Kedi Problemi

Motosikleti
Voge SR1
Herkese iyi akşamlar. Kapalı otoparkım olmadığı icin motoru sokağa koyuyorum. Ancak kediler ile basim dertte. Üzerine çıkıp uyumalarindan gram sıkıntım yok. İstedikleri gibi yatsınlar ancak bazıları selenin üzerine işemesi veya acayip derece de tüy dökmesi gibi sorunları var. Yani her gun 10-15 dk bunlari temizlemekle uğraşıyorum. Acaba seleyi korumalık bir şey var midir acaba? Motoru bıraktığımda takayım istedikleri gibi üstünde uyusunlar falan ama sabah çıkarttığım zaman altı temiz kalsın. Voge sr1 Scooter kullanmaktayim. Satın alabileceğim yada kendim yapabileceğim birşey var midir? Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Yok
Aynen. Ben de branda almıştım, onu örtüyordum motorum varken. Ama namussuzlar gene işiyorlardı brandaya da.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında o çiş değilmiş atmıkmış, bence daha kötü..

Motosikleti
Honda CBR500R
Lastikli klipsli branda ile üstünü örtüp klipsleri de kilitlerseniz içine girecek yer bulamayacaklardır. Anca brandanın üstüne yatarlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben akordiyon çadır şeklinde olan garajlardan almıştım arka bahçeye koydum, içine giremiyorlar ama üzerinde yatıyorlar. 2 yıl oldu daha brandasını delemediler. Bir tane kocaman iri yarı sarman var en çok geliyor bir tane de dombili 3renk var bazen de o yatıyor. o ikisi sahiplendi başka kedi yaklaşmıyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
Sele brandası yada komple motürü örtecek şekilde branda satın alabilirsiniz.

Sele brandasına örnek olarak:

Komple motür brandasına örnek olarak:

Bu brandaları motürü satarsanız bile, hemen hemen her yeni satın alacağınız motürünüzde de kullanabilirsiniz. Komple brandanın içine kedi girmemesini istiyorsanız yanlarından lastik kancalarla içine kedi giremeyecek şekilde gergin kapatmanız gerekli.

Kedi içine giremese de geliyor lastiğe, brandaya, kilit üzerine işiyor. Ben çok titizlenmek yerine sele üzerine bir branda ve komple branda örterek kedilerin içine girebileceği şekilde bırakıyorum. Giriyor hayvan gece yatıyor gidiyor. Elbette kıl tüy oluyor ancak sele brandasını kaldırınca oturacağım yeri temiz bir şekilde buluyorum.

Motosiklet sele brandası diye Google'da arama yaparsanız farklı seçeneklere erişebilirsiniz. Örnek olması açısından şu sele brandasını örnek olarak bırakıyorum. Hemen branda alamadın edemedin büyük boy çöp poşeti de geçirebilirsiniz sele üzerine.

Çöp poşetine örnek:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben hem sele ortusu hem de komple branda almistim. Brandaya koku biraktiklari icin bir sure sonra brandaya dokunmak istemez oldum.
Su an sadece sele ortusu kullaniyorum. Internette bolca var ama bazilari sele ustunde leke yapiyor sicak gunlerde. O yuzden motoru kullanacagim zaman katlayip sele altina koyuyorum.
Bi de boyle bisey var, denemedim ama mantikli geldi:

normalde hayvansever biriyim ama balkondaki saksılarımda ufaktan dökmeye başlayan biber fidanlarımın dibine yatarak, fidanlarda yaprak bırakmayan kediler ile zihin savaşı verirken, tesadüfen kedilerin aluminyum folyodan acayip tırstıklarını fark ettim, dilerseniz kedilerin mola için kullandığı yere bir parça aluminyum folyo serip deneyin derim, dokunduğu an sıçrayıp kaçmaları bir oluyor :) dediğim gibi kedi düşmanı değilim ama benim özel alanım :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
normalde hayvansever biriyim ama balkondaki saksılarımda ufaktan dökmeye başlayan biber fidanlarımın dibine yatarak, fidanlarda yaprak bırakmayan kediler ile zihin savaşı verirken, tesadüfen kedilerin aluminyum folyodan acayip tırstıklarını fark ettim, dilerseniz kedilerin mola için kullandığı yere bir parça aluminyum folyo serip deneyin derim, dokunduğu an sıçrayıp kaçmaları bir oluyor :) dediğim gibi kedi düşmanı değilim ama benim özel alanım :)
Ooo, seleyi de mi folyo ile kaplasak😂 "krom yaptiramadik, bari folyo olsun"😂

hiçbirşey fayda etmiyor branda örtsen onun üstüne atıyor feromonu, brandayı kaldırırken heryerin kokuyor. Ben pes ettim artık.Bütün gün burnumda kedi kokusu var :D Konfor sele kılıfı taktım en azından orjinal seleyi cırmalamasınlar diye.

Ooo, seleyi de mi folyo ile kaplasak😂 "krom yaptiramadik, bari folyo olsun"😂
yok hocam krom ayna niyetine olur, hepsi gelir piyasa için üstbaş düzeltir :) sanırım folyonun yansıması ve sesi rahatsız ediyor, bir de o rüzgarın yüze vuruşu, o suyun köpürmesi, anlayamazsınız hem de ne :) yok bu o konu değildi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hiçbirşey fayda etmiyor branda örtsen onun üstüne atıyor feromonu, brandayı kaldırırken heryerin kokuyor. Ben pes ettim artık.Bütün gün burnumda kedi kokusu var :D Konfor sele kılıfı taktım en azından orjinal seleyi cırmalamasınlar diye.
hocam o da sıkıntı, bu sefer de motorun peşinden koşan dişi kediler gözümün önüne geldi şu an :)

Motosikleti
Voge SR1
Motorunuzun üstüne branda örtseniz muhtemelen işe yarayacaktır.
Aynen. Ben de branda almıştım, onu örtüyordum motorum varken. Ama namussuzlar gene işiyorlardı brandaya da.
Hocam motoru aldığım gün branda aldım da kesmiyor. Reis bir yolunu buluyor giriyor. Brandayı serip 5-6 gün şehir dışına çıkmıştım. Geri geldiğimde yumak yumak bildiğin tüyler vardı. Keşke sadece yatsa gram umrumda değil gidip oraya işiyor sinir ediyor beni. Evinde kedi besleyen biri olarak kedilerden soğuttular beni.

Sele brandası yada komple motürü örtecek şekilde branda satın alabilirsiniz.

Sele brandasına örnek olarak:

Komple motür brandasına örnek olarak:

Bu brandaları motürü satarsanız bile, hemen hemen her yeni satın alacağınız motürünüzde de kullanabilirsiniz. Komple brandanın içine kedi girmemesini istiyorsanız yanlarından lastik kancalarla içine kedi giremeyecek şekilde gergin kapatmanız gerekli.

Kedi içine giremese de geliyor lastiğe, brandaya, kilit üzerine işiyor. Ben çok titizlenmek yerine sele üzerine bir branda ve komple branda örterek kedilerin içine girebileceği şekilde bırakıyorum. Giriyor hayvan gece yatıyor gidiyor. Elbette kıl tüy oluyor ancak sele brandasını kaldırınca oturacağım yeri temiz bir şekilde buluyorum.

Motosiklet sele brandası diye Google'da arama yaparsanız farklı seçeneklere erişebilirsiniz. Örnek olması açısından şu sele brandasını örnek olarak bırakıyorum. Hemen branda alamadın edemedin büyük boy çöp poşeti de geçirebilirsiniz sele üzerine.

Çöp poşetine örnek:

Hocam teşekkürler öncelik brandam var aslında lakin bir yolunu bulup giriyorlar. O yüzden seleyi koruyacak birşey arıyordum akşamları takmalık sabahları çıkarmalık. Attığınız sele brandası mantıklı gibi teşekkür ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam motoru aldığım gün branda aldım da kesmiyor. Reis bir yolunu buluyor giriyor. Brandayı serip 5-6 gün şehir dışına çıkmıştım. Geri geldiğimde yumak yumak bildiğin tüyler vardı. Keşke sadece yatsa gram umrumda değil gidip oraya işiyor sinir ediyor beni. Evinde kedi besleyen biri olarak kedilerden soğuttular beni.

Hocam teşekkürler öncelik brandam var aslında lakin bir yolunu bulup giriyorlar. O yüzden seleyi koruyacak birşey arıyordum akşamları takmalık sabahları çıkarmalık. Attığınız sele brandası mantıklı gibi teşekkür ederim.
Brandayı örttükten sonra ucu kancalı lastiklerle branda ile sele arasında boşluk kalmayacak şekilde sararsanız kediler giremiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar