İnsanın sabrını çok fazla zorluyorlar. Eskiden pati izlerini görüyordum pek aldırmayıp siliyordum geçiyordu. Geçen gün koltuğun üstüne kakasını etmiş yetmemiş etrafına bulaştırmış, ohaa artık deyip gördüğüm yerde vurmaya karar verdim. (bu arada ciddi hayvanseverimdir, üstüme adam tanımam beni ne hale getirdiklerini anlayın artık) Neyse motoru yıkattım felan o günün akşamı 2 kendi penceremin önünde beni gece yarısı uykumdan edecek kadar kavga ediyor kalktım baktım bizimki orda pısmış yatıyor pencereyi açtığım anda korkudan fırladı gitti bokunu da penceremin önünde bırakarak... böylece motorumun üstüne sıçan kedi teşhis edilmiş oldu. Geçen gün eve geldim baktım yine penceremin önünde uyuyor üstüne bir kova su boşalttım hayvan önce neye uğradığını anlamadı, sonra sıcaklardan olda gerek ohhh serinledim yarabbi şükür dedi ve hiç bişi olmamış gibi kalktı gitti.. ulen kedi dediğin üstüne bi kova su boşaltılsa altına eder nasıl uçacağını kaçacağını şaşırır, roket olur uzar.. bu baa gösterdi ki bu kediden çekeceğim var. Yan binama tavukcu açıldı, eski kediler ile yeni kediler bu aralar mekan kavgası yapıyorlar anladığım kadarıyla. Geceleri uyutmuyorlar sürekli bi kavga hali, yakında elime havalı tabanca alıp sokaklara düşecem bu yaştan sonra kedi katili olacam. Böcek ilacından umutluyum umarım çare olur gelemez şerefsizler.
Bir yandan üzülüyorum da, normal bir davranış sergilediğini düşünmüyorum. Benim bildiğim kediler dışkısını toprağa yapar ve saklar. Bunun bi hastalığı olsa gerek. Ancak yine de naftalin, karabiber, böcek ilacı gibi çözümler bana da mantıklı geldi ve hemen edinip motora, motosikleti park ettiğim yerin etrafına, penceremin önüne ve balkona serpiştirdim. Bakalım yarın ne olacak![]()
Bizim sokağın kadrolu ihtiyar kedisi, ne zaman motoru dışarı bıraksam önce ön tekerleğe sürtünür adam akıllı kaşınır, ardından işeyip giderdi, bir gün camdan havalı tüfekle kuyruğunun tam ucundan vurdum, yaklaşık 40 cm zıpladı etrafına bakındı neye uğradığını anlayamadı, tehlikenin nereden geldiğini göremediysede her ihtimale karşı tabana kuvvet uzaklaştı, sonrasında ise şerefsiz köşeden bakıyor ama asla yaklaşmıyor, bundan on sene önce ise bu işlerle ben hiç ilgilenmiyordum, sağolsun köpeğim bahçeye giren kedilerin alayına istiklal marşını tersten okutuyordu, sekiz tane leşi vardı, bir kediyi yakalaması ve infazı yirmi saniyeyi geçmiyodu, çok kediyi kurtardım ondan, o da biraz kafadan sakattı...
kımyasal kullanmayın yazık hayvanlara. valla vebalı olur kedılerın ahı tutar bıncek motor bulamazsınız kaza yaparsınız allahkorusun
Bir daha yaklaşmıyor bile olsa tüfekle ateş ederek sence doğru birşey mi yaptın wanda kardeş?
Tüfekle dediğim havalı tüfektir, 4,5 mm çapında bir saçmadır bu sadece biraz yaktı hepsi bu..
Tüfekle dediğim havalı tüfektir, 4,5 mm çapında bir saçmadır bu sadece biraz yaktı hepsi bu..
Havalı tüfek kediyi öldürür. Birazcık yakmaz. Bendeki 5,5 mm lik hatsan 50 metreden su dolu tenekeyi 2 taraflı deliyor. Havyanlara ateş edenleri kınıyorum. istersen senin tüfeğinle senin eline 20 metreden 2 tane saçma atalım bakalım acıyor mu acımıyor mu? Elini delip geçeceğine bahse girerim.
Hayvanlara tüfekle kimyasalla falan eziyete gerek yok. Evsiz bi adam evinizin kapısına dadandı diyede saçmaylamı kovalıycaksınız. Her durumun daha insancıl yöntemleri vardır. Ben herşeyi denedim. En sonunda kurtuluşum naftalin sayesinde oldu. İki tane tülden küçük keseye 5 er tane naftalin koyup park ettiğimde kolduga sabitledim ve üzerine branda örttüm. Brandanın altında kapalı olduğunda naftalin yeterince havayı ağırlaştığından altına girip yatamıyorlar.. O günden beri kedilerle barışık yaşıyorum. :cat:
kimse kimyasallar ile eziyet etmekten bahsetmiyor zaten.
en başından beri kedi kovucu sprey ve naftalinden bahsediyoruz :cat: