Keeway sl 150 vites sorunu

Motosikletimi kış şartlarından dolayı iki aydır kullanmıyordum. Dün çalıştırdım, yola çıktım. On beş kilometre kadar sorunsuz kullandım. Ancak bir ara vites düşürdükten sonra tekrar dördüncü vitese taktığımda birden motordan bir ses geldi ve vitese geçmedi. İlk üç vitesi kullanarak geri dönebildim. Motoru kapattığımda motorun ön tekere yakın olan, ayak koyma yeri hizzasındaki sağ alt kısmından kötü kokulu bir duman çıktığını fakettim. Artık ilk üç vitesi kullanabiliyorum, 4. vitese geçmiyor motor. Ayrıca en yakın servise 150 km. uzaklıktayım. Yani zor durumdayım... :pr: Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

senin sorun videslerde geğil debrej balatalarından büyük ihtimal dediğin dumada büyük ihtimal balatarın yanık kokusu bazen uzun süre binilmediği zaman balatar yapışık kala biliyo hatta bozula biliyo

Peki benim yapabileğim bir şey var mı en azından bir 150 km idare edecak kadar. 3. viteste 50-60 yapabiliyorum. Açıkçası o kadar yolu da o hızda gitmek epey zahmetli olacak. Ayrıca güvenemiyorum şu anda motora. Ya aynı şey 3., 2. viteste de olursa? Bu gibi durumlarda yapılabilecek bir şey var mı acaba?

ya arkadaşım ne servis derdine düşüyorsun sanki servis ler harikada onu sorun ediyorsun tanıdığın iyi bir ustaya hallettir ya sende
150 km miş servis nene gerek sanki garantiden yapacaklarda
onu dert erdiyorsungit iyi bir ustaya balatalarına baktır büyük ihtimal ordandır sorun motora eziyet etme servis mervis diye

O da doğru. Servisler hakkında forumlarda yazılanlar malum. Yine de biraz bilgi edinmeden yola çıkmak istemiyorum. Tek derdim yolda kalmamak. Eğer öyle bir durum olursa yapabileceğim birşeyler varsa bilmek istiyorum. Küçük bir kasabada yaşıyorum. Buradaki motosiklet tamircisi sadece rus motorları tamir ediyor. Başka motosiklet tamircisi olan en yakın yakın ilçe 90 kilometre uzaklıkta. Gerekirse 50 km hızla da giderim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yavaş yavaş gıt başka bı sansında yok herhalde :silent:

ya arkadaslar . motor boşa geçiyor 1-2-3 diyor 4 e ve yukarısına gecmıyor . Debriyaj olsa hiçbirine gecmez . 4 . vitesin hilalleri kırılmış olmasın yada burç mu deniyordu . . . . . ve 5 in

yavaş yavaş tanıdık bir motorcuya git

Son düzenleme:
olabilir bence sen en iyi hiç kimseye kurcalatmadan iyi bir servise götür cünkü aksi takdirde başın cok ağrır ayrcı eğer aylardada hasar var ise yolda büyük ihtimalle kalırsın birde dişli masrafına girersin ayrıyetten cünkü iceride kırık bir parca varsa dişli kırma olasılığı cok yüksek

Son düzenleme:
dişli kırarda o parça motora giderse , çok vahim durumlar alır . sen galiba biraz sert geçirdin vitese ve debriyaj iyi yağlanmadan devir yüksellttin oda biraz yaktı . Birden çok durum söz konusu , tekerin düz bassın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar