Keeway LandCruiser 250 Kullanıcı Değerlendirmesi
Merhaba Arkadaşlar,
Forumu uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle diğer alternatif forumlardan daha detaylı ve geniş bir paylaşım alanı olduğunu belirtmek isterim ki bu yüzden buradayım
Yaklaşık 1,5 ay önce ben de bir keeway aldım. Land Cruiser 250. Almadan önce burada paylaşılanlar ciddi anlamda yardımcı oldu bana. Herkese tekrar çok teşekkürler.
Kısa kısa değineceğim bazı konuları, forumlarda rastlamadığım, ya da kullanıcı olmayan arkadaşların farazi verdiği bilgilerin yanıltıcı olmaması adına buarada paylaşmak istedim.
Öncelikle teknik anlamda;
Bu süre zarfında toplam 3500 km yol yaptım. Aldığımda 7000 km idi. bu arada 2008 model. Garaj motoru olduğundan gayet temizdi. Tüm krom aksamlar ilk günkü gibiydi.
Kullanım route'u genellikle Bingöl-Malatya arasında geçti. (sık viraj + iniş-çıkış düz yollarında olduğu karma bir yol yapısı)
Motor ve kullanılan malzeme açısından son derece dayanıklı. Sadece uzun yolda rampalarda küçük viteste (ki bu 4. vites ve hız aralığı 80-85 Km/h oluyor) uzun süre yol aldığınızda (10 dk fazla ve periyodik olarak devamında) egzosta yanıklar oluşabiliyor. Görüntü olarak çok hoş olmuyor. Egzosun manifolt çıkışlarının devamındaki orta kısımdaki (fren bedalı sonrasında başlayan yer) büyük kısım. (fotoğraf eklediğimde daha net anlaşılır)
Artı, aldığımdan bu yana herhangi bir parçasını değiştirmedim. Sadece haftaya marş motorunu değiştireceğim, sorunun neden kaynaklandığını anlamadım. Marş rölesinden sadece "tık" diye bir ses geliyordu, sorun marş motoru dediler. (akü tam şarjlı)
Kullanım olarak çok çok rahat bir makina. Uzun yolda çok dik tırmanışlı ramplar olmadığı sürece 100 Km/h'ın altına hız düşmüyor. Normal flat yolda 120-128 Km/h, iniş eğimli yolda ise 140 Km/h gördüğüm hız değerleri oldu.
bu makineler uzun yolda açılan, ve tam perfomansını gösteren makinalar. bunu daha önce bir çok arkadaşım yazdı. Gerçekten uzun yolda makinenin vites aralıkları dahi ciddi anlamda değişebiliyor. Örneğin ilk 2000 Km'i yaptıktan sonra 4. vites max 80 Km/h'da 5. vitese geçmek zorunda kalırken (zıngır zıngır oluyor motor); şu anda 100 - 110 Km/h 'da 5. vitese geçiyorum. Ama bu değerler şehir içinde 4=80-85 olarak kalıyor, zorlamıyorum.
Yakıt konusunda çok cimri sayılmazlar, 100 Km'de 4 Lt yakıt sarfiyatı var. (Şehir dışı ort hız 100 Km/h ve üstü değerde).
Yedek parça bulunabilirliği var, rahat. Doğuda olmama rağmen Elazığ'da bayisi var ve hemen tedarik edebiliyorlar.
Motorun kişiliği zaten yol üstüne. Bu makine ile markete, eşe dosta gidip şehrin kafesinde tutmayın. binin gidin. Bir günde 550 KM yol yaptım ve "tık" demedi. korkmayın yoldan...
Sabahları eger gölgede kalmışsa jikle ile çalıştırın marş sorunu bu şekilde sorunsuz sağlanabiliyor. Tuhaftır ki bazen kapının önüne bıraktığında sabah güneş alıyor ve saat 09:30'a kadar güneşte kalıyor o zamanlar jiklesiz marş alabiliyor.
Makinenin egzos perdelerinin ilkini açtırdım. Ses cüsseye yakışır şekilde çıkıyor fakat yüksek devirlerde eski klasik javalar gibi thırnnn şeklinde çıkıyor, o nedenle düşük devirde kullanıldığında çata pata pata pata çata çata gibi aksak ritimli harika bir ses çıkartıyor. Fakat tavsiyem 2. perdeyi açtırmayın. İlki gayet yeterli ve optimal ses veriyor.
Burada hiç değinilmemiş ama çalıştığımdan dolayı ve oturduğum yer itibari ile motoru yıkama zevkim olmadı maalesef bu nedenle yıkamaya götürüyorum. Makinenize detaylı bir şekilde su tutulmasından sakın çekinmeyin. Aslanlar gibi çalışıyor. Üniversitede yaz dönemlerinde yıkamacıda çalışmıştım oradan biliyorum; tazyikli su etiket ve plastik aksamın boyasını kaldırabiliyor, ama Keeway Land Cruiser tüm bunlardan en ufak şekilde etkilenmedi.
motosikletin virajlarda yatma açı oranı düşük bu nedenle virajların açısına bağlı olarak ortalama 60 derece olan bir viraja güvenli sınırlar dahilinde 60 Km/h ile, 60 derce üstü açılı virajlara 80 ve üstü hızlarda güvenle girebilirsiniz.
Motosikletin yakıt dahil sürücüsüz ağırlığı yaklaşık 200 Kg olduğundan, uzun yolda yüksek hızlarda yalpalama ya da kontrol kaybı yaşamıyorsunuz. Ayrıca hantal duran yapısına karşın son derece atik. Gaz tepkilerine cevabı çok seri oluyor bu da size ciddi anlamda güvenli bir sürüş sağlıyor.
Hızlanmasındaki başarı, frenleme sisteminin başarısı ile güvenli bir şekilde tamamlanıyor. Tahmininizden çok daha kısa mesafelerde durabiliyorsunuz. Arka fren kızaklamıyor (deli gibi köklemediğiniz sürece

)
Makinanın çekim gücü başarılı, dik yokuşları tıkanmadan hatta üst viteslere geçecek şekilde (50 Kh/h 3. vites) tırmanabiliyor (artçı ile birlikte). (eğim yaklaşık 30-35 derece)
Artı olarak mümkünse benim gibi sık sık hafta sonları 2 günlüğüne etraf illere gidiyorsanız Xenon far taktırın. Kendi farı 35 w ve gece gerçekten yetersiz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Teşekkürler.
Keyifli Sürüşler.