kazıkçı servisler

motorumun silindir kapağı contası az ya akıtıoo servise gittim 10 liraya yaparız dediler bnim arkide bn sana beleşe yaparım sen contayı al gel dedi napiim arkime güveniom kazıkçı bu servisler conta 1 lira bile deil 9 lira işçilik alınırmı bide ramazandayız yuhh dedim içim den fikirlerinizi beqliom:mrgreen:

O contayı sökmek için grenajları alıyorsun ki tamırcılerın en sevmedıgı iş grenajdır..
Sonra önünde külbütör kapağını söküyosun subaplar falan ortaya cıkıyo
Neyse eksantrik dişlisini tutan 4 adet vidayı söküyosun
Kapağı alıyosun yerine yeni conta takıyosun sonra yine eksantrik milini v.s. takıyosun motoru senteye getırıyosun sonra yenıden külbütör kapağını takıyosun
Sonunda da grenajları takıyosun..
Çok basitmiş dimi
10 ytl çöpe at ustaya verme haramdır çünkü o para ona :)
Sen arkadaşına söyle o yapsın sentesinide ayarlamasın belki çalıştırırsınız sonra :p

motorumun silindir kapağı contası az ya akıtıoo servise gittim 10 liraya yaparız dediler bnim arkide bn sana beleşe yaparım sen contayı al gel dedi napiim arkime güveniom kazıkçı bu servisler conta 1 lira bile deil 9 lira işçilik alınırmı bide ramazandayız yuhh dedim içim den fikirlerinizi beqliom:mrgreen:

şimdi bak servisçilikte işçilik esastır. müşterisini memnun etme çabası vardır. el emeği ön plandadır. o yüzden bana makul bi fiyat sölediklerinde ben içime sine sine veriyorum. bi conta değiştirmek için 10 lira hiçbişey değil. :) çok biliyosan kendin yap da diyebilir yani :)

O contayı sökmek için grenajları alıyorsun ki tamırcılerın en sevmedıgı iş grenajdır..
Kapağı alıyosun yerine yeni conta takıyosun sonra yine eksantrik milini v.s. takıyosun motoru senteye getırıyosun sonra yenıden külbütör kapağını takıyosun
Çok basitmiş dimi
Sen arkadaşına söyle o yapsın sentesinide ayarlamasın belki çalıştırırsınız sonra :p

Yaklaşım güzeeeeelll.:p..Ve akıllıcaaa...:p

Mesaj alınmıştır umarım..:)

[EK]Dipnot: Manyak(q) kardeşim senden ricam şu yazdığın mesajlarını siteye yollamadan önce gözden geçirmen..
Biraz Türkçe kullanımına dikkat edin..:rendeer:

Msn yazışmasını burada kullanmayın..Kötü örnek olmayın..
Bu siteyi benim 14 yaşında ve 10 yaşında oğullarımda takip ediyor..
Lütfen ama lütfen dikkat edin..:cat:[/EK]

TVS keskin motor da 5000 de benim hava filtresini değiştirip bu parça için 15 ytl istemişti sonradan arkadaşlar soylediler hava filtresi yıkanır takılır 5000 de değişmez diye hava filtresininde maliyetine bakarsan belki 2 3 ytl lik bi sünger.bilgisinin emeğinin karşılığını isteyene helal olsun ama boyle üçkağıt yaparak götürenleri kınıyorum.

Ne 10 lirası abi, honda özene (yeni adı anes) istoçtaki servise gittim, 1,5 saatte halloldu. Mekanik ve bakım işçiliği olarak 60 YTL para aldılar. (toplamda 175 tuttu) Bencede çok yüksek işçilik alınıyo. Motorumda honda beat 100 cc yani.

ORDU ; Honda ; AŞÇI MOTOR !!!

Bu sene kiralık motor var mı acaba diye buraya gittim. Zaten akşam kapıda oturup geyik yapmakta olan gruba yöneldim.

Ter: İyi akşamlar abi, kiralık motor hizmetiniz var mı ya da buralarda bulabileceğim bir yer ?
elemn: Ehliyet var mı ?

Ter: Var tabi abi..
Elemn: Kask var mı ?

Ter: Abi istiyosan onlar polisle benim aramda olsun.
Elemn: yok kiralık falan

Ter: Kask olsa olacak mıydı peki?
Elemn: Yok olmayacaktı

Ter: Ee niye soruyosun o zaman ?
Elemn: Merak ettim
--------------------------------

Hasbinallah diye söylenerek ortamı terk ettim. İleride beni bekleyen arkadaşlara durumu anlattım 10 dk kesintisiz takip eden 5 dk ise kesintili güldüler duruma

ben motorumu servise götürdüm eksoz değiştirmeye 50 ytl istedi yan tarafta parça satan bi yer vardı ordan 25 ytl alıp 10 dk kendim değiştirdim adam 10 dk iş için 25 yt istiyo kazıkçı hakkaten bunlar

Bu sene kiralık motor var mı acaba diye buraya gittim. Zaten akşam kapıda oturup geyik yapmakta olan gruba yöneldim.

Ter: İyi akşamlar abi, kiralık motor hizmetiniz var mı ya da buralarda bulabileceğim bir yer ?
elemn: Ehliyet var mı ?

Ter: Var tabi abi..
Elemn: Kask var mı ?

Ter: Abi istiyosan onlar polisle benim aramda olsun.
Elemn: yok kiralık falan

Ter: Kask olsa olacak mıydı peki?
Elemn: Yok olmayacaktı

Ter: Ee niye soruyosun o zaman ?
Elemn: Merak ettim
--------------------------------

Hasbinallah diye söylenerek ortamı terk ettim. İleride beni bekleyen arkadaşlara durumu anlattım 10 dk kesintisiz takip eden 5 dk ise kesintili güldüler duruma

nerden buldun o adamı sen yaw :) kask var deseydin sizlik mont falan sayıp gidecekti heralde

Son düzenleme:
özen'im (anes'in) en sevilmeyen huyudur zaten o,
servis kazığııı,
parçaları ve işçiliği çok para,
bu nedenle mümkün olduğu kadar servise YAĞ değişimine giderim,
kalaınıda kendim yaparım,
yeterince ustayım çünki,
işim sayılır...

ama 10 lira hiçbirşey değil,
onca yapılana karşılık,
elektrıkcıler dahı,
duvardan prizi değiştirince en az 10 lıra alıyorlar,
o kadar işçilik sonrasında 10 lıra helal olsun...

sen 10 YTL ye mi mırın kırın ediosun!

Ferco da 6000 bakımı için sadece 80 YTL işçilik alıolar!
yapılan işlemler: yağ değişimi yag filtresi hawa filtresi temizliği genel kontol Toplam :150 YTL

ben öliim ozaman !

ya on lira bişey değil ama bazen haketten çok pahalı oluyor insanın canına takdediği zaman ilaki oluyor

Süper Moderatör (BBRR)
yapılacak işe bakınca 10ytl sanki sana özel arkadaş fiyatı gibi ...Emeğin hiç değeri yok malesef ülkemizde .. kaldıki bu adam kalifiye biri öle sokaktan geçen zırto değil.. amele yövmiesi olmuş 60-70 ytl ... ayıptır günahtır .. o adamda evine ekmek götürüyo .. beleşe yapacak hali yokya

her meslek grubu gibi servis ve tamircilerin içindede saygıdeğer olanlar ve saygıdeğer olmayanlar mevcuttur tabiki. manyaq kardeşimizden 9 lira işçilik talep eden ustayı eleştirmek abes ile iştigaldir. lüzumsuz bi sızlanma.

ben kucuk vidaya 5 ytl verıyorum bazen o 5 ytl lık parayı 10 ytl verıyorum ellerıne saglık dıyorum gerı 5 ytl yı beklemıyorum cunku emegı ugrsıyor bırdaha kı geldıgımde hıc capcup yapmıyorlar sorunmu var abı hemen dıyorlar ıste hakkını verıyorsa hakkını sakınmıyacaKSIN vereceksın

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yuh be, 10 YTL ye 15 YTL ye kazıkcı diyen insan var :mrgreen:

Doktora gidiyorsun basit vizite 100 ytl ! Eee adam okumuş... E iyi de 10 değil 100 ytl ! Diğeride okumamışsa el emeği var ve uğraşıyor 10 ytl için şikayete gerek yok.
Ayrıca avrupada vizite en fazla 100 euro ama bir motora vida sıkmak bile 30 euro niye orada tarife 1/3 te bizde 1/10 düşünün biraz ve hiç şikayet etmeyin aslında

Yuh be, 10 YTL ye 15 YTL ye kazıkcı diyen insan var :mrgreen:

belli ist dansın günlük 10 -15 ytl ye çalışanlarda var bu ülkede

yapılan işcilik için 10 ytl fazla değilama sen olyı başka yere çekmisin eminim 10ytl paramı demeye getirmemişindir

Çok basitmiş dimi

+ orada çalışanlar taşmı yiyicek ya.onların işi o ondan para kazanıyorlar.

ohh ne güzel herşey i parça parasına yapsınlar dükkanın vergisinide sen veririsin:queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar