KEEWAY e malı buyrun anlatalım

SİZLERİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMEMEK ADINA, RESMİ KAYNAK BELİRTMENİZ ŞARTIYLA YENİ BİLGİLERE GÖRE DÜZELTMELERDE BULUNACAĞIM.
NOT: ticari bir kişilik değilim, uzun süredir motosikletim yok, ama bir çok markayı denedim/kullandım.

Ne zamandır bir çok forumda tartışılan keeway/rks markasının ne malı olduğu konusuna KEEWAY global sitesinin "hakkında" bölümünden kesitler vermek istiyorum.

Keeway is the European-registered brand of Qianjiang Group from China.
Avrupa tescilli keeway, Çin'in Qianjiang şirketler grubunun markasıdır.
yani Çin menşeili Qianjiang şirketler grubunun bir üye firmasıdır.

Under the corporate umbrella, there are Qianjiang-Keeway Europe (Hungary), Keeway Poland, Keeway Spain, Keeway Finland, Keeway France, Keeway America (USA), Keeway Venezuela, Keeway Argentina, and many more.
altı çizili bölümde Qianjiang-Keeway (Macaristan) denmekte, bu şirket şemsiyesinin altında Keeway şuralardaymış: polonya, ispanya, finlandiya, fransa, amerika, venezuela, arjantin ve çok daha fazlası.

Ülkemizde RKS adı ile satılan motosikletler, KEEWAY global sitesindeki ürünlerle aynı gibi.
Ülkemizdeki RKS, KUBA motor ile birleşik. Kuba motorun menşeisi hangi ülke bilmiyorum. tahminim o da Çin dir.

Ama şimdi Çin var Çin var. Eskiden distribütörlerin ucuz ve 10bin km de elimizde kalan, her yanı dağılan dandik motorları yüzünden, şu an herkes Çin'de üretilen motorlara temkinli bakıyor. Ben dahil. Ama artık honda yamaha gibi markalar bile maliyet sebebiyle üretimlerini Çin'e kaydırdılar. Çinden gelen her markaya temkinli bakmak yerine, kronik sorunları çözülebilen, hemen dağılmayan, dandik olmadığı kanıtlanmış çinli marka modellere ben şahsen açığım. hastası olduğum yamaha xmax 250 bile çinde üretiliyorken, çinden gelen her markaya şu an kaka bu diyemiyorum.

Keeway ve RKS nin modelleri bence tasarım olarak göz dolduruyor. dayanıklılık ve performans olarak henüz ülkemizde RKS yer etmiş değil. KUBA ekonomik modelleri ile tanınıyor, ki parasına göre hiç fena bir marka değil. ama malının arkasında duruyormu, bundan sonra da yedek parça olarak duracak mı bilinmez. gönül ister ki KUBA ile RKS türkiyede tutunsun, yamaha honda gibi markaların ezici pahalılığını rekabet ve uygun fiyatlarla biraz kırsın.

Son olarak KEEWAY avrupa tescilli bir ÇİNLİ şirketler grubuna ait. bu grubun motosiklet ürünlerinin merkezi MACARİSTANDA. ülkemizdeki bazı modelleri, RKS ismi ile geliyor. yani RKS=KEEWAY= ÇİNLİ. ama eski bildiğimiz dandik "ÇAN-ÇİN-ÇON" lardan mı değil mi, bunu kullanıcı yorumları ve distribütörün duruşu ve çizgisi ilerleyen zamanlarda gösterecektir.

L

lawyer_16

kuba marka motorlar gaziantep'teki montaj fabrikasında bir araya getiriliyor. rks için de aynısı geçerli mi bilmiyorum. ancak bu markaların servis konularının düzeleceğini hiç sanmıyorum. kuba ve rks yerine tercih edilebilecek modeller var. lifan, salcano, bajaj, tvs, hero.. bunları tercih ederek hem ucuza kaliteli ürün kullanır, hem de fahiş fiyat politikası izleyen honda ve yamahayı boykot etmiş olursunuz. umarım bu haklı hareketiniz sonuç verir :) iyi günler..

Rks'nin naked bir modeli vardı hatırlayamadım tam Titanic'ti sanırım onu bir ara baya alan eden oldu bu forumda sonra o kişiler başta memnunlardı ama ileride biraz sıkıntılardan söz ettiler ve çoğu bilindik markalara yöneldiler japonlara yani.Olağan çin firmalarından daha kaliteli durdukları doğru ancak mekanik anlamda çin merkezli ve çin üretimli firmalar iyi işler çıkartamıyor.Japonlarda çinde üretiyor ancak onlar kendi ülkelerinde tasarlayıp kendi malzemeleriyle çinde ürettiriyorlar ikisi çok çok farklı şeyler.

forumu ben gibi yıllardır takip eden bilir :) çin mallarının kalitesi giderek yükseliyor. yine bu forumda 57893. defa yazılışı ama bakımlarını aksatmaz, biraz motorun dilinden anlarsan, yani yağını sık sık kontrol eder, motorun hararet yapmaya başladığını anlayıp dinlendirirsen falan, gerçekten sorun olmuyor, yolda bırakmıyor. ben bu forumdaki tavsiyelerli okuyarak çinli motor almıştım. o zaman için (2007) herkes cbf tavsiye etmişti, ama benim motorun forumunda da öyle dişe dokunur sorunlar yazılmıyordu. ve tam o tarihte cbf ile caracal kuruşu kuruşuna aynı fiyattaydı.
ben oldığım motorun kalitesiz olduğunu bilerek, ona göre özen gösterdim. eminimki cbf nasılsa bozulmaz japon bu diye çok dikkat etmezdim ve yolda kalabilirdim.

şimdi 7 yıl öncesinde olsam ve elimde şu anki değerine tekabülen 6000tl olsa yine caracal alırdım. ve 7 yıl sonra ne fark var arada? benim motorun 2.el'de ederi 2500tl, aynı model cbf 3000tl. bakım masrafları, yedek parça fiyatları işin içine girdiğinde 7 yılda 500 liradan daha fazla farkı cbf'ye verirdim tahminen. iyiki caracal almışım :) herşey maddiyat değil, uzun yol keyfi, rahatlığı ve dış görünüş bakımdan cbf benim çinli çopır'ımın eline su dökemez. :)

rks'yi de gördüğüm ve okuduğum kadarıyla diğer çinlilerden ayırmak mümkün. kaliteli ve dayanıklı motorlar üretiyorlar.

Son düzenleme:
Valla hangisi nerde üretilir bilmiyorum ama geçen hafta Tekirdağ da festival vardı salcano kuba ve rks standlarını gezdim özellikle kübalar malzeme kalitesi yönunden ben çinliyiiiiiimm diye bağırıyordu , rks titanic vardı onunda gidonda yamukluk vardı bu kadar olur dedirtecek nitelikte yani . al birini vur ötekine. çinde üretilen yamahalarla bu kubaları falan kıyaslayamazsınız . benim telefon da Iphone arkasında Designed by Apple California Assembled in China yazıo şimdi çin malı telefon mu aldık biz Apple diye bi ton para verdik . senın mantığına bakarsak bu ıphone da boş nasılsa 150 liraya çin malı ıphone lar var onlardan alalım?

Herkes yamaha,honda,kawasaki,suzuki almak ister ama maddiyat söz konusu burda , kimse gidip de çinli motor alıp onun dertleriyle uğraşmak istemez
En basiti cbr 125 fiyatı 8.450 tl , rks titanic 150 3.900 tl yarı yarıya neredeyse

TEKAY TİCARET tarafından KEEWAY adı ile gelen modeller, yine keeway global tarafından üretilen modeller. Aynı şekilde RKS/KUBA motor tarafından getirilen ürünler de KEEWAY globalin ürün gamında mevcut. Farklı distribütörler farklı modelleri getirmiş, marka aynı. ama distribütör ne istediyse türkiyeye o geliyor, model aynı bile olsa maliyetten kısıldıysa, türkiyeye gelen motorda anca okadar oluyor. fiyat performans oranını kabaca görebilmek için şunları değerlendirmek lazım:
1.) silindir hacmi ve motosiklet tarzı (scooter, commuter, race, cross) bazında japon emsallerine göre neleri eksik, neleri fazla veya aynı?
2.) performansı emsallerine göre nasıl?
3.) dayanıklılık ve sorunsuzluk?
4.) distribütörün yedek parça ve garanti bazında sergilediği duruşu.

eğer bunlara tam ve objektif cevaplar verilebilirse, f/p oranı biraz kafamızda şekillenir.

bende rks 200 modeline taktım, fiyatı iyi, 2. el fiyatı daha da iyi. ama sağlamlık, performans, yedek parça bulunurluğu, servisler?

bu KEEWAY ÇİN MALI, ama ürettiği ürünlere avrupadan tescil almış.

Son düzenleme:
SİZLERİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMEMEK ADINA, RESMİ KAYNAK BELİRTMENİZ ŞARTIYLA YENİ BİLGİLERE GÖRE DÜZELTMELERDE BULUNACAĞIM.
NOT: ticari bir kişilik değilim, uzun süredir motosikletim yok, ama bir çok markayı denedim/kullandım.

Ne zamandır bir çok forumda tartışılan keeway/rks markasının ne malı olduğu konusuna KEEWAY global sitesinin "hakkında" bölümünden kesitler vermek istiyorum.

Keeway is the European-registered brand of Qianjiang Group from China.
Avrupa tescilli keeway, Çin'in Qianjiang şirketler grubunun markasıdır.
yani Çin menşeili Qianjiang şirketler grubunun bir üye firmasıdır.

Under the corporate umbrella, there are Qianjiang-Keeway Europe (Hungary), Keeway Poland, Keeway Spain, Keeway Finland, Keeway France, Keeway America (USA), Keeway Venezuela, Keeway Argentina, and many more.
altı çizili bölümde Qianjiang-Keeway (Macaristan) denmekte, bu şirket şemsiyesinin altında Keeway şuralardaymış: polonya, ispanya, finlandiya, fransa, amerika, venezuela, arjantin ve çok daha fazlası.

Ülkemizde RKS adı ile satılan motosikletler, KEEWAY global sitesindeki ürünlerle aynı gibi.
Ülkemizdeki RKS, KUBA motor ile birleşik. Kuba motorun menşeisi hangi ülke bilmiyorum. tahminim o da Çin dir.

Ama şimdi Çin var Çin var. Eskiden distribütörlerin ucuz ve 10bin km de elimizde kalan, her yanı dağılan dandik motorları yüzünden, şu an herkes Çin'de üretilen motorlara temkinli bakıyor. Ben dahil. Ama artık honda yamaha gibi markalar bile maliyet sebebiyle üretimlerini Çin'e kaydırdılar. Çinden gelen her markaya temkinli bakmak yerine, kronik sorunları çözülebilen, hemen dağılmayan, dandik olmadığı kanıtlanmış çinli marka modellere ben şahsen açığım. hastası olduğum yamaha xmax 250 bile çinde üretiliyorken, çinden gelen her markaya şu an kaka bu diyemiyorum.

Keeway ve RKS nin modelleri bence tasarım olarak göz dolduruyor. dayanıklılık ve performans olarak henüz ülkemizde RKS yer etmiş değil. KUBA ekonomik modelleri ile tanınıyor, ki parasına göre hiç fena bir marka değil. ama malının arkasında duruyormu, bundan sonra da yedek parça olarak duracak mı bilinmez. gönül ister ki KUBA ile RKS türkiyede tutunsun, yamaha honda gibi markaların ezici pahalılığını rekabet ve uygun fiyatlarla biraz kırsın.

Son olarak KEEWAY avrupa tescilli bir ÇİNLİ şirketler grubuna ait. bu grubun motosiklet ürünlerinin merkezi MACARİSTANDA. ülkemizdeki bazı modelleri, RKS ismi ile geliyor. yani RKS=KEEWAY= ÇİNLİ. ama eski bildiğimiz dandik "ÇAN-ÇİN-ÇON" lardan mı değil mi, bunu kullanıcı yorumları ve distribütörün duruşu ve çizgisi ilerleyen zamanlarda gösterecektir.

Yamaha X-MAX 250 Fransa'da Yamaha'nın MBK tesislerinde üretiliyor...tıpkı WR125R/X, WR250R/X,YZF125R ve MT 125 gibi...Sıkmayalım istersen...:queen:

Yalniz aliniti yaptiginiz yerde Macaristanin da diger ulkeler gibi Cin'deki ana sirkete bagli oldugunu soylemis diger ulkelerin Macaristan'a bagli oldugunu degil. Nasil ki otomobilde Mazda ulkemizde kendi distributorlugunu kendisi kurmussa, Keeway de farkli ulkelerde sadece distributorluk acmis benim anladigim.

Yamaha X-MAX 250 Fransa'da Yamaha'nın MBK tesislerinde üretiliyor...tıpkı WR125R/X, WR250R/X,YZF125R ve MT 125 gibi...Sıkmayalım istersen...:queen:

2009 model 2. el yamaha xmaxın ortasında bir kapak açtı satıcı, altında kocaman bir "MADE IN CHINA" yazısı görüm. fransada üretilen bir scooterda neden bu yazı var? acaba parçala çinde üretilip fransada mı birleştirildi ya da tam tersi mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------

Yalniz aliniti yaptiginiz yerde Macaristanin da diger ulkeler gibi Cin'deki ana sirkete bagli oldugunu soylemis diger ulkelerin Macaristan'a bagli oldugunu degil. Nasil ki otomobilde Mazda ulkemizde kendi distributorlugunu kendisi kurmussa, Keeway de farkli ulkelerde sadece distributorluk acmis benim anladigim.

sonuçta ÇİN. ama dandik çançinçon mu? yoksa sağlam kaliteli bir makine mi? keeway kullananlar benim forumlarda takip ettiğim kadarıyla memnunlar. rks/kuba ne olur bir şey diyemem. tabi fiyatı belli olan üründen biz ne bekliyoruz o önemli. honda 250lik makinesini 12bin gibi fiyattan açarken, keeway cruiser 250 6.500 gibi bir rakamda. neredeyse yarı yarıya. beklentiyi biraz da fiyata göre belirlemek lazım diye düşünüyorum.

Bende bu 250cc çin ve japonları inceliyorum bu aralar. Kesip biçmek,boyamak için :)

Daha çok şu disturubutor yok macar yok vs. Derken kullananlardan duymak bence daha önemli yağmurda çamurda kullananlardan öğrenmek lazım.. çinlerin geri dönüşümlü metarlallerden elde edildiğini duymuştum buda beni düşündürmüyor değil.. :) motor konusundada bilinçli sürücüler dışında(bizler) 2-3 katıda internet alemini kullanmayanlar var bunlarıda yakalamaak gerekiyor :)

Ben mondial 150 mc ile 70 bin km yol yaptim hic motor yaptirmadan.ne yag yakma vardi ne de baska bisey.ama bakimlarini hic aksatmadim.simdi cbf kullaniyorum dip gaz yaparsam 300 gr eksilttigini bilirim.ama konforda cbf 5 basar ayri konu.hintliler geldi hala cinlilerden bahsediyoruz.insallah hintliler iyi satis yaparda artik cindende japondanda kurtuluruz :)

Elimdeki rks motorun tip belgesine bakaraktan ki her motorun bu belgesi olur. Yoksa ruhsat çıkmaz. Rks halis mulis çin malıdır. Öteye beriye bakmaya gerek yok. Rks Kötümü tabiki deil. İmalatçının tam adını ve adresini yazıyorum. ZHEJİANG QİANJİANG MOTORCYCLE CO. LTD. ADRES: THE ECONOMICAL DEVELOPING ZONE, WENLING PROVINCE CHINA (wenling şehri çin)

Sorun nerede üretildiği değil, kimin ürettiği arkadaşlar :) neden çin malı diyoruz, o otoru adam Türkiye'de de fabrika kurup üretse benim gözümde çin malıdır. Neden Çin üretim anlayışı kullan-at ürün üretimidir. Bu konuya bu gözle bakınız.

Yukarıda "alırım kullanırım, iyi bakarsan uzun süre kullanırım" diyen arkadaşlar, sizin de 80 km hızla giderken mafsal miliniz kırılsın bakalım bir daha bu markaların yanına yaklaşıyormusunuz ?.(motor keeway superlight 150 idi).Burada şunu da belirteyim motordan az çok anlarım adam gibi de kullanırım (o çok b.k atılan hyosung gv 250 yi 2800 km de alıp 80000 km kullandım)Çin de üretilen japon markaları çin de değil patagonya da da üretim yaptırsa belli başlı kriterleri sağlamayan tedarikçilerle çalışmaz.Hatta üretimi yapılacak hammaddeyi kendisi tedarik eder, üretimi o malzemeden yaptırır.(toyotanın ana tedarikçisi olan bir firmaya üretim yapıyoruz,hammadeyi onlar tedarik ediyor biz işliyoruz.)Kısaca "Japonlarda çinde yaptırıyor canım nolacak" değil mesele.

Rks 150 sahibiyim. 6000km oldu şubatta aldım. Binmediğim gün oldumu hatırlamıyorum. Yağmur, çamur, güneş hiçfark etmedi. Yağmur dindimi yıkadım çamur hiç kalmadı. Bir kere olsun çok şükür üzmedi. Kronik hiç bir sorunum olmadı. Yağ yakma filan hiç tlanışmadım. Her bakımda özellikle sıktırırım somun vidaları, maşallah bir kere gevşemiş olana denk gelmedim. 6000km nin 3000i çift kişi binildi. Artçımda gayet memnun. Yakıtı hiç değişmedi sabit, kokluyor maşallah. Çalışmaktan ve gezmekten foruma giremiyorum ama bunları uzun uzadıya kendi sayfasında bahsettik. İyiye iyi kötüye kötüye diyeceksek eğer bu motor iyi, bunu kesinlikle söyleyebilirim. Ama ne yazık ki düşük cc kullanıcıları aç gözlü oluyor ve motorları üzüyorlar. Demir at diyoruz; ee sıkıştırırsan döversen oda en sonunda seni üstünden fırlatır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar