dişlilerden oluşan bu sisteme ucuz işçilik yapmıyorlar. Hoş benim okulum daha bitmediği için vespa restorasyonuna başlıyamadım fakat yapan arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla keewayden daha pahalı oldukları kesin. Bilinen en ucuz parçası LML dedikleri taiwan malı piaggio parçaları, onlarda piaggio kadar kaliteli. Herşey bir yana açık motor değil, yani bir arızada açma kapama işi var ve dar alanda çalışılıyor. motor sağda olduğu için dengesi muntazam sayılmaz. Keewat gibi bir motor ise açık motor yapısı, cg ler ile uyumlu parçaları, büyük tekerlekleri ile kuşkusuz daha avantajlı. ama tarz dersen, ikon dersen kısmı malum, vespa açık ara önde
farklı tarzlar ve farklı kullanım alanları. biraz karışıkta olsa (bu saatte bukadar oldu) artıları eksileri bildiğim kadar yazdım. Umarım yardımı olur
kolay gelsin
hangi ilan?