keeway matrix fren ve guc problemi

arkadaslar kafayı yemek uzereyim. matriximin on frenleri otuyordu. servise gittim orjinal balata ile degistirdim ses kesilmedi. ertesi gun gittim henuz bir gunluk orjinal balatalarımı sokup yumusak ses yapmaz dedikleri icin cin malı ucuz balatayı taktık (gerci orjinalide cin malı) ama ses yine kesilmedi. cok sinir bozucu bir gıcırtı. birde motorum 90 kmh de ben bittim diyor ve daha fazla hızlanmıyor en azından 110 gormesi gerekmiyormu 150 cc bir matrix'in. Acaba rolanti ayarını yukseltsem son hız artarmı. sonucta karburatore giren hava ve benzin artıcak. cevaplarınız icin simdiden tesekkurler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rölanti ayari ile ne son hiz artar, ne yakit tasaruf edilir, ne de baska birsey olur. rölanti ayari hava-benzin oranini degistirmez, sadece arabanin "bosta" (ingilizce IDLE), yani rölanti de oldugunda, motora gaz verip stop etmesini engeller.

frenlerin ötemesi bu kadar balata degistirdikten sonra bence artik sadece balatalarin fren disklerine egri basmalarinda olabilir. bunun nedeni ya balatalarin tuturuldugu yerde veya diskte bir egrilikten kaynaklanabilir.

hic frenlerin asiri sicakken suya girdin mi? veya fren diskinin egrilmesine neden olabilecek baska birsey oldu mu?

ya aynı sorun bendede var sanırım 20kmnin altında gittigimde onden gıcırtı geliyor cok sinir bozucu bi durum ayrıca bnm motor 100e rahat cıkıyor ama 105-110 max hızdı smdye kadar ve motor patlıcakmış gibi titremeye başlıyor yagdan kaynaklanan bi sorun olabilrmi acaba bu hız konusu..

o motordan fazlasını beklemeyın arkadaslar 100 normal bı hız ustune cıkınca ruzgarın da etkısıyle tabıkı zorlanırsınız ve motorun son lımıtlerınde kullandıgınız ıcın tabıkı tıtrer.scooter zaten yuksek hızlarda guvenlı degıldır.cok kalıtelıler harıc tabıkıde.( yamaha x max 250, gılere runner gibi)

ya aynı sorun bendede var sanırım 20kmnin altında gittigimde onden gıcırtı geliyor cok sinir bozucu bi durum ayrıca bnm motor 100e rahat cıkıyor ama 105-110 max hızdı smdye kadar ve motor patlıcakmış gibi titremeye başlıyor yagdan kaynaklanan bi sorun olabilrmi acaba bu hız konusu..

Alo,
motosikleti tanimiyorum! ama, max hizdan evvel en yüksek viteste, var ise! max devire bakmalisin... max hizda dis ve ic etkenler var cünkü. birincisi km/h göstergeliri dogru göstermiyor! üreticisine göre % lik kacamak yapiyor ve buda cinlilerde cok yüksek.dis etken olarakta rüzgar ve asfalt o günki giysilerin gibi...

max ta gelen titresimler motor-sasi baglanti vidalarinin gevsemesinden olabilir!
fren sesi: bu sorun belki model baglantili olabilir! frensilindirini geri gitmemesi!!?

slm beyler
matrıx kullanıcısı olarak
motorumdan oldukça memnunum
düz yolda 95-100km sürat yapıyor
gerekten kaliteli bir motor
şuan 7500km deyim_ufak tefek sorunlar hariç
hasarlı bir sorun oluşmadı daha.canavar gibi bastınmı gidiyor valla.
alacakalr olan kardeşlerime şiddet ile tavsiye ediyorum
saygılar

slm beyler
matrıx kullanıcısı olarak
motorumdan oldukça memnunum
düz yolda 95-100km sürat yapıyor
gerekten kaliteli bir motor
şuan 7500km deyim_ufak tefek sorunlar hariç
hasarlı bir sorun oluşmadı daha.canavar gibi bastınmı gidiyor valla.
alacakalr olan kardeşlerime şiddet ile tavsiye ediyorum
saygılar

bende şiddetle kendini tanıtırmısın diyorum :queen:

buarada konuyu hortlatmışsın teşekkür ederim:mrgreen:

selam arkadaşlar, uzun zamandır matrix 150 almak istiyorum. Daha önce 150 zat kullanıcısıydım çok yakıyordu neredeyse dizel bir araba kadar (km.de 120.000 TL) satmak zorunda kaldım. Acaba bu Matrix 150 ne yakar bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler

Normalde 100 Kuruş yakar ama son gaz gıdersen devamlı zaten benzınede zam gelıyor habıre oda 120 kurus yakabılır o zaman.

balata sesi

arkadaslar kafayı yemek uzereyim. matriximin on frenleri otuyordu. servise gittim orjinal balata ile degistirdim ses kesilmedi. ertesi gun gittim henuz bir gunluk orjinal balatalarımı sokup yumusak ses yapmaz dedikleri icin cin malı ucuz balatayı taktık (gerci orjinalide cin malı) ama ses yine kesilmedi. cok sinir bozucu bir gıcırtı. birde motorum 90 kmh de ben bittim diyor ve daha fazla hızlanmıyor en azından 110 gormesi gerekmiyormu 150 cc bir matrix'in. Acaba rolanti ayarını yukseltsem son hız artarmı. sonucta karburatore giren hava ve benzin artıcak. cevaplarınız icin simdiden tesekkurler...

rolantıye eleme o ayarı degıstırmek bısı farkettırmez.senın motorun yapmıs oldugu hızda son derece normal canını sıkma:wiinkk:balata sesı ıcınde artık cogu dıskte egrılık oluyor buda hem ses cıkartıyo hem ıı fren yapmıyo hemde cok cabuk balata yıyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar